Indonesië

Informatie- en nieuwsforum over Indonesië en Nederlands-Indië
 
IndexKalenderFAQRegistrerenInloggen

Deel | 
 

 Villa Sanoer: verleden en heden

Go down 
AuteurBericht
wu

avatar

Aantal berichten : 6613
Registratiedatum : 08-12-08

BerichtOnderwerp: Villa Sanoer: verleden en heden   do 12 feb 2015 - 10:09


Villa Sanoer: verleden en heden

Bennekoms Nieuwsblad/Stad Wageningen

11 feb 2015

WAGENINGEN - Dinsdag 17 februari houdt de KMTP/Groei & Bloei, afdeling Wageningen en Omstreken, in samenwerking met de Historische Vereniging Oud- Wageningen een bijeenkomst in de grote zaal van de Bevrijdingskerk, Ritzema Bosweg 18, Wageningen. De aanvang is om 20.00 uur. Robert Best, eigenaar van Villa Sanoer, zal dan een PowerPointpresentatie geven over Villa Sanoer: verleden en heden.

In de negentiende eeuw werd in Nederlands-Indië het cultuurstelsel ingevoerd. Dit hield in dat de inheemse bevolking gewassen voor de Westerse markt moest verbouwen om de zeer slechte financiële situatie van de Nederlandse staat en de koloniën te verbeteren. In die periode hebben zowel de familie Vreede als de familie De Vries uit de suikerindustrie een vermogen bijeengebracht waarmee zij na repatriëring in Wageningen een landgoed hebben gesticht.

Voor de familie Vreede was dit het landgoed Ngladjoe (thans Hinkeloord) en voor de familie De Vries het landgoed Villa Sanoer. Voor Villa Sanoer was de architect- tuinarchitect J. A. Lombarts die voortkwam uit de school Edouard André (1840-1911) te Parijs. André combineerde twee stijlen in de tuinarchitectuur: de Franse stijl zoals die werd ontwikkeld door André le Notre (1613-1700) en de Engelse landschapsstijl. De combinatie van beide stijlen is terug te vinden in de tuin van Villa Sanoer en zal gedetailleerd worden behandeld.


De lezing wordt afgesloten met hetgeen er groeit en bloeit in de tuin van Villa Sanoer. De toegang voor leden van de KMTP/ Groei & Bloei is gratis. Ook niet-leden zijn hartelijk welkom, zij betalen 2 euro per persoon. Meer informatie: Truus Ponsen (0317-414158).

dé Weekkrant


17 februari
grote zaal van de Bevrijdingskerk
Ritzema Bosweg 18, Wageningen
20.00 uur
Terug naar boven Go down
http://indonesie.actieforum.com
 
Villa Sanoer: verleden en heden
Terug naar boven 
Pagina 1 van 1
 Soortgelijke onderwerpen
-
» Villa Sanoer: verleden en heden
» Belg logeert in Indonesische villa's zonder te betalen
» Wilders toch links verleden
» architectuur Den Haag: 'Niets Indisch aan'
» Echo’s uit een Indisch verleden - Dick Sijpestijn

Permissies van dit forum:Je mag geen reacties plaatsen in dit subforum
Indonesië :: Diversen :: Praatcafé/Ngobrol-
Ga naar: