Indonesië

Informatie- en nieuwsforum over Indonesië en Nederlands-Indië
 
IndexKalenderFAQRegistrerenInloggen

Deel | 
 

 Kringloopwinkel Pikulan naar nieuwe locatie

Ga naar beneden 
AuteurBericht
ElEl

avatar

Aantal berichten : 7863
Registratiedatum : 08-12-08

BerichtOnderwerp: Kringloopwinkel Pikulan naar nieuwe locatie   di 26 mei 2015 - 11:55

Kringloopwinkel Pikulan naar nieuwe locatie


SURHUISTERVEEN – Kringloopwinkel Pikulan wordt 4 juni officieel geopend door burgemeester Gerben Gerbrandy. Vanaf 14.00 uur zijn belangstellenden welkom om de nieuwe locatie te bezichtigen.

De kringloopwinkel Pikulan is begonnen op de zolder van een uitermate enthousiaste Geert Folkerts van de Woninginrichting in Surhuisterveen met een team dat rommelmarkten en braderieën bezocht om spulletjes te verkopen. Dit deden ze om geld te genereren en hulp te kunnen bieden aan de armste bevolking in Indonesië.

Na een start in een pand in Harkema, werd een loods gehuurd in Surhuisterveen. 13 jaar geleden betrok men het pand aan de Vierhuisterweg. Anderhalf jaar later bleek het pand te klein en kon men het naastliggende pand er bij huren. De droom van de vrijwilligers is uitgekomen: vanaf 15 mei betrekt Pikulan de prachtige locatie aan de Dellen nummer 20.

De winkel draait volledig op vrijwilligers. Meer dan 55 betrokken mannen en vrouwen werken mee om de bruikbare goederen in ontvangst te nemen, te selecteren, te repareren, te prijzen en weer te verkopen. Vrijwillig werken betekent dat de netto opbrengst niet opgaat aan salarissen. Nee, het geld is bestemd voor de projecten van Stichting Pikulan in Indonesië.

Stichting Pikulan bestaat sinds 1984. Pikulan betekent juk: we proberen samen de lasten te dragen. En lasten zijn er genoeg in Indonesië, 9 projecten worden gesteund. Zo worden er ongeveer 350 kinderen gesponsord door Nederlandse families, worden microkredieten verleend, wordt rijst verstrekt aan de armste bewoners op Sulawesi en in een streek op Java, gaat er geld naar Rejosari, een armenwijk voor onder andere ouderenzorg en een jaarlijks bedrag voor melk voor kleine kinderen die daardoor niet meer lijden aan hongeroedeem en is er een speciaal schooltje geadopteerd in Triwindu voor kinderen met een leerachterstand. In de loop van de jaren zijn vele kinderen afgestudeerd en vonden vrijwel allen direct werk zodat ze zelf in hun onderhoud kunnen voorzien.

De winkel is geopend op maandag en zaterdag van 13.00-17.00 uur, op dinsdag tot en met vrijdag van 09.30-17.00 uur en op vrijdagavond van 19.00-21.00 uur.

Meer informatie over Pikulan: www.pikulan.nl


Artikel geplaatst door Marita de Jong op 26-05-15 11:01.
De Feanster
Terug naar boven Ga naar beneden
http://www.tileng.nl
 
Kringloopwinkel Pikulan naar nieuwe locatie
Terug naar boven 
Pagina 1 van 1
 Soortgelijke onderwerpen
-
» Spannende speurtocht naar Indonesische held Tan Malaka nadert ontknoping
» Onderscheidingen generaal Spoor naar Bronbeek
» 'Treinkapers De Punt geliquideerd', Na 36 jaar alsnog onderzoek naar dood treinkapers ?
» Indische verhalen in Nieuwe Veste Breda
» Nora Iburg: Zoektocht naar Indische roots

Permissies van dit forum:Je mag geen reacties plaatsen in dit subforum
Indonesië :: Diversen :: Praatcafé/Ngobrol-
Ga naar: