Indonesië

Informatie- en nieuwsforum over Indonesië en Nederlands-Indië
 
IndexKalenderFAQRegistrerenInloggen

Deel | 
 

 Paffende peuter

Ga naar beneden 
AuteurBericht
wu

avatar

Aantal berichten : 6613
Registratiedatum : 08-12-08

BerichtOnderwerp: Paffende peuter   wo 26 mei 2010 - 14:03

Jongetje van 2 rookte eerste sigaret met 18 maanden

Ardi Rizal lijkt op het eerste zicht een normale peuter. Alleen begint deze 2-jarige niet alleen te krijsen als hij geen koekje krijgt, hij smijt zich ook tegen de grond als hij geen sigaret mag. En da’s nu eens echt de fout van papa, want die gaf hem zijn eerste peuk toen hij amper 18 maanden was. Is hij dan niet bezorgd om zijn gezondheid? Welnee zegt Rizal in de Britse Daily Mail, “mijn zoon ziet er toch goed uit? Hij huilt wel als we hem geen sigaret geven. Tja, hij is verslaafd hé.” Ardi is een extreem voorbeeld van de heersende trend in Indonesië. Uit onderzoek blijkt immers dat 25 procent van de kinderen tussen 3 en 15 al sigaretten hebben geprobeerd en dat 3,2 procent al een actieve roker is. De ‘inspanningen’ van de regering om het roken (zowel passief als actief) onder kinderen aan banden te leggen, lijken dus vooralsnog geen groot succes. Foto


WaarmaarRaar.nl
24-5-2010

-------------------------------------------------------

Peuter rookt 40 sigaretten per dag
26-05-2010 09:22

Een peuter van twee jaar die verslaafd is aan nicotine zorgt voor opschudding in Indonesië. Het jongetje rookt veertig sigaretten per dag.

De vader van de 2-jarige Ardi Rizai gaf hem zijn eerste sigaret na achttien maanden. Nu is het jongetje compleet verslaafd en wordt hij woest als hij geen sigaret krijgt.

De Indonesische autoriteiten zitten verveeld met de zaak en hebben het gezin een auto beloofd als de peuter stopt met roken. De vader, die vindt dat zijn zoon er gezond uitziet, moet er echter niets van weten.

gva.be
Terug naar boven Ga naar beneden
http://indonesie.actieforum.com
Henri R. Cingoor

avatar

Aantal berichten : 2327
Registratiedatum : 04-01-09
Woonplaats : Op de oevers van de Kali Brantas

BerichtOnderwerp: Re: Paffende peuter   wo 26 mei 2010 - 15:17

Wie van de drie?


Kretek:
Gudang Garam?
Sampurna?
Dhie Sam Soe?

Of toch maar zonder kretek: Ardath Merah of de Blauwe verpakking? drunken
Terug naar boven Ga naar beneden
http://www.imexbo.nl
wu

avatar

Aantal berichten : 6613
Registratiedatum : 08-12-08

BerichtOnderwerp: Re: Paffende peuter   vr 28 mei 2010 - 8:59

Onderzoek naar ouders van rokende peuter
27/05

Er komt een onderzoek naar de ouders van de 2-jarige peuter die elke dag 40 sigaretten rookt. Dat heeft het Indonesische ministerie van Kinderscherming donderdag bekendgemaakt.


Eerder deze week dook er een filmpje op over de 2-jarige Ardi, die in zijn tuin op het eiland Sumatra zichtbaar geniet van een sigaret.

Naar verluidt zou de jongen verslaafd zijn geraakt aan nicotine toen zijn vader hem na achttien maanden een eerste sigaret aanbood.

"We gaan de ouders en de omgeving van het kind onderzoeken. Die lijken zijn ontwikkeling niet ten goede te komen", aldus een woordvoerder van het ministerie.

Eerder beloofden de Idonesische autoriteiten het gezin een nieuwe wagen op voorwaarde dat de kleine Ardi zou stoppen met roken. De vader, die vindt dat zijn zoon er gezond uitziet, wilde niet op het aanbod ingaan.


Hbvl.be
Terug naar boven Ga naar beneden
http://indonesie.actieforum.com
wu

avatar

Aantal berichten : 6613
Registratiedatum : 08-12-08

BerichtOnderwerp: Re: Paffende peuter   do 3 jun 2010 - 11:02

Mama kan peuter van 2 niet dwingen te stoppen met roken
02/06/10 19u40

De tweejarige Ardi Rizal kreeg van zijn papa een eerste sigaret toen hij amper 18 maanden was. Tegenwoordig rookt de kleine liefst veertig sigaretten per dag. Mama is radeloos en heeft de hoop opgegeven om haar zoontje met dwang van het roken te houden.


De peuter werd vorige week plots wereldberoemd door beelden van hem op het internet, waarop hij lachend en duchtig stond te paffen. Als een grote. Mama Diana geeft toe dat ze zelf rookte tijdens haar zwangerschap, maar ze stopte direct na de geboorte van Ardi.

Volgens de Indonesische moeder barst haar kleine in woede uit als hij zijn nicotine niet op tijd binnenkrijgt. Ze kan de situatie niet meer aan.

"Ik herinner mij niet precies wanneer, maar toen we op een dag naar de markt gingen, had hij plots een sigaret in zijn hand vast. Zelfs als baby was hij al blij wanneer hij sigarettenrook opsnoof", getuigt Diana. Ze zegt ook dat Ardi vaak moest braken en met zijn hoofd tegen de muur bonkte tijdens zijn woede-uitbarstingen.

"Ik WIL hem helemaal geen sigaretten geven, maar wat moet ik dan doen? Ik ben verward. Ik LIET hem ook niet roken, ik verbood het hem zelfs, maar ik probeerde te vermijden dat hij ziek zou worden."

In Indonesië is Ardi geweldig beroemd. Menigten verzamelen zich rond hem en proberen hem te verleiden met saffen, als hij in het openbaar verschijnt.

Mama Diana heeft toch nog hoop. Ardi zou al minder roken en ze hoopt hem met zachte hand helemaal tot stoppen te bewegen. "Ik heb geleerd dat de harde hand niet werkt. Ik moet hem zachtjes aanpakken en hem afleiden." (jv)

HLN
Terug naar boven Ga naar beneden
http://indonesie.actieforum.com
wu

avatar

Aantal berichten : 6613
Registratiedatum : 08-12-08

BerichtOnderwerp: Re: Paffende peuter   vr 4 jun 2010 - 20:09

Rokende peuter naar specialist
vrijdag 04 juni 2010 | 21:24


JAKARTA (ANP) - Een tweejarig Indonesisch jongetje dat ongeveer veertig sigaretten per dag rookt, krijgt volgende week hulp van specialisten om hem van zijn verslaving af te helpen.

Beelden van de rokende Ardi Rizal zijn een hit op internet. De voorzitter van de Nationale Commissie voor Kinderbescherming zei vrijdag er vrij zeker van te zijn dat de jongen zijn slechte gewoonte gaandeweg zal opgeven met de juiste behandeling.

De jongen uit Sumatra raakte verslaafd aan nicotine toen hij achttien maanden oud was. Toen gaf zijn vader hem zijn eerste sigaret. Volgens zijn ouders krijgt hij woede-uitbarstingen en slaat hij zijn hoofd tegen de muur als hij geen sigaretten krijgt.

In Indonesië rookt volgens cijfers van de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) bijna 70 procent van de mannen van twintig jaar en ouder. Indonesische cijfers melden dat 3,2 procent van alle kinderen tussen drie en vijftien jaar oud regelmatig roken.


ed.nl
Terug naar boven Ga naar beneden
http://indonesie.actieforum.com
ElEl

avatar

Aantal berichten : 7856
Registratiedatum : 08-12-08

BerichtOnderwerp: Re: Paffende peuter   vr 2 jul 2010 - 10:19

vr 02 jul 2010, 11:39

Peuter rookt weer twee pakjes per dag

SUMATRA - De kettingrokende Indonesische peuter, die wereldberoemd werd door beelden op internet, heeft veel moeite om te stoppen met zijn verslaving. Even pafte hij 'slechts' vijftien sigaretten per dag, maar inmiddels zit hij ondanks allerlei therapieën weer op twee pakjes per dag.Foto: © www.splashnews.com


Het dikke jongetje Ardi Rizal uit Sumatra raakte verslaafd aan nicotine toen hij achttien maanden oud was. Toen gaf zijn vader hem zijn eerste sigaret. Zijn ouders werken de hele dag op de markt waar Ardi zijn tijd wegpaft.

Beelden van de rokende peuter gingen de wereld over en zorgden ervoor dat de kinderbescherming zich met de jongen ging bemoeien. Hij moest op speltherapie om hem zo snel mogelijk te laten stoppen.

Dit bleek even te helpen, maar inmiddels steekt Ardi letterlijk weer de ene sigaret met de andere aan. Aan diverse media laten zijn ouders, Rizal en Diana, weten dat ze zich ervan bewust zijn dat hun kind speelt met zijn leven. Ze zeggen dat ze de peuter laten roken om zo zijn woedebuien in toom te kunnen houden.

"We hopen dat hij stopt, maar ik kon niet langer meer aanzien dat hij zo vaak zo kwaad werd en dat hij zichzelf pijn ging doen", vertelt moeder Diana. "Wat kunnen we doen? Behalve het accepteren?", aldus de Indonesische tegenover de Amerikaanse The Early Show.

Telegraaf
Terug naar boven Ga naar beneden
http://www.tileng.nl
ElEl

avatar

Aantal berichten : 7856
Registratiedatum : 08-12-08

BerichtOnderwerp: Tweejarige kettingroker Ardi is gestopt met roken   vr 3 sep 2010 - 21:43

Tweejarige kettingroker Ardi is gestopt met rokenJAKARTA - De tweejarige Indonesische kettingroker Ardi Rizal is afgekickt. Dat meldde een woordvoerder van de Indonesische kinderbescherming. Het jongetje kwam eind mei in het nieuws met een video waarop hij zuigend aan een sigaret te zien was.

Zes maanden nadat zijn vader het kind de eerste sigaret had gegeven, rookte hij er veertig per dag. Daar is een einde aan gekomen. Met zijn moeder vertrok hij naar Jakarta voor een, blijkbaar succesvolle, intensieve behandeling.

De onfortuinlijke jongen werd het symbool van de agressieve tabaksmarketing met kinderen als doelwit in landen als Indonesië, waar de tabaksindustrie aan weinig regels gebonden is. (ANP)
02/09/10 16u21

AD
Terug naar boven Ga naar beneden
http://www.tileng.nl
ElEl

avatar

Aantal berichten : 7856
Registratiedatum : 08-12-08

BerichtOnderwerp: Re: Paffende peuter   zo 11 sep 2011 - 18:01

Vierjarig jongetje bedreigt moeder: "Ik begin weer te roken als je geen cadeaus koopt"


14:39 De tweejarige jongen Ardi Rizal uit Indonesië choqueerde twee jaar geleden Amerika toen hij gefilmd werd met een sigaret. Nu hij 4 is, lijkt hij afgekickt te zijn van de nicotine. "Maar hij dreigt ermee terug beginnen te roken als ik geen cadeaus voor hem koop."


Ardi Rizal was amper 2 jaar toen de Amerikaanse tv-zender ABC hem filmde. De jongen was net wakker geworden na een dutje en stak in zijn wiegschommel een sigaret aan met behulp van zijn opa. Die rookte de peuter vervolgens vrolijk op. "Niets mis mee", vond opalief. "Zolang hij genoeg koffie drinkt om de nicotine te neutraliseren."

Het land reageerde echter zo geschokt, dat de overheid de moeder van Rizal aanbood om de jongen te laten afkicken op hun kosten. Twee jaar later beweert de vierjarige jongen nooit meer een sigaret te willen aanraken. Maar volgens zijn moeder klopt dat verhaaltje niet helemaal. "Hij rookt wel nog, mensen in de stad bieden hem sigaretten aan. Maar hij gebruikt het roken nu wel als dreigement. Als ik geen cadeaus voor hem koop, zegt hij dat hij terug begint te roken."

HBVL.be
Terug naar boven Ga naar beneden
http://www.tileng.nl
ElEl

avatar

Aantal berichten : 7856
Registratiedatum : 08-12-08

BerichtOnderwerp: Re: Paffende peuter   ma 18 nov 2013 - 17:10

Rookverslaafde peuter nu eetverslaafd


Kent u Aldi Rizal nog? Het inmiddels 4-jarige ventje kwam enkele jaren geleden in het nieuws, omdat hij op jonge leeftijd al verslaafd was aan sigaretten. Wat heet: met 40 peukies per dag was de Indonesische peuter een ware schoorsteen.

De 18 maanden oude kettingroker werd boos én ziek als hij niet aan zijn dagelijkse hoeveelheid sigaretten kwam, maar de krant The Sun heeft goed nieuws en weet te melden dat het jochie van zijn rookverslaving af is. Na een dagenlange therapie in Jakarta lukt het hem om eindelijk van de sigaretjes af te bljven. Helaas heeft Aldi er wel een nieuwe verslaving voor terug: hij kan met zijn dikke tengeltjes niet meer van junk food afblijven.

Zwaargewicht
"Hij eet superveel", aldus zijn 28-jarige moeder. "Met zoveel bezoek is het moeilijk hem geen eten toe te stoppen." Het jochie weegt inmiddels 25 kilo en wordt alsmaar zwaarder, omdat zijn lichaam glucose niet kan omzetten. "Aldi is veel te zwaar, zijn gewicht klopt niet bij zijn leeftijd", aldus een diëtist. "Zijn gewicht moet tussen de 17 en 19 kilo zijn."

Ondanks dat de jongen nu zichzelf volvreet aan pizza's, hamburgers en Indonesische lekkernijen, kan hij wél van de peuken afblijven. "Als iemand hem een sigaret aanbiedt, zegt hij 'nee'".

Spitsnieuws
Terug naar boven Ga naar beneden
http://www.tileng.nl
Gesponsorde inhoud
BerichtOnderwerp: Re: Paffende peuter   

Terug naar boven Ga naar beneden
 
Paffende peuter
Terug naar boven 
Pagina 1 van 1
 Soortgelijke onderwerpen
-
» Paffende peuter

Permissies van dit forum:Je mag geen reacties plaatsen in dit subforum
Indonesië :: Diversen :: Praatcafé/Ngobrol-
Ga naar: