Indonesië

Informatie- en nieuwsforum over Indonesië en Nederlands-Indië
 
IndexKalenderFAQRegistrerenInloggen

Deel | 
 

 Grote Indonesische order voor Nederlandse bedrijven

Ga naar beneden 
AuteurBericht
wu

avatar

Aantal berichten : 6613
Registratiedatum : 08-12-08

BerichtOnderwerp: Grote Indonesische order voor Nederlandse bedrijven   wo 28 jan 2015 - 11:22


Grote Indonesische order voor Nederlandse bedrijven

Tjabel Daling

woensdag 28 januari 2015, 11:24 update: woensdag 28 januari 2015, 11:30

De Nederlandse maritieme dienstverleners Boskalis en Van Oord gaan samen een kunstmatig eiland aanleggen in Indonesië. Beide bedrijven hebben dat woensdag bekendgemaakt. Het contract heeft een waarde van circa € 350 mln. Het aandeel van de twee Nederlandse bedrijven daarin Is elk 50%.

Het gaat om het ontwerpen en aanleggen van een kunstmatig eiland als onderdeel van uitgebreide bagger- en landaanwinningswerkzaamheden voor de kust van de hoofdstad Jakarta. Het project omvat de aanleg van circa 160 hectare nieuw land, waarvoor ruim 20 miljoen kubieke meter zand benodigd is. Beide concerns hadden voor het project al een voorbereidende studie uitgevoerd.

Behalve bagger- en landaanwinningsactiviteiten zullen het beursgenoteerde Boskalis en familiebedrijf Van Oord in nauwe samenwerking ook grondverbeteringswerkzaamheden uitvoeren en een stenen oeverbescherming aanleggen. De werkzaamheden beginnen met onmiddellijke ingang. Het project zal naar verwachting in 2018 worden voltooid. Na realisatie zal het nieuwe eiland zowel voor woningbouw als commerciële doeleinden worden gebruikt. Het Indonesische landaanwinningsproject hangt nauw samen met de behoefte aan nieuw land om de bevolkingsgroei in een dichtbevolkt gebied op te vangen.

Mogelijk nog grotere orders

Voor de Nederlandse maritieme sector liggen in de hoofdstad van Indonesië in de nabije toekomst mogelijk nog veel grotere orders in het verschiet. In de regio Jakarta bestaan plannen voor een reusachtige zeewering vergelijkbaar met de Nederlandse Afsluitdijk in combinatie met tientallen opgespoten woon- en werkeilanden. Eerder al hebben Nederlandse wateringenieurs van Witteveen en Bos, HaskoningDHV en Grontmij op verzoek van de Indonesische regering een oplossing bedacht voor de grootschalige overstromingen waarmee de miljoenenstad geregeld te kampen heeft. Bij hevige regenval staan grote delen van de Indonesische hoofdstad onder water als gevolg van een verouderd en verwaarloosd afvoersysteem van kanalen.

Havenwerkzaamheden

Van Oord werd in 2013 al ingeschakeld om een eerste wooneiland in de baai van Jakarta aan te leggen voor € 100 mln. Van Oord werkt ook al aan de uitdieping en uitbreiding van de haven van Jakarta, Tanjung Priok, een klus met een contractwaarde van € 150 mln, terwijl de Nederlandse baggeraar ook diverse werken in Surabaya uitvoert.

FD
Terug naar boven Ga naar beneden
http://indonesie.actieforum.com
 
Grote Indonesische order voor Nederlandse bedrijven
Terug naar boven 
Pagina 1 van 1
 Soortgelijke onderwerpen
-
» Indonesië zorgt goed voor Nederlandse begraafplaats Peutjoet, Atjeh
» Indonesische geschiedvervalsing in 2005
» 8 november 2009: Utrecht - Taxatiedag Indonesische kunst of kitsch
» Indonesische rechtspraak nog vol Nederlandse wetten
» Benefiet voor Bali

Permissies van dit forum:Je mag geen reacties plaatsen in dit subforum
Indonesië :: Berichten :: Algemeen-
Ga naar: