Indonesië

Informatie- en nieuwsforum over Indonesië en Nederlands-Indië
 
IndexKalenderFAQRegistrerenInloggen

Deel | 
 

 Expedia-onderzoek: Reistrends en plannen van Nederlanders voor 2015

Ga naar beneden 
AuteurBericht
ElEl

ElEl

Aantal berichten : 8018
Registratiedatum : 08-12-08

BerichtOnderwerp: Expedia-onderzoek: Reistrends en plannen van Nederlanders voor 2015    wo 7 jan 2015 - 15:42


Expedia-onderzoek: Reistrends en plannen van Nederlanders voor 2015

Tech-trend: mobiele apparatuur fungeert steeds vaker als reispartner, grote belangstelling voor Indonesië

Amsterdam, 6 januari 2015 - Expedia.nl, een van 's werelds grootste full-service online reisbureaus, heeft een analyse gemaakt van de boekingsgegevens van 2014 en de snelst stijgende zoekopdrachten voor bestemmingen in 2015. Indonesië staat hierbij met stip op nummer 1. Het land voert de lijst aan van snelst gestegen boekingsbestemmingen in 2014. De bestemming staat tevens bovenaan als het gaat om snelst stijgende zoekopdrachten voor bestemmingen in 2015 met een stijging van 105 procent.

Verder verwacht Expedia in 2015 toenemend gebruik van diverse mobiele apparatuur voor, tijdens en na het reizen. Mobiele apparatuur fungeert hierdoor in 2015 steeds meer als reispartner.

Indonesië populairder dan ooit
De grote belangstelling voor de voormalige kolonie lijkt al in 2014 te zijn begonnen. In de lijst van meest geboekte bestemmingen door Nederlanders steeg het land van plek 19 in 2013 naar plek 11 in 2014. Een mogelijke verklaring voor de grote belangstelling van Nederlanders voor het land vormt de historische band die Nederlanders ermee hebben, het aantrekkelijke klimaat en de uitstekende prijs-kwaliteitsverhouding van de accommodaties. Ook zijn er in het afgelopen jaar meer vliegtuigstoelen bijgekomen en worden er nu meer vluchten richting Indonesië aangeboden. Hierdoor hebben consumenten meer keuze in timing en prijs. Na Indonesië volgt opvallend genoeg Luxemburg dat een stijging van ruim 84 procent noteerde in zoekopdrachten voor 2015, gevolgd door zonbestemmingen als Egypte (80 procent) en Griekenland (73 procent).

Lekker weg in eigen land
Net als in 2013 was de VS en dan met name New York, de meest geboekte bestemming door Nederlanders. Er was ook volop belangstelling voor ons eigen land in 2014. Nederland is te vinden op de tweede plaats qua groei in boekingsaantallen. Gekeken naar zoekopdrachten voor 2015 wordt Nederland voorbij gestreefd door zonbestemmingen als Egypte, Turkije en Kroatië. Ons eigen land staat voor stijgende zoekopdrachten voor 2015 nu op de zesde plaats.

Vanuit het buitenland is er ook veel belangstelling voor Nederland in 2015. In diverse Europese landen staat Nederland in de top tien van meest gestegen zoekopdrachten voor 2015. Nederland staat bij de Noren zelfs op de tweede plaats met een stijging van ruim 102 procent in aantal zoekopdrachten.

Mobiele apparatuur wordt reispartner
Expedia ziet vijf belangrijke technologische trends voor 2015:
• Ten eerste wordt er wereldwijd nu door 15 procent van de consumenten met een smartphone ingecheckt in hotels. Expedia verwacht dat het aantal boekingen via een smartphone verder zal toenemen in 2015.
• Verder laat de mobile index van Expedia de trend zien dat consumenten steeds vaker meerdere mobiele apparaten bezitten die ze op verschillende momenten tijdens de reis gebruiken. In Nederland bezitten al bijna 9 miljoen Nederlanders een smartphone en er zijn 7,4 miljoen tablets (Bron: GfK). Ook zien we dat apparaten op verschillende manieren worden gebruikt. Tablets worden vooral gebruikt voor het orienteren op een reis; PC en smartphones voor (last minute)-boekingen. Ook ziet Expedia dat consumenten steeds vaker inloggen op bijvoorbeeld apps zodat ook alle zoekopdrachten bewaard worden.
• Een derde trend die Expedia ziet is verschuiving van ‘pull’ naar ‘push’. Vroeger zochten reizigers naar informatie, maar door de verdere stijging van het aantal push-notificaties zullen ze in 2015 nog beter geïnformeerd worden over vertrektijden, gates en last minute wijzigingen van hun reis.
• De vierde trend is het toenemend belang van reviews in 2015. Nu al vindt 79 procent van de consumenten wereldwijd reviews erg belangrijk. Naar verwachting worden ze alleen maar belangrijker in het komend jaar.
• De laatste belangrijke trend is personalisatie. Meer dan ooit zullen reizigers hun persoonlijke voorkeuren kunnen aangeven bij het boeken van reizen. Dit varieert van het kiezen van de stoel in het vliegtuig tot de keuze voor bepaald soort hotel, bijvoorbeeld een familiehotel.

René Nieuwmans, Senior Commercial Manager bij Expedia.nl: “Doordat we een wereldwijd opererend bedrijf zijn, hebben we uitstekend inzicht in opkomende bestemmingen in het komende jaar. Als we kijken naar 2015, dan verwachten we dat door de zwakkere positie van de dollar ten opzicht van de Euro de VS iets minder populair wordt. Al zal een bestemming als New York altijd een magneet blijven voor toeristen. Wat betreft de zonbestemmingen voor 2015 is het nog even afwachten wat consumenten uiteindelijk beslissen wat betreft boeken voor Egypte en in mindere mate Turkije. Dit komt omdat er recent de nodige onrust was in deze landen. Griekenland en Spanje inclusief de Canarische eilanden zullen hier mogelijk van profiteren. Nu al zien we meer zoekopdrachten voor die landen. Als we kijken naar trends in technologie dan verwachten we dat de rol van mobiele apparatuur als reispartner in 2015 verder zal toenemen."

Top 5 - Meest gezochte bestemmingen 2015

1. Indonesië
2. Luxemburg
3. Egypte
4. Griekenland
5. Kroatië

Top 5 - Snelst stijgende boekingen in 2014

1. Indonesië
2. Nederland
3. Noorwegen
4. Malta
5. Griekenland

persberichten.com


Terug naar boven Ga naar beneden
http://www.tileng.nl
 
Expedia-onderzoek: Reistrends en plannen van Nederlanders voor 2015
Terug naar boven 
Pagina 1 van 1

Permissies van dit forum:Je mag geen reacties plaatsen in dit subforum
Indonesië :: Reizen :: Reisinformatie-
Ga naar: