Indonesië

Informatie- en nieuwsforum over Indonesië en Nederlands-Indië
 
IndexKalenderFAQRegistrerenInloggen

Deel | 
 

 Solidaridad, Henkel en BASF ondersteunen 5.500 palmolieboeren in Indonesië

Go down 
AuteurBericht
ElEl

avatar

Aantal berichten : 7763
Registratiedatum : 08-12-08

BerichtOnderwerp: Solidaridad, Henkel en BASF ondersteunen 5.500 palmolieboeren in Indonesië   di 30 aug 2016 - 8:51

SOLIDARIDAD, HENKEL EN BASF ONDERSTEUNEN 5.500 PALMOLIEBOEREN IN INDONESIË

29 August 2016

In samenwerking met Henkel en BASF ondersteunt Solidaridad het opzetten van meer duurzame palmolieketens in de Indonesische provincie West-Kalimantan. De bedoeling is dat dit project de levensstandaard van boeren verhoogt en indien gewenst, de boeren ook in aanmerking kunnen komen voor certificering volgens de criteria van de Ronde Tafel voor Duurzame Palmolie (RSPO).Palmolieboeren tijdens een training in West Kalimantan.


VERHOGEN VAN DE PALMOLIE-OOGST
Kleinschalige boerenbedrijven produceren ongeveer 40% van 's werelds palm- en palmpitolie. Hun productiviteit is echter naar schatting 40% lager dan die van grote bedrijven. Vaak kunnen zij door het toepassen van relatief eenvoudige maatregelen, zoals betere dosering van mest en bestrijdingsmiddelen en door op het juiste moment te oogsten, hun productiviteit behoorlijk verhogen. In de meeste gevallen draagt dit ook bij aan lagere kosten en dus een beter inkomen.

CIRCA 5.500 BOEREN
Binnen het project leren boeren welke technieken ze kunnen toepassen en ook hoe ze eventueel aan de eisen voor RSPO gecertificeerde palmolie kunnen voldoen. Circa 1.600 boeren ontvangen gedurende een half jaar wekelijkse training. Daarnaast worden nog eens 3.900 boeren bereikt via 'Farmer Field'-dagen, radio en televisie en via een dienst met informatieve SMS-berichten. Het project bereikt zo in totaal 5.500 boeren en beslaat een gebied van ongeveer 16.000 hectare.

PARTNERS
Dit programma wordt gecoördineerd door Solidaridad in samenwerking met de volgende partners: Good Return, Credit Union Keling Kumang, Henkel en BASF. "We zijn erg blij dat Henkel en BASF dit project in West Kalimantan steunen", zegt Marieke Leegwater, programmamanager Palmolie van Solidaridad. "Wij vinden het van groot belang dat bedrijven die gebruikmaken van palmolieproducten hun verantwoordelijkheid nemen en bijdragen aan de opbouw van een duurzame palmolieketen door daadwerkelijke ondersteuning van boeren in de productieregio’s. Dit project is een goede manier om daar vorm aan te geven. Het levert naar verwachting een belangrijke bijdrage aan het verbeteren van de levens van onafhankelijke palmolieboeren in de provincie West-Kalimantan; één van de armste regio's in Indonesië."

Solidaridad
Terug naar boven Go down
http://www.tileng.nl
 
Solidaridad, Henkel en BASF ondersteunen 5.500 palmolieboeren in Indonesië
Terug naar boven 
Pagina 1 van 1
 Soortgelijke onderwerpen
-
» Indonesië hoort thuis bij Briic-landen
» Indonesië in het Rijksmuseum
» Poppenkast in Indonesië, Wayang kulit, levensles of poppenkast?
» Moesson's logeeradressengids Indonesië 2012
» Indonesië werd onafhankelijk in 1945. Erken dit

Permissies van dit forum:Je mag geen reacties plaatsen in dit subforum
Indonesië :: Diversen :: Praatcafé/Ngobrol-
Ga naar: