Indonesië

Informatie- en nieuwsforum over Indonesië en Nederlands-Indië
 
IndexKalenderFAQRegistrerenInloggen

Deel | 
 

 Hogere groentenopbrengsten en betere marktkansen voor kleine Indonesische telers

Go down 
AuteurBericht
ElEl

avatar

Aantal berichten : 7815
Registratiedatum : 08-12-08

BerichtOnderwerp: Hogere groentenopbrengsten en betere marktkansen voor kleine Indonesische telers   di 11 nov 2014 - 18:25

vegIMPACT:

Hogere groentenopbrengsten en betere marktkansen voor kleine Indonesische telers

In Indonesië wordt niet genoeg groente verbouwd om alle 250 miljoen Indonesiërs dagelijks van voldoende nutriënten en vitaminen te voorzien. Veel groente en fruit wordt uit andere Aziatische landen en Australië geïmporteerd. Om de voedselvoorziening in Indonesië te verbeteren werken Wageningen UR en Fresh Dynamics Asia sinds 2012 samen in het door de Nederland gefinancierde programma vegIMPACT. De doelen zijn onder andere het verhogen van de groenteproductie, de verbetering van de kwaliteit en het verlagen van de kostprijs van groente. Hiervoor wordt zoveel mogelijk gebruik gemaakt van Nederlandse producten, kennis en technieken, waaronder verbeterde groenterassen. Een lokaal team van Fresh Dynamics Asia adviseurs, samen met onderzoekers van Wageningen UR, ondersteunt kleine boeren in Indonesië o.a. op teelt-technisch en marketing gebied, maar ook in het versterken van coöperaties.

Uiteindelijk moet vegIMPACT leiden tot een verbetering van de voedselzekerheid in Indonesië en verhoging van het inkomen van Indonesische boeren. Hiervoor worden ruim 10.000 boeren getraind in verbeterde teeltmethoden, inclusief het gebruik van betere groenterassen. Tevens worden 10 Product Markt Combinaties ontwikkeld en wordt er gewerkt aan de verbetering van de arbeidsomstandigheden tijdens en na de teelt. Hiervoor werken Fresh Dynamics Asia en Wageningen UR in Indonesië samen met IVEGRI, het Indonesische Proefstation voor de groenteteelt, lokale overheden en een reeks van Indonesische handelaren, supermarkten, groente- en fruitverwerkers en transporteurs.

Lees verder bij AGF
Terug naar boven Go down
http://www.tileng.nl
 
Hogere groentenopbrengsten en betere marktkansen voor kleine Indonesische telers
Terug naar boven 
Pagina 1 van 1

Permissies van dit forum:Je mag geen reacties plaatsen in dit subforum
Indonesië :: Diversen :: Praatcafé/Ngobrol-
Ga naar: