Indonesië

Informatie- en nieuwsforum over Indonesië en Nederlands-Indië
 
IndexKalenderFAQRegistrerenInloggen

Deel | 
 

 Politie Bali toont Nederlandse verdachte drugsbezit

Ga naar beneden 
AuteurBericht
ElEl

ElEl

Aantal berichten : 8018
Registratiedatum : 08-12-08

BerichtOnderwerp: Politie Bali toont Nederlandse verdachte drugsbezit   wo 20 jan 2016 - 22:20

20 januari 2016 17:55
Politie Bali toont Nederlandse verdachte drugsbezit


Een Nederlander is op het Indonesische eiland Bali gearresteerd vanwege het bezit van marihuana. De man werd gisteren in oranje overall en bivakmuts aan de pers getoond tijdens een persconferentie.

Op een video van de persconferentie is te zien dat de verdachte op zijn knieën zit in een oranje overall en met een bivakmuts op. Naast hem staan twee agenten met mitrailleurs. Op een tafel is de drugsvangst te zien. Daarachter zitten politiefunctionarissen.

Bijstand ambassade
Het ministerie van Buitenlandse Zaken bevestigt dat er een Nederlander is opgepakt op Bali vanwege drugsbezit. Hij krijgt consulaire bijstand door de ambassade. Over de identiteit van de verdachte zegt het ministerie niets.

Video bij RTL
Terug naar boven Ga naar beneden
http://www.tileng.nl
Henri R. Cingoor

Henri R. Cingoor

Aantal berichten : 2328
Registratiedatum : 04-01-09
Woonplaats : Op de oevers van de Kali Brantas

BerichtOnderwerp: Re: Politie Bali toont Nederlandse verdachte drugsbezit   do 21 jan 2016 - 12:17

....staan twee agenten met mitrailleurs. ...


De journalist(e) heeft zeker nog nooit mitrailleurs gezien???

Gheef neks, as maar gheef heluid toch.
Terug naar boven Ga naar beneden
http://www.imexbo.nl
ElEl

ElEl

Aantal berichten : 8018
Registratiedatum : 08-12-08

BerichtOnderwerp: Re: Politie Bali toont Nederlandse verdachte drugsbezit   za 23 jan 2016 - 11:12

Albert Heijn-telg vast op Bali na drugsvondst
23-01-2016, 06:37

Correspondent Michel Maas

Een telg uit de Albert Heijn-familie hangt een jarenlange celstraf boven het hoofd in Indonesië. Djaï Heijn, zoon van spiritueel ondernemer Ronald Jan Heijn, zit vast op verdenking van het bezit van drugs.

De 25-jarige Heijn, die op Bali woont, zou per post 224 gram marihuana opgestuurd hebben gekregen door een vriend. Het pakketje was verstuurd vanuit Spanje.

Djaï Heijn woont sinds 2013 in Indonesië. Hij geeft er spirituele trainingen.

Indonesië staat bekend om zijn strenge drugsbeleid. De wet kent er geen onderscheid tussen hard- en softdrugs. "Naar Nederlandse maatstaven gaat het niet om grote hoeveelheden drugs, maar dat ligt hier anders", zegt correspondent Michel Maas vanuit Jakarta.

"Alles wat met drugs te maken heeft wordt uiterst serieus genomen. Dat zag je ook aan de manier waarop hij werd voorgesteld, hij zat erbij alsof er een seriemoordenaar is opgepakt, gekleed in het oranje met een zwarte bivakmuts op zijn hoofd."

In Indonesië staan zware straffen op drugsbezit. "Alleen al het roken van een joint kan je een jaar celstraf opleveren", zegt Maas. Voor het bezit van drugs staat vijf tot twintig jaar, en als ook sprake is van drugssmokkel dan kan dat leiden tot levenslang of zelfs de doodstraf.

Het Nederlandse ministerie van Buitenlandse Zaken is op de hoogte en verleent consulaire bijstand.

Nieuwsuur
Terug naar boven Ga naar beneden
http://www.tileng.nl
ElEl

ElEl

Aantal berichten : 8018
Registratiedatum : 08-12-08

BerichtOnderwerp: Re: Politie Bali toont Nederlandse verdachte drugsbezit   ma 25 jan 2016 - 14:56

Familie gelooft in onschuld: 'Djaï heeft niks met drugs'

Victor Schildkamp
25-1-16 - 10:53

De familie van de op Bali voor drugsbezit opgepakte Djaï Heijn 'blijft positief'. ,,Djaï heeft niks met drugs te maken,'' zegt oma Hank, de moeder van Djaï's vader, Ronald Jan Heijn.
De 25-jarige Heijn, die op Bali woont, zou per post 224 gram marihuana opgestuurd hebben gekregen door een vriend. Het pakketje was verstuurd vanuit Spanje. Indonesische media meldden enkele dagen geleden dat het om Djaï Heijn gaat, die al enige tijd daarvoor was aangehouden en demonstratief gemaskerd en in overall voor de rechter werd geshowd.

Het pakketje uit Spanje zou bij de Indonesische douane argwaan hebben gewekt. Het zou geadresseerd zijn aan Djaï Heijn. Heijn heeft niet gevraagd naar het pakketje en is het ook niet komen ophalen. Vervolgens is de politie op Bali geïnformeerd en is hij opgepakt. Er zijn meldingen dat Heijn bekend heeft, maar of dat klopt is onzeker. Volgens bekenden kan Djaï 'erin geluisd' zijn.

Djaï Heijn woont sinds 2013 in Indonesië. Hij geeft er spirituele trainingen en doet stand-upacts. Heijn is zoon van oud-hockeyinternational Ronald Jan Heijn, die ooit failliet ging als uitbater van spiritueel centrum Oibibio. Djaï's opa is de in 1987 vermoorde Ahold-topman Gerrit Jan Heijn. Ronald Jan Heijn was niet bereikbaar voor commentaar.

Onschuld
Djaï's moeder, die gescheiden is van Ronald Jan, zou hem al hebben opgezocht. ,,We mogen niet veel zeggen,'' aldus oma Hank. ,,Maar Djaï heeft niks met drugs. Hij was juist zo lekker bezig in Indonesië. We zijn positief dat zijn onschuld zal blijken.''

AD
Terug naar boven Ga naar beneden
http://www.tileng.nl
ElEl

ElEl

Aantal berichten : 8018
Registratiedatum : 08-12-08

BerichtOnderwerp: Re: Politie Bali toont Nederlandse verdachte drugsbezit   di 2 feb 2016 - 8:43

di 02 feb 2016, 05:30|
Heijn-telg wacht op afronden Balinees drugsonderzoek
Advocaat: Djaï weet van niets


Van onze verslaggevers

AMSTERDAM - Djaï Heijn zit in grote onzekerheid over zijn toekomst vast op het politiebureau van Denpasar, de hoofdstad van Bali.


Djaï Heijn op het politiebureau op Bali. Voor hem ligt het pakketje met marihuana.

„We wachten nog steeds op afronding van het onderzoek door de politie”, zegt Gede Agus Kusuma Nugraha, de pro deo advocaat die hij heeft toegewezen gekregen.
De nazaat van grondlegger Albert Heijn van de gelijknamige supermarktketen zit achter de tralies, omdat hij volgens de Indonesische politie 224 gram marihuana in zijn bezit had. Dat zat in een postpakketje uit Spanje, geadresseerd aan Heijn, die bijna drie jaar geleden naar Bali trok.

Volgens de advocaat is Heijn, opgesloten in een cel waar hij slaapt op een tegelvloer, erg somber. „Hij zegt dat het pakketje hem als verrassing is toegestuurd door een vriend. Het was bedoeld als kerstcadeautje. Djaï Heijn had er niet om gevraagd en wist van niets.”
In het pakketje zaten zakjes met gedroogde zaden, gedroogde bladeren en plastic flesjes met marihuana-extract. Heijn werd vervolgens op 11 januari gearresteerd in Ubud, een cultuurstadje van achtduizend inwoners ten noorden van Denpasar.

Bronnen op het politiebureau zeggen dat hij bezig is de hulp in te schakelen van een prominente Indonesische strafrechtadvocaat, die veel in drugszaken veroordeelde buitenlanders op Bali heeft bijgestaan. Onder hen zijn beroemde ex-gevangenen als de Australische Schapelle Corby en Ronald Ramsay, de broer van tv-kok Gordon Ramsay.

Indonesië heeft zeer strenge straffen voor drugsdelicten, ondanks het gemak waarmee allerlei soorten drugs op straat zijn te krijgen. Op slechts een paar kilometer afstand van het politiebureau op Bali waar Heijn vastzit, wordt ’s avonds in het uitgaansgebied van Kuta volop drugs als marihuana, cocaïne en speed aangeboden. Het komt regelmatig voor dat mensen die worden veroordeeld voor het smokkelen of bezitten van drugs de doodstraf krijgen.

Telegraaf
Terug naar boven Ga naar beneden
http://www.tileng.nl
ElEl

ElEl

Aantal berichten : 8018
Registratiedatum : 08-12-08

BerichtOnderwerp: Re: Politie Bali toont Nederlandse verdachte drugsbezit   do 17 maa 2016 - 15:47


Foto: TLG

Heijn naar de ’hel’
Gisteren, 05:30 John van den Heuvel

DENPASAR - De leefomstandigheden voor Djaï Heijn, die al twee maanden op het Indonesische eiland Bali vastzit op verdenking van drugssmokkel, verslechteren snel. De jonge telg van de bekende grootgruttersfamilie Heijn is afgelopen maandag van het politiebureau in Denpasar overgeplaatst naar de zeer beruchte Kerobokan-gevangenis op het eiland.


Waren de omstandigheden in de politiecel al middeleeuws, op zijn nieuwe detentieadres krijgt Heijn het nog veel zwaarder. Het enorme gevangeniscomplex is zwaar overbevolkt en berucht vanwege opstanden en geweld onder gedetineerden onderling. De kans is reëel dat Heijn hier jaren achter de tralies moet blijven. De gevangenen zitten in smerige groepscellen en moeten via familie of vrienden eten van buitenaf regelen, omdat ze anders ondervoed raken. De hygiëne is ver te zoeken en veel gedetineerden zijn ziek of besmet met hiv.

De inrichting geldt als een hel, waar meer dan duizend gevangenen zitten opgesloten. Onder hen zestig buitenlanders, die voor het merendeel vastzitten wegens drugshandel. De Nederlander Ang Kim Soei, die vorig jaar in Indonesië door een executiepeloton werd terechtgesteld, zat jarenlang in de dodencel van Kerobokan.

Telegraaf
Terug naar boven Ga naar beneden
http://www.tileng.nl
ElEl

ElEl

Aantal berichten : 8018
Registratiedatum : 08-12-08

BerichtOnderwerp: Re: Politie Bali toont Nederlandse verdachte drugsbezit   ma 2 mei 2016 - 19:31

'Maximaal 15 jaar celstraf voor Djaï Heijn op Bali'

  REACTIES
Door: redactie
2-5-16 - 11:12


© afp.

Djaï Heijn, kleinzoon van de in 1987 vermoorde Ahold-topman Gerrit Jan Heijn, hangt een gevangenisstraf van 15 jaar boven het hoofd. Hij stond maandag op het Indonesche eiland Bali voor de rechter. De 25-jarige Heijn werd begin dit jaar opgepakt vanwege drugsbezit.
Volgens RTL ontloopt Heijn de zwaarste straf, de doodstraf, omdat hij niet heeft gedeald in niet-plantaardige drugs of meer dan een kilogram marihuana in zijn bezit had. Heijn wordt verdacht van het produceren, importeren, dealen en gebruiken van marihuana. De zaak gaat 9 mei verder. Dan worden ook getuigen gehoord.

De Indonesische autoriteiten kregen Heijn in het vizier omdat naar hem per post 224 gram marihuana was opgestuurd door een vriend. Dat pakketje heeft hij overigens nooit opgehaald. Hij zou ook 42 gram van de drug dimethyltryptamine (ook wel bekend als DMT), en 492 gram methamfetamine (crystal meth) in bezit hebben gehad. Heijn werd op 11 januari gearresteerd.

Familie gelooft in onschuld
De zoon van oud-hockeyinternational Ronald Jan Heijn woont sinds 2013 in Indonesië, waar hij onder meer spirituele trainingen gaf. Zijn familie gelooft in zijn onschuld ,,Djaï heeft niks met drugs te maken'', zei oma Hank eind januari tegen het AD. ,,We mogen niet veel zeggen, maar Djaï heeft niks met drugs. Hij was juist zo lekker bezig in Indonesië. We zijn positief dat zijn onschuld zal blijken.''

Indonesische autoriteiten pakten groot uit met de arrestatie van Heijn. Op televisiebeelden was te zien hoe hij op een stoel zat, met een bivakmuts op, een oranje overall aan en om hem heen flitsten tientallen camera's.

AD
Terug naar boven Ga naar beneden
http://www.tileng.nl
ElEl

ElEl

Aantal berichten : 8018
Registratiedatum : 08-12-08

BerichtOnderwerp: Re: Politie Bali toont Nederlandse verdachte drugsbezit   di 28 jun 2016 - 9:01


Djai Heijn op Bali.
Foto: AFP


Djaï Heijn hoort morgen strafeis
27-06-2016, 12:58 Annelie Langerak

DENPASAR - Djaï Heijn, die op het Indonesische eiland Bali terechtstaat voor drugssmokkel, hoort morgen de strafeis in zijn zaak. Dat had eigenlijk al vandaag moeten gebeuren, maar de zitting werd voor de tweede keer uitgesteld.


Vanwege technische en administratieve problemen was de dagvaarding van de officier van justitie niet aangekomen bij de beruchte Kerobokan-gevangenis, waar Heijn sinds half maart vastzit. Daardoor kon de telg van de supermarktfamilie niet voor de rechtbank verschijnen.

Djaï Heijn werd in januari op Bali gearresteerd, nadat hij per post een pakketje uit Spanje had ontvangen met daarin 224 gram marihuana. Hij woont al een paar jaar op het zonnige vakantie-eiland, waar hij geld verdiende met het geven van spirituele trainingen en optrad als amateurcabaretier.

Telegraaf
Terug naar boven Ga naar beneden
http://www.tileng.nl
ElEl

ElEl

Aantal berichten : 8018
Registratiedatum : 08-12-08

BerichtOnderwerp: Re: Politie Bali toont Nederlandse verdachte drugsbezit   di 28 jun 2016 - 10:11

Telg supermarktfamilie hoort eis

’Tien maanden cel voor Djaï Heijn op Bali’

1 uur geleden
28-06-2016, 11.11 uur

DENPASAR - De openbaar aanklager heeft vandaag tien maanden cel geëist tegen Djaï Heijn, die op het Indonesische eiland Bali terechtstaat voor drugssmokkel.


Djaï Heijn keerde vervolgens zichtbaar opgelucht van de rechtbank in Denpasar terug naar de beruchte Kerobokan-gevangenis, waar hij sinds half maart vastzit. De volgende zitting is op 11 juli.

De telg van de supermarktfamilie werd in januari op Bali gearresteerd, nadat hij per post een pakketje uit Spanje had ontvangen met daarin 224 gram marihuana. Hij woont al een paar jaar op het zonnige vakantie-eiland, waar hij geld verdiende met het geven van spirituele trainingen en optrad als amateurcabaretier.

Djaï is de oudste zoon van oud-hockeyinternational en geplaagd spiritueel ondernemer Ronald Jan Heijn (55), wiens vader Gerrit Jan Heijn in 1987 werd ontvoerd en vermoord. Hij woont al jaren op Bali.

Telegraaf
Terug naar boven Ga naar beneden
http://www.tileng.nl
ElEl

ElEl

Aantal berichten : 8018
Registratiedatum : 08-12-08

BerichtOnderwerp: Re: Politie Bali toont Nederlandse verdachte drugsbezit   wo 20 jul 2016 - 17:53

Jaar Indonesische cel voor Djai Heijn
GEPUBLICEERD OP WOENSDAG 20 JULI 2016 14:13

De rechtbank in Denpasar op het Indonesische eiland Bali heeft Djaï Heijn (25) veroordeeld tot een jaar gevangenisstraf voor drugsbezit. Deze straf is twee maanden hoger dan door de officier van justitie geëist.

Tegen de correspondent van De Telegraaf zei zijn advocaat ‘erg teleurgesteld’ te zijn. Hij beraadt zich over het instellen van hoger beroep. Djaï Heijn heeft inmiddels zes maanden in voorarrest gezeten, in slechte omstandigheden.

Heijn is de zoon van oud-hockeyinternational en spiritueel ondernemer Ronald Jan Heijn. Aan hem was uit Spanje een postpakket verzonden dat 224 gram marihuana bleek te bevatten. Tijdens de persconferentie door de politie werden ook andere drugs getoond. Hiervoor is hij niet vervolgd.

Zijn familie heeft verklaard dat hij van niets van de drugs wist. Djaï Heijn woont al een paar jaar op Bali.

Crimesite
Terug naar boven Ga naar beneden
http://www.tileng.nl
LL
Admin
LL

Aantal berichten : 1026
Registratiedatum : 07-12-08

BerichtOnderwerp: Re: Politie Bali toont Nederlandse verdachte drugsbezit   di 17 jan 2017 - 18:08

Djaï Heijn terug in Nederland

BLOEMENDAAL - Djaï Heijn, een kleinzoon van één van de grondleggers van supermarktketen Albert Heijn, is na een jaar gevangenisstraf op Bali weer in Nederland.

Door onze verslaggever - 17-1-2017, 7:00 (Update 17-1-2017, 7:00)

Hij werd Indonesië uitgezet na het ondergaan van een straf vanwege drugssmokkel, die hij uitzat in de beruchte Kerobakan-gevangenis op Bali.

De politie arresteerde de 25-jarige zoon van oud-hockeyinternational Ronald Jan Heijn een jaar geleden na het onderscheppen van een verdacht pakketje dat uit Spanje naar hem op Bali was verstuurd. Daarin bleek 224 gram marihuana te zitten.

Haarlems Dagblad

_________________
www.tileng.nl
Terug naar boven Ga naar beneden
http://www.tileng.nl
Gesponsorde inhoud
BerichtOnderwerp: Re: Politie Bali toont Nederlandse verdachte drugsbezit   

Terug naar boven Ga naar beneden
 
Politie Bali toont Nederlandse verdachte drugsbezit
Terug naar boven 
Pagina 1 van 1

Permissies van dit forum:Je mag geen reacties plaatsen in dit subforum
Indonesië :: Berichten :: Actueel-
Ga naar: