Indonesië

Informatie- en nieuwsforum over Indonesië en Nederlands-Indië
 
IndexKalenderFAQRegistrerenInloggen

Deel | 
 

 Gouderakse steun voor hulpproject op Bali

Go down 
AuteurBericht
ElEl

avatar

Aantal berichten : 7767
Registratiedatum : 08-12-08

BerichtOnderwerp: Gouderakse steun voor hulpproject op Bali   di 18 nov 2014 - 22:49

18 November 2014 | 16.12

Gouderakse steun voor hulpproject op Bali
Leo Wesdorp overhandigt de cheque van 23 miljoen rupiah.

GOUDERAK • Met donaties hebben bezoekers en abonnementhouders van zwembad De Baan in Gouderak het afgelopen seizoen een hulpproject op het Indonesische eiland Bali ondersteund. Het project van stichting Sjaki-Tari-Us is bedoeld om geestelijk gehandicapte kinderen uit hun isolement te halen.

Badmeester Leo Wesdorp overhandigde onlangs - namens de 'Vrienden van zwembad De Baan' - een bedrag van 1.600 euro (23 miljoen rupiah) aan hoofdmeester Iluh Mertasari van Sjaki-Tari-Us.

Kijkje
Wesdorp is de initiator van de inzameling. Hij was, na het zien van een aflevering van het KRO tv-programma De Reünie, getroffen door het goede werk dat de stichting verricht. Tijdens zijn jaarlijkse bezoek aan Bali besloot hij een kijkje te nemen. "Ik liep er twee dagen rond en raakte enorm onder de indruk van de manier waarop een tiental jonge Nederlandse vrijwilligers zich, naast de Indonesische leraren, inzetten om deze kinderen te helpen."

Hulp hebben ze hard nodig, want de kinderen maken geen deel uit van het dagelijks leven. Uit schaamte sluiten familieleden ze vaak op of binden ze vast. Wesdorp: "Door het geloof in reïncarnatie denken Balinezen dat een kind dat gehandicapt geboren wordt, in zijn vorige leven slecht heeft geleefd en daarvoor nu gestraft wordt. Dit is een schande voor de familie."

De stichting stelt zich tot doel deze kinderen uit hun isolement te halen. Dat doet ze door hen in speel- en leergroepen te plaatsen waar de kinderen hun leervermogens en communicatievaardigheden kunnen vergroten. En daarmee hun zelfstandigheid.

Opknappen
Wesdorp raakte tijdens zijn bezoek geëmotioneerd door de gesprekken met ouders. Die worden nauw betrokken bij de ontwikkeling van hun kind. "Deze mensen zijn zo blij met de vorderingen van hun kinderen. Ze zien ze opknappen, hun agressie kwijtraken en een sociaal leven krijgen."

Terug in Gouderak besloot hij een inzameling te houden in het zwembad waar hij 's zomers werkt. Iedere bezoeker kreeg een formulier met informatie over het project. De actie kwam wat traag op gang, maar een dag voor vertrek naar Bali stond de teller op 740 euro. Door een paar gulle giften van middenstanders werd de 1.000 euro bereikt. Op Bali zelf kreeg Wesdorp nog eens 600 euro van een Nederlandse hoteleigenaar en een daar verblijvend stel.

Wesdorp is blij dat de actie een succes is geworden. "Langs deze weg wil ik, mede uit naam van deze kinderen, iedereen hartelijk bedanken."

Het Kontakt
Terug naar boven Go down
http://www.tileng.nl
 
Gouderakse steun voor hulpproject op Bali
Terug naar boven 
Pagina 1 van 1
 Soortgelijke onderwerpen
-
» Haai valt toerist aan voor kust van Bali
» Interview – Geen schaamte voor geestelijk gehandicapten op Bali
» Benefiet voor Bali
» Vakantie op Bali eindigt in tragedie
» Bali baadt in bergen vuilnis

Permissies van dit forum:Je mag geen reacties plaatsen in dit subforum
Indonesië :: Diversen :: Praatcafé/Ngobrol-
Ga naar: