Indonesië

Informatie- en nieuwsforum over Indonesië en Nederlands-Indië
 
IndexKalenderFAQRegistrerenInloggen

Deel | 
 

 Indische rijsttafel staat officieel op de Nationale Inventaris Immaterieel Erfgoed

Ga naar beneden 
AuteurBericht
ElEl

ElEl

Aantal berichten : 8018
Registratiedatum : 08-12-08

BerichtOnderwerp: Indische rijsttafel staat officieel op de Nationale Inventaris Immaterieel Erfgoed   ma 14 maa 2016 - 22:17

Indische rijsttafel staat officieel op de Nationale Inventaris Immaterieel Erfgoed

Vanaf woensdag 9 maart 2016 staat de Indische rijsttafel officieel op de Nationale Inventaris Immaterieel Erfgoed. Hiermee is een belangrijk element uit de Indische cultuur erkend als deel van het totale Nederlandse immateriële erfgoed. Jan van Aken (Samenwerking Erfgoed Indische Rijsttafel, SER) en Humphrey de la Croix, hoofdredacteur www.indischhistorisch.nl, hebben op woensdag 9 maart 2016 het certificaat ondertekend en in ontvangst genomen.
Dit heuglijke feit is mede tot stand gekomen dankzij de brede steun en betrokkenheid in de hele Indische gemeenschap in en buiten Nederland. Extra waardering dient uit te gaan naar Jan van Aken geweest die met zijn niet verminderend enthousiasme en inzet de voorbereiding en aanvraagprocedure tot dit mooie resultaat heeft gebracht.
De SER heeft draagt nu de verantwoordelijkheid om de Indische rijsttafel als levend erfgoed zijn plaats in de toekomst te helpen behouden.
Zie voor immaterieel erfgoed in Nederland: https://immaterieelerfgoed.nl

 


Culemborg 9 maart 2016: v.l.n.r. Humphrey de la Croix (www.indischhistorisch.nl), Ineke Strouken (directeur Nederlands Centrum voor Volkscultuur en Immaterieel Erfgoed) en Jan van Aken (Samenwerking Erfgoed Indische Rijsttafel, SER) na ondertekening van het certificaat. De Indische rijsttafel is daarmee officieel onderdeel geworden van het Nederlandse immateriële erfgoed

IndischHistorisch.nl
Terug naar boven Ga naar beneden
http://www.tileng.nl
 
Indische rijsttafel staat officieel op de Nationale Inventaris Immaterieel Erfgoed
Terug naar boven 
Pagina 1 van 1

Permissies van dit forum:Je mag geen reacties plaatsen in dit subforum
Indonesië :: Diversen :: Recepten/Dapur-aangelegenheden-
Ga naar: