Indonesië

Informatie- en nieuwsforum over Indonesië en Nederlands-Indië
 
IndexKalenderFAQRegistrerenInloggen

Deel | 
 

 Blaricummer Henk Hovinga onderscheiden

Ga naar beneden 
AuteurBericht
wu

avatar

Aantal berichten : 6613
Registratiedatum : 08-12-08

BerichtOnderwerp: Blaricummer Henk Hovinga onderscheiden   do 4 sep 2014 - 11:54


Blaricummer Henk Hovinga onderscheiden
REGIO  |   01 september 2014   |   Door de Dichtbijredactie (Laarder Courant De Bel)

Henk Hovinga. (Foto: Studio Kastermans)


BLARICUM - De schrijver/journalist en documentairemaker Henk Hovinga uit Blaricum heeft afgelopen zaterdag in Arnhem een koninklijke onderscheiding ontvangen.

Hovinga kreeg deze onderscheiding onder meer wegens zijn uitzonderlijke verdiensten voor de waarheidsvinding en geschiedschrijving in zijn boek 'Op Dood Spoor' over het drama van de Pakan Baroe Spoorweg op Sumatra. Deze spoorweg werd in de oorlogsjaren 1943-1945 op last van de Japanse bezetter van Nederlands-Indië (nu Indonesië) aangelegd door meest Nederlandse krijgsgevangenen en Javaanse dwangarbeiders. Voor deze ten onrechte bijna vergeten, 220 kilometer lange 'dodenspoorweg' stierven ongeveer 2.500 krijgsgevangenen door ondervoeding, mishandeling en tropische ziekten en door verdrinking bij de torpedering van twee slavenschepen op weg naar Pakan Baroe.

De Blaricummer begon zijn journalistieke loopbaan in 1953 bij dagblad Het Vrije Volk. Als chef Reportage en later als adjunct-hoofdredacteur van het weekblad TeleVizier schreef hij tientallen grote buitenlandreportages, meest uit oorlogsgebieden. Bij de NOS-radio vervulde hij de functies van eindredacteur van 'Met het oog op morgen', buitenlandredacteur en chef Actualiteiten. Hij maakte reportages en documentaires in meer dan vijftig landen en specialiseerde zich op Azië en met name op Indonesië, welk land hij twee-en-twintig keer bezocht.

Met deze specialisatie ontwikkelde hij zich in de jaren '80 bij de NOS-radio tot een bekende radio- en tv-documentairemaker.

Dichtbij
Terug naar boven Ga naar beneden
http://indonesie.actieforum.com
 
Blaricummer Henk Hovinga onderscheiden
Terug naar boven 
Pagina 1 van 1
 Soortgelijke onderwerpen
-
» Liefde als ruwe diamant - Henk Harcksen
» Op dood spoor - H. Hovinga

Permissies van dit forum:Je mag geen reacties plaatsen in dit subforum
Indonesië :: Diversen :: Praatcafé/Ngobrol-
Ga naar: