Indonesië

Informatie- en nieuwsforum over Indonesië en Nederlands-Indië
 
IndexKalenderFAQRegistrerenInloggen

Deel | 
 

 Miss & Mister Indonesisch 2014

Ga naar beneden 
AuteurBericht
wu

avatar

Aantal berichten : 6613
Registratiedatum : 08-12-08

BerichtOnderwerp: Miss & Mister Indonesisch 2014   vr 8 aug 2014 - 13:54Ben jij de toekomstige Miss & Mister Indonesisch 2014

01 augustus 2014 | Door Stichting Anak Belajar, DichtbijmeeschrijverGRONINGEN - Durf jij de uitdaging te gaan om jouw talenten te laten zien? Vind jij het leuk om in de belangstelling te staan? Doe dan mee met de verkiezing en schrijf in voor 16 augustus 2014? Zowel de Miss als Mister Indonesisch winnen een ticket naar Indonesië met Garuda Indonesia.

Miss & Mister Indonesisch is een cultureel evenement op non-profit basis, georganiseerd door stichting Anak Belajar. Het is de bedoeling van Miss en Mister Indonesisch om de 2de en 3de generatie jongeren met een Indonesische afkomst te herinneren aan de mooie en verfijnde cultuur van Indonesië want vaak voelen de Indonesische jongeren zich vergeten in de huidige Nederlandse maatschappij. Omdat ze zich snel kunnen aanpassen aan de cultuur van het land waarin ze wonen. Met opzet wordt voor de naam Miss en Mister Indonesisch gekozen en niet Miss en Mister Indonesië of Miss en Mister Indonesia, omdat het gaat om een “miss en mister” met Indonesische wortel of verbonden zijn met Indonesië. Dat kunnen dus ook dames en heren zijn die Indonesisch-Chinees bloed hebben, Indonesisch-Nederlands, Indonesisch-Surinaams enzovoort. Of dames en heren die affiniteit hebben met Indonesië en reeds pencak-silat of Indonesische dans beoefenen. Met Miss en Mister Indonesisch komt Indonesië meer in het voetlicht zowel bij de jonge als bij de oudere generatie.

Om mee te kunnen doen met de Miss en Mister Indonesische verkiezingen moeten de kandidaten:

  • een link hebben met Indonesië,
  • affiniteit hebben met Indonesië,
  • tussen de 16 en 28 jaar zijn,
  • een goede muziek/dans/martial arts performance geven, of kleding ontwerpen voor Miss en Mister, of product ontwerpen, of presentatie geven. Het moet wel betrekking hebben op de Indonesische cultuur. Er wordt rekening gehouden met de afkomst,
  • niet gehuwd zijn,
  • fondsenwerving voor Stichting Anak Belajar.Vanaf 2014 zal de verkiezing van Miss en Mister Indonesisch gehouden worden op MISS EN MISTER INDONESISCHE FESTIVAL, dat gehouden zal worden in SCHOUWBURG ALMERE, op zaterdag 30 augustus 2014.

Wat te doen op het festival?

Miss & Mister Indonesisch Festival is een creatieve platform voor jongeren tussen 16 t.m. 28 jaar. Maar het festival is voor iedereen toegankelijk. Zeker aan te raden voor de liefhebbers van Indonesië. Het is een non profit evenement met de doelstelling om zowel Indonesische als Nederlandse jongeren een opstapje te geven in hun toekomst.

Voor jong en oud is een bezoek aan het festival een verrassende dagje uit. Zo, is er een culturele competitie tussen jongeren met Indonesische afkomst of Nederlandse jongeren met Indonesische affiniteit, Zij zullen de bezoekers vermaken met hun culturele creatie.
Op grote podium van Schouwburg Almere is er vanaf 11:00 uur tot 18.00 uur een programma samengesteld met verscheidene Indonesische dans act, pencak silat stylen, modeshow en optreden van bands.
Na 18:00 uur wordt er op de grote podium voorbereidingen getroffen voor de FINALE PROGRAMMA van Miss & Mister Indonesisch verkiezing. Het gaat hier niet om een beauty contest, maar een culturele contest met Indonesië als thema. De bezoekers krijgen een culturele voorstelling te zien met zowel Indonesische als Nederlandse beïnvloeding.

De combinatie tussen onze jongeren, Almere Stad en Schouwburg Almere geeft een jonge feestelijk sfeer op het festival. Voor heerlijke Indonesische en Hollandse lekkernijen kunnen de bezoekers zich terecht bij de food corner met schitterende uitzicht van Almere Stad en het weer water. Made in Indonesië en Nederland producten van de gevestigde ondernemers en jonge ondernemers zijn te vinden bij de non food corner. In de ruimte van zorg en welzijn kunnen ouderen zich verwend worden met Indonesische massage, maar producten zoals minyak tawon, minyak kayu putih, rheumason, shampoo lidah buaya enz. zijn hier te koop. Op het grote podium worden de culturele activiteiten gehouden.


Het festival wordt georganiseerd door MULTI FLEX MANAGEMENT.

Waarom naar het festival?
Multi Flex Management is ervan overtuigd dat het onderwijs en het bedrijfsleven op elkaar afgestemd dienen te worden. En vindt het belangrijk dat jongeren kennis vergaren en zich verder ontwikkelen. Wel dient dit vanuit een opleiding en “werkende situatie” te gebeuren. Met deze gedachte ondersteunt Multi Flex Management, stichting Anak Belajar door MBO- en HBO leerlingen op marketing, communicatie, evenementen, financiële, administratieve en secretariële richtingen een sociaal maatschappelijk verantwoord project te geven. De opbrengsten die hiermee worden vergaard, komen ten goede van stichting ANAK BELAJAR.


Dichtbij
Terug naar boven Ga naar beneden
http://indonesie.actieforum.com
ElEl

avatar

Aantal berichten : 7865
Registratiedatum : 08-12-08

BerichtOnderwerp: Re: Miss & Mister Indonesisch 2014   ma 11 aug 2014 - 9:38

Miss & Mister Indonesisch
UITGAAN & VRIJE TIJD | 11 augustus 2014 |
Door jordypupping, Dichtbijmeeschrijver

ALMERE - Miss & Mister Indonesisch Festival is een creatieve platform voor jongeren tussen 16 t.m. 28 jaar. Maar het festival is voor iedereen toegankelijk. Zeker aan te raden voor de liefhebbers van Indonesië. Het is een non profit evenement met de doelstelling om zowel Indonesische als Nederlandse jongeren een opstapje te geven in hun toekomst.
Het 5 jarige jubileum van “Miss & Mister Indonesisch” verkiezing zal groter worden uitgepakt dan ooit te voren. Op zaterdag 30 augustus 2014 zal voor het eerst Miss en Mister Indonesisch Festival gehouden worden in Schouwburg Almere.

Voor jong en oud is een bezoek aan het festival een verassende dagje uit. Zo, is er culturele competitie tussen jongeren met Indonesische afkomst of Nederlandse jongeren met Indonesische affiniteit.
Ook zijn er stands met Indonesische lekkernijen en producten. Op de grote podium is er vanaf 11:00 uur tot 18:00 uur een programma samengesteld met dansen uit Surabaya/Madura, Bali en Sunda, pencak silat Pamor Badai en Tapak Suci, muziek zoals dangdut en Batik modeshow uit Zwitserland van Lurik by Aji Bräm en van SAB.
In de dans studio kunnen de bezoekers meedoen met dans workshops , martial arts workshops o.a. pencak silat.
Ook wordt er rekening gehouden met ouderen. 65+ers kunnen zich genieten van massages en kennis maken met Indonesische zorg en welzijn producten.

Na 18:00 uur wordt er op de grote podium voorbereidingen getroffen voor de FINALE PROGAMMA van Miss & Mister Indonesische verkiezing. Na de prijs uitreiking is er een AFTER PARTY.

Miss & Mister Indonesische verkiezing is bedoeld voor jongeren met Indonesische root of jongeren die reeds pencak silat of Indonesische dans beheersen met de leeftijd van 16 t/m 28 jaar. De Miss & Mister Indonesisch 2015 winnen een reis naar Indonesië aangeboden door Garuda Indonesia en Almeerse bedrijf Multi Flex Management.

Inschrijven om mee te doen aan de verkiezing kan tot 22 augustus. Op zondag, 24 augustus krijgen de deelnemers GRATIS fotoshoot en allerlei workshops om gezamenlijk een performance te kunnen doen op zaterdag, 30 augustus.

De entreekaarten zijn verkrijgbaar bij Schouwburg Almere of http://www.ticketkantoor.nl/shop/indonesie

Dagkaart € 5,- 11:00-18:00 uur

Avondkaart € 12.50 19:30-23:00 uur Finale Programma
23:00-01:00 uur After Party
Dresscode: Black Tie

Avondkaart/Diner € 25,- Zie avondkaart +
18:00-19:30 uur Indonesische buffet

De opbrengsten van het festival komen ten goede aan Stichting Anak Belajar om een bibliotheek te bouwen voor een weeshuis in Indonesië. Wilt u meer informatie bekijk dan onze websites:
www.missindonesisch.nl en www.anakbelajar.nl

Dichtbij
Terug naar boven Ga naar beneden
http://www.tileng.nl
ElEl

avatar

Aantal berichten : 7865
Registratiedatum : 08-12-08

BerichtOnderwerp: Re: Miss & Mister Indonesisch 2014   do 4 sep 2014 - 8:46

Schouwburg vol met Indonesische cultuur

Ingezonden lezersartikel door: missindonesisch (Almere)
03 sep 2014

De Miss en Mister Indonesisch Festival werd zaterdag 30 augustus gehouden in de schouwburg Almere. Met dit festival wordt er geprobeerd om tweede generatie jongeren met Indonesische affiniteit dichter bij de Indonesische cultuur te brengen.
Afgelopen zaterdag bruiste het van de Indonesische cultuur in de schouwburg Almere. Verscheidene Indonesische stands waren aanwezig, van stands met Indonesisch eten tot stands met traditionele Indonesische kleding. Maar ook in de grote zaal konden de bezoekers genieten van live muziek, Indonesische dansen en hadden de Missen en Misters de generale repetitie voor de grote avondshow, waarbij de Miss en Mister Indonesisch 2014 werden gekozen.

Gedurende de avond traden deze artiesten op; Tjoens, Pencak Silat Tapak Suci Almere, Bali Dance Art, Ido dans, Gracia Nolten en Amor Frans, Jilly Knol, Manuela Biesheuvel, Lionel Nolten, modeshow van Aji Bräm met de kandidaten en individuele performances van de Missen en Misters. De winnaars van de Miss en Mister Indonesisch verkiezing 2014 zijn Riana Westra en Alek pulungan zij werden ‘gekroond’ door de Indonesische ambassadrice mevrouw Retro Marsudi, de winnaars winnen hierdoor een reis naar Indonesië, aangeboden door Multiflex Management en de general manager van Garuda Indonesia de heer Dian Ediono.

Festival met achterliggende gedachte
De Indonesische ambassade ziet het evenement als een brug voor de jongeren tussen Nederland en Indonesië. Maar ook wilt de organisatie graag door dit evenement aandacht vragen voor stichting Anak Belajar. Deze stichting zorgt ervoor dat kansarme kinderen in Indonesië een kans krijgen om zich verder te ontwikkelen in een studie. Wij hopen door dit evenement genoeg geld te kunnen verzamelen om uiteindelijk een bibliotheek te kunnen bouwen in Indonesië voor deze kinderen.

de Weekkrant
Terug naar boven Ga naar beneden
http://www.tileng.nl
Gesponsorde inhoud
BerichtOnderwerp: Re: Miss & Mister Indonesisch 2014   

Terug naar boven Ga naar beneden
 
Miss & Mister Indonesisch 2014
Terug naar boven 
Pagina 1 van 1
 Soortgelijke onderwerpen
-
» Miss en Mister Indonesisch
» Groot Indonesisch kookboek - Beb Vuyk
» Tahoetempeh
» Cursussen Indonesisch koken in Culemborg
» De gunung Kelud is ook aan het rommelen 2-2-2014

Permissies van dit forum:Je mag geen reacties plaatsen in dit subforum
Indonesië :: Diversen :: Praatcafé/Ngobrol-
Ga naar: