Indonesië

Informatie- en nieuwsforum over Indonesië en Nederlands-Indië
 
IndexKalenderFAQRegistrerenInloggen

Deel | 
 

 Privéreis Filip en Mathilde maakt legervakbond boos

Go down 
AuteurBericht
ElEl

avatar

Aantal berichten : 7812
Registratiedatum : 08-12-08

BerichtOnderwerp: Privéreis Filip en Mathilde maakt legervakbond boos   zo 21 dec 2014 - 10:50


Privéreis Filip en Mathilde maakt legervakbond boos

Vandaag om 03:00 door fem, wer


Privéreis Filip en Mathilde maakt legervakbond boos

De socialistische vakbond bij het leger is er niet over te spreken dat koning Filip en zijn gezin alweer een beroep doen op een militair vliegtuig om op reis te gaan. Het koningspaar en hun vier kinderen vertrokken gisteren vanop de militaire basis van Melsbroek met een Falcon naar Indonesië voor een tiendaagse vakantie. Het vliegtuig en de bemanning moeten daar ook zo lang blijven.

Minister van Defensie Steven Vandeput (N-VA) verklaarde onlangs nochtans flink te zullen besparen op de zogenaamde vip-vluchten met legertoestellen. Dat doet de minister ook in 2015, viel op zijn kabinet te horen, maar alle vluchten voor dit jaar lagen al een hele tijd vast.

Bovendien heeft de koning geen andere mogelijkheid dan met Defensie te vliegen. Uit veiligheidsoverwegingen mag het staatshoofd geen privévluchten nemen. Maar de koning kan wel enige soberheid aan de dag leggen of de kosten voor Defensie vanuit de koninklijke dotatie terugbetalen, meent het ACOD.

Nieuwsblad.be
Terug naar boven Go down
http://www.tileng.nl
Henri R. Cingoor

avatar

Aantal berichten : 2327
Registratiedatum : 04-01-09
Woonplaats : Op de oevers van de Kali Brantas

BerichtOnderwerp: Re: Privéreis Filip en Mathilde maakt legervakbond boos   zo 21 dec 2014 - 20:40

... Maar de koning kan wel enige soberheid aan de dag leggen ...

En zeker weten, dat de koning dit zal doen...enige soberheid aan de dag leggen dus.
Want onze correspondent meldt ons, dat de koning en zijn gade en gevolg heel sobertjes hun lunch hebben genuttigd bij een wegrestaurant - genaamd warung makan Mafia - gelegen aan de weg van Surabaya naar Bondowoso. Omwille van de privacy hebben zij zich echter niet op de gevoelige plaat vast laten leggen, doch onze correspondent was gelukkig wel bij machte om een foto van het "verdachte" restaurant op de plaat vast te leggen.
Het koninklijk paar was diep onder de indruk van de smaak van de nasi - aangezien de dagelijkse kost altijd friet en mayonaise is - dat men besloot om voor de rest van de vakantie in elk geval een voldoende voorraad nasi bij de hand te hebben. Het hof zal alsnog besluiten om in elk geval ook nog voldoende voorraad mee terug te nemen richting België.

Terug naar boven Go down
http://www.imexbo.nl
ol' Kesas

avatar

Aantal berichten : 1355
Registratiedatum : 05-12-13
Woonplaats : Bungaville-Down Under

BerichtOnderwerp: Re: Privéreis Filip en Mathilde maakt legervakbond boos   zo 21 dec 2014 - 22:26

Bezuinigen op 't Koninklijk Huis der Nederlanden, wanneer zal dat te pas komen? Komt toch uit de dompet van de belasting betaler, altijd zo geweest en zal zo wel blijven! (denk ik) Hoog tijd voor een Republiek der Nederlanden met Geertje Wilders als President.

( tjonge, marah ini pendukung jeruk, mata gelap betul loh jocolor )


siK.*
Terug naar boven Go down
ElEl

avatar

Aantal berichten : 7812
Registratiedatum : 08-12-08

BerichtOnderwerp: Vandeput gaf zelf fiat voor omstreden privéreis koning Filip   wo 24 dec 2014 - 14:52

Vandeput gaf zelf fiat voor omstreden privéreis koning Filip
 
 24 december 2014 04:00

 Wim Van De Velden


De kritiek van de N-VA op de privéreis van koning Filip op kosten van het leger komt als een boemerang terug in het gezicht van minister van Defensie Steven Vandeput (N-VA).

Ondanks alle ontkenningen van de voorbije dagen keurde minister Vandeput zelf het omstreden gebruik van een Falcon-jet van het leger goed voor de privéreis van koning Filip en zijn familie, die overigens niet naar Indonesië maar wel naar India zijn vertrokken voor de kerstvakantie.

Na de forse kritiek van zowat alle politieke partijen, en niet het minst van de N-VA, dat privéreisjes van de koning niet langer op kosten van Defensie kunnen gebeuren, waste Vandeput zijn handen in onschuld. Tot dinsdag werd volgehouden dat de reis van de koning met een Falcon, op kosten van het leger, al was gepland nog voor Vandeput minister van Defensie was geworden. ‘Dat is op het vorige kabinet gebeurd’, klonk het, met een vingerwijzing naar gewezen minister van Defensie Pieter De Crem (CD&V). Ook al was in militaire kringen te horen dat het wel degelijk minister Vandeput was die het fiat had gegeven voor de vlucht met een Falcon naar Delhi.© RV DOC

 
Dat blijkt nu ook zwart op wit uit een brief van 21 oktober, die De Tijd in handen kreeg. ‘Ik heb met de meeste aandacht kennis genomen van uw schrijven hernomen in referte betreffende het ter beschikking stellen van een militair vliegtuig voor een verplaatsing van de Vorsten op 20 en 31 december 2014 naar Delhi. Met genoegen deel ik u mee dat de nodige richtlijnen aan de Luchtcomponent gegeven werden om deze zending uit te voeren’, luidt het in de brief aan generaal Jef Van den Put, hoofd van het militair huis van de koning. De brief is ondertekend door minister Steven Vandeput. Aan de vlucht met de Falcon naar India - en dus niet naar Indonesië, zoals al die tijd werd gedacht - hangt een prijskaartje van zo’n 75.000 euro.

In een reactie van zijn kabinet luidde het dinsdag dat het de minister was ‘ontgaan’ dat hij die brief had ondertekend. ‘En eigenlijk is dit een non-discussie’, merkt zijn woordvoerder op, ‘want als hier vandaag weer een vraag komt van de koning om op vakantie te gaan, dan zal de minister dat ook goedkeuren. De minister kan zo’n vraag van de koning niet afwijzen, want om veiligheidsredenen kan de koning zich enkel met militaire vluchten verplaatsen.’

Of zulke privévluchten in de toekomst nog voor rekening van Defensie moeten gebeuren, wil de minister bekijken bij de opmaak van een strategisch besparingsplan voor heel het leger. Zowat alle politieke partijen, en zeker de N-VA, vinden dat de koning daarvoor moet putten uit zijn eigen dotatie. ‘We nemen actie van die signalen vanuit het parlement’, klinkt het op het kabinet-Vandeput.

Sowieso is al gepland dat 40 procent zal worden bespaard op de zogenaamde Witte Vloot van het leger, die gebruikt wordt voor verplaatsingen van vips en de koninklijke familie. En op de kredietlijn van Defensie die is toegevoegd aan de dotatie van de koning voor zijn verplaatsingen met een legervliegtuig, wordt volgend jaar 20 procent bespaard, zo werd eerder al vastgelegd. Dit jaar gaat het nog om een kredietlijn van 240.000 euro, terwijl dat bedrag voor volgend jaar wordt beperkt tot 190.000 euro.

De Tijd
Terug naar boven Go down
http://www.tileng.nl
ElEl

avatar

Aantal berichten : 7812
Registratiedatum : 08-12-08

BerichtOnderwerp: Re: Privéreis Filip en Mathilde maakt legervakbond boos   wo 24 dec 2014 - 14:54

Niet naar Indonesië maar naar India is de Belgische koning........

lol!
Terug naar boven Go down
http://www.tileng.nl
Henri R. Cingoor

avatar

Aantal berichten : 2327
Registratiedatum : 04-01-09
Woonplaats : Op de oevers van de Kali Brantas

BerichtOnderwerp: Re: Privéreis Filip en Mathilde maakt legervakbond boos   wo 24 dec 2014 - 16:17

Potverdriedubbeltjes..... Moet ik snel andere plaatjes bij elkaar graaien en in het Indiaas gaan schrijven.
Klein beetje Indiaas ken ik al: zie mijn leuze onder bij mijn profiel....
Terug naar boven Go down
http://www.imexbo.nl
Gesponsorde inhoud
BerichtOnderwerp: Re: Privéreis Filip en Mathilde maakt legervakbond boos   

Terug naar boven Go down
 
Privéreis Filip en Mathilde maakt legervakbond boos
Terug naar boven 
Pagina 1 van 1
 Soortgelijke onderwerpen
-
» 5 november 2016 NPO2 18.35 uur, Max maakt mogelijk in Bandung
» Wieteke is boos op de Efteling
» De definitieve reis van Nederlands-Indië naar Nederland
» Aurora: Nostalgische reis naar Java van Pelita.
» Vliegtuigpassagiers boos over stinkvrucht

Permissies van dit forum:Je mag geen reacties plaatsen in dit subforum
Indonesië :: Diversen :: Praatcafé/Ngobrol-
Ga naar: