Indonesië

Informatie- en nieuwsforum over Indonesië en Nederlands-Indië
 
IndexKalenderFAQRegistrerenInloggen

Deel | 
 

 Bikiniloze Miss-World verkiezing in Indonesië

Ga naar beneden 
AuteurBericht
ElEl

avatar

Aantal berichten : 7863
Registratiedatum : 08-12-08

BerichtOnderwerp: Bikiniloze Miss-World verkiezing in Indonesië   do 6 jun 2013 - 17:31

Bikiniloze Miss-World verkiezing in Indonesië

DO 06 jun 2013 | 13.27

Bij de miss World verkiezing zal dit jaar het onderdeel 'paraderen in bikini' komen te vervallen. Dit is besloten omwille van de 'culturele en religieuze waarden' in het land waar de wedstrijd wordt georganiseerd: Indonesië. In plaats daarvan zullen de deelnemers zichzelf vertonen in authentiek Indonesische kledendracht, dat meldt De Standaard op basis van een persbericht van de organisatie.

Ongeveer 90 procent van de inwoners in Indonesië is moslim. Om te voorkomen dat mensen zich beledigd voelen heeft de organisatie daarom het besluit genomen. Waarschijnlijk zal hebben meegespeeld dat het geplande concert van Lady Gaga vorig jaar werd afgelast nadat vele moslims protesteerden tegen de 'pornografische show'.

Op 28 september 2013 zullen de 130 kandidates zichzelf presenteren in de traditionele sarong-wikkelrok.

Bron: IKON
Kerknieuws.nl
Terug naar boven Ga naar beneden
http://www.tileng.nl
Henri R. Cingoor

avatar

Aantal berichten : 2327
Registratiedatum : 04-01-09
Woonplaats : Op de oevers van de Kali Brantas

BerichtOnderwerp: Re: Bikiniloze Miss-World verkiezing in Indonesië   vr 7 jun 2013 - 11:45

Stom stom stom van me..... Mijn bril was weer 's beslagen en ik lees heel snel: bikini loze.....

Pak meteen de laptop en wil zsm ticket boeken, want daar wil ik wel bij zijn toch?

Zegt iemand naast me: Nyong, eerst goed lezen...... er staat bikini loze en nog wat.... , bril poetsen voortaan.

Balen dus...... sarongs zie ik al genoeg bij mij aan de muren en op de PM in de toko's. clown
Terug naar boven Ga naar beneden
http://www.imexbo.nl
ElEl

avatar

Aantal berichten : 7863
Registratiedatum : 08-12-08

BerichtOnderwerp: Re: Bikiniloze Miss-World verkiezing in Indonesië   ma 26 aug 2013 - 19:46

Imams tegen Miss Worldverkiezing


maandag 26 aug 2013, 15:43 (Update: 26-08-13, 15:51) .

Een belangrijke islamitische raad in Indonesië wil dat de Miss Worldverkiezing wordt afgelast. De verkiezing wordt volgende maand in Jakarta en op Bali gehouden, maar volgens de raad van vooraanstaande islamitische geestelijken is het tonen van de huid van een vrouw in strijd met de islamitische wet.

De raad eist geen verbod van de verkiezing. "Wij zijn geen shariapolitie", zegt een woordvoerder. "Maar we stellen de regering voor om de verkiezing af te gelasten.

De organisatie van de verkiezing wil de verkiezing gewoon door laten gaan. "We begrijpen het standpunt van de raad", zegt de organisatie. "But the show must go on".

Bikinironde

Om de kritiek voor te zijn had de organisatie het programma al aangepast. Zo was de bikini-ronde al uit het programma gehaald.

De tegenstanders vinden dat niet genoeg, omdat de deelnemers strakzittende jurken dragen en er nog steeds delen van hun lichaam zichtbaar zijn.

Een militante islamitische groep heeft protesten aangekondigd. In het verleden liepen protesten van deze groep tegen nachtclubs en westerse ambassades uit op gewelddadigheden.

De Miss Worldverkiezing 2013 is op 28 september.

NOS
Terug naar boven Ga naar beneden
http://www.tileng.nl
ElEl

avatar

Aantal berichten : 7863
Registratiedatum : 08-12-08

BerichtOnderwerp: Re: Bikiniloze Miss-World verkiezing in Indonesië   di 27 aug 2013 - 19:41


Jacqueline Steenbeek: Miss World meer dan bikinironde

Geplaatst op:27 augustus 2013 Laatste update: 27 augustus, 15:40Fotograaf: Jacqueline Steenbeek. ANP

DRUNEN - Miss World Nederland zit er niet mee dat ze haar bikini thuis mag laten voor de Miss World-verkiezing in Indonesië aankomende maand.

Deze ronde gaat dit jaar niet door na protest door moslimgroeperingen, maar dat doet volgens Jacqueline Steenbeek, die Nederland in Indonesië gaat vertegenwoordigen, niets af aan de wedstrijd. "Miss World houdt meer in dan alleen een bikinironde", zegt de 24-jarige blondine tegen BuzzE.

Miss World Nederland
"Ik vind het juist goed dat er meerdere facetten worden beoordeeld en dat ze verder kijken dan alleen je lichaam in bikini", zegt Steenbeek, die eind vorig jaar werd gekozen als Miss World Nederland. "We worden in Indonesië een maand lang gevolgd, dan weten ze op een gegeven moment wel hoe je lichaam eruit ziet."

Steenbeek vertrekt maandag naar Indonesië en de finale is pas op 28 september. De missverkiezing begint op het moment dat de blondine het vliegtuig instapt, zegt Kim Kötter, die als organisator en coach betrokken is bij Miss Nederland. Zelf werd ze in 2002 elfde bij de Miss Universe-verkiezing in Puerto Rico. "Ze gaan naar ambassades, bezoeken goede doelen, doen mee aan sportevenementen, en alles telt mee", legt Kötter uit.

Niet sexy
Volgens Kötter is de bikinironde wel degelijk belangrijk voor een missverkiezing, maar is het niet bedoeld als sexy element: "Je kunt in een bikini nu eenmaal het beste zien hoe iemands lijf eruit ziet en ook hoe iemand beweegt."

Daarom is er ook dit jaar waarschijnlijk nog wel een ronde waarin de internationale schoonheden in badpak en met omslagdoek om op het strand lopen. Dat onderdeel wordt op het niet-islamitische eiland Bali gehouden, en wordt niet tijdens de finale uitgezonden op televisie, zoals in eerdere jaren wel gebeurde.

Veiligheid
Zorgen over de veiligheid van de missen maakt Kötter zich niet, ondanks negatieve reacties vanuit Indonesië. Deze week nog heeft een belangrijke islamitische raad zich tegen het evenement uitgesproken en een militante islamitische groep heeft protesten aangekondigd.

"Veiligheid staat altijd voorop bij een missverkiezing", stelt Kötter. "Er zijn 120 landen bij elkaar. Je kunt je niet voorstellen hoeveel beveiliging daar altijd mee gepaard gaat. Bovendien heeft Jakarta zelf aangegeven dat ze de missverkiezing graag willen organiseren."

Het evenement is volgens Kötter juist een kans voor interactie. "Het is een mooi instrument om van elkaars cultuur te leren."


© BN DeStem, op dit artikel rust copyright.
Terug naar boven Ga naar beneden
http://www.tileng.nl
ElEl

avatar

Aantal berichten : 7863
Registratiedatum : 08-12-08

BerichtOnderwerp: Re: Bikiniloze Miss-World verkiezing in Indonesië   ma 2 sep 2013 - 11:22


Jacqueline Steenbeek uit Drunen naar Indonesië voor Miss World-verkiezing

Laatst gewijzigd: maandag 2 september 2013 - 11:52 | Auteur: Corné Verschuren

DRUNEN - Jacqueline Steenbeek uit Drunen is op weg naar Indonesië voor de Miss World-verkiezing. De Brabantse schone werd in december uitgeroepen tot Miss Nederland en doet nu een gooi naar de titel om ’s werelds mooiste te worden.

De finale van de Miss World-verkiezing is op 28 september. “De komende weken ga ik me bezighouden met de repetities. Verder nemen we deel aan allerlei meetings en shows om ons te profileren”, zegt Steenbeek die in het dagelijkse leven verloskundige in Oosterhout is.

Leuk karakter
Steenbeek heeft de concurrentie al bekeken. “Alleen maar mooie meiden. Ik heb ze natuurlijk nog niet ontmoet. Hopelijk hebben ze ook een leuk karakter.” De Drunense zet in op de sportronde. “In groepsverband moet je dan een opdracht doen. Daar liggen mijn kwaliteiten.”

Door protesten van moslimgroeperingen is bij de verkiezing in Indonesië de zogenoemde ‘bikinironde’ geschrapt. “De bikini wordt vervangen door een badpak. Dan is ons lichaam meer bedekt. Er komt wel een ander onderdeel in de plaats. De jury en het publiek willen toch meer zien.”

Eerste publicatie: maandag 2 september 2013 - 11:13
Omroep Brabant
Terug naar boven Ga naar beneden
http://www.tileng.nl
ElEl

avatar

Aantal berichten : 7863
Registratiedatum : 08-12-08

BerichtOnderwerp: Re: Bikiniloze Miss-World verkiezing in Indonesië   wo 4 sep 2013 - 13:25


Protest Indonesië tegen Miss World-verkiezing

Indonesische moslims hebben dinsdag een demonstratie gehouden in de hoofdstad Jakarta. Met hun protest willen de moslims de Miss World-verkiezing, die dit weekeinde wordt gehouden op Bali, tegenhouden. Hoog was de opkomst echter niet.


Zo’n tweehonderd conservatieve moslims deden mee aan de betoging, die grotendeels vreedzaam verliep. Ze scandeerden ‘Loop naar de hel, Miss World’ en riepen de regering op een stokje te steken voor de missverkiezing. De betogers trokken op naar het gebouw waar de organisatie van de verkiezing kantoor houdt. Het pand werd bewaakt door driehonderd politieagenten.

Indonesische imams riepen de regering enkele dagen geleden ook al op de Miss World-verkiezing te schrappen. Volgens de geestelijken druist al het bloot dat met een dergelijk evenement gepaard in tegen de islamitische leer.

geplaatst:
03-09-2013 - 14.30
laatst gewijzigd:
03-09-2013 - 14.30
auteur:
Novum
ND
Terug naar boven Ga naar beneden
http://www.tileng.nl
ElEl

avatar

Aantal berichten : 7863
Registratiedatum : 08-12-08

BerichtOnderwerp: Miss World-finale wijkt uit naar Bali    za 7 sep 2013 - 15:38

za 07 sep 2013, 17:13

Miss World-finale wijkt uit naar Bali  

JAKARTA - Na aanhoudende protesten is de Miss World-finale in Indonesië verplaatst van Java naar Bali. De Indonesische regering heeft dat zaterdag bekendgemaakt.

Afgelopen week gingen duizenden mensen in Jakarta de straat op om te protesteren tegen het evenement, dat in de buurt van de hoofdstad op Java zou worden gehouden.

Moslimorganisaties hadden zich tegen de verkiezing gekeerd. De schoonheidswedstrijd zou vrouwen degraderen tot objecten. De regering houdt met de verplaatsing rekening met de bezwaren, meldde het Indonesische persbureau Antara.

Op Java is de overgrote meerderheid van de bevolking moslim. De Balinezen hangen daarentegen in meerderheid het hindoeïsme aan. De Miss World-finale op Bali is op 28 september.

Telegraaf
Terug naar boven Ga naar beneden
http://www.tileng.nl
ElEl

avatar

Aantal berichten : 7863
Registratiedatum : 08-12-08

BerichtOnderwerp: Re: Bikiniloze Miss-World verkiezing in Indonesië   ma 16 sep 2013 - 10:05


Indonesische moslims hervatten protest Miss World

Indonesische conservatieve moslims hebben zondag in Jakarta en twee andere steden hun protest tegen de Miss World-verkiezing op Bali hervat. Enkele honderden mensen hielden zaterdagavond een demonstratie in het centrum van Jakarta. Ze zwaaiden met spandoeken met daarop de teksten 'Verwerp Miss World' en 'Miss World loop naar de hel'. Ook in de Javaanse steden Jember en Banyuwangi werden betogingen gehouden.


De missverkiezingen gingen afgelopen zondag na dagen van protest van start op Bali. De finaleronde zou aanvankelijk op 28 september worden gehouden in Sentul, aan de rand van Jakarta, maar de verkiezingen werden naar aanleiding van de protesten in hun geheel naar Bali verplaatst. Bali is de enige overwegend hindoeïstische provincie in Indonesië, het grootste moslimland ter wereld.

Conservatieve moslims riepen op tot protest tegen de missverkiezing omdat het tonen van de naakte huid, zoals gebeurt bij dergelijke verkiezingen, volgens de invloedrijke Indonesische Ulemaraad, een groep van hoge geestelijken, in strijd is met de islamitische leer.

geplaatst:
15-09-2013 - 10.30
laatst gewijzigd:
15-09-2013 - 10.30
auteur:
Novum
ND
Terug naar boven Ga naar beneden
http://www.tileng.nl
ElEl

avatar

Aantal berichten : 7863
Registratiedatum : 08-12-08

BerichtOnderwerp: Re: Bikiniloze Miss-World verkiezing in Indonesië   di 17 sep 2013 - 13:57

Miss paradeert in verkeerde wedstrijdOver enkele dagen wordt in het Indonesische Bali de mooiste vrouw ter wereld verkozen. Maar iedereen vraagt zich af wie de Oezbeekse finaliste is. Blijkt dat de kandidate zich van wedstrijd heeft vergist. Ze is niet alleen gezegend met een paar lange benen, ze is ook sportief, houdt van verre reizen, heeft muzikaal talent (ze speelt piano) en dom is ze ook al niet.

Naar eigen zeggen leest de Oezbeekse finaliste voor Miss World graag Tsjechov en Tolstoj en wil ze advocaat worden. In Oezbekistan zelf leek niemand te weten wie de achttienjarige kandidate Rahima Ganieva is. Officiële instanties zoals het ministerie van Cultuur of het Nationale Vrouwencomité schilderden haar af als een bedriegster. Zelfs de dochter van president Gulnara Karimova vroeg zich via Twitter af wie de vrouw is “die uit het niets lijkt verschenen te zijn”. Het land, waar het merendeel van de bevolking moslim is, heeft namelijk nog nooit deelgenomen aan Miss World.

Zelf verkondigt het meisje dat ze tijdens een lokale missverkiezing in haar thuisland de titel van ‘Miss Oezbekistan 2013’ won en zo doorstootte naar Miss World. Nu blijkt dat Rahima bij de verkeerde missverkiezing terecht is gekomen. Ze zou deelnemen aan een moslimaverkiezing die in het nabije Jakarta wordt georganiseerd als ‘islamitisch antwoord’ op Miss World. Twintig finalistes nemen het daarin tegen elkaar op door onder meer traditionele kleding te dragen en Koranverzen te declameren, maar ook schoonheid is een must.

Lees vandaag meer in uw krant.

LVDV, foto EPA
Gazet van Antwerpen
Terug naar boven Ga naar beneden
http://www.tileng.nl
ElEl

avatar

Aantal berichten : 7863
Registratiedatum : 08-12-08

BerichtOnderwerp: Re: Bikiniloze Miss-World verkiezing in Indonesië   do 19 sep 2013 - 12:18

Rel om Oezbeekse nepmiss Miss World-verkiezing

Door: Gerben van 't Hof
19-9-13 - 09:50 bron: AD .

De organisatie van de schoonheidswedstrijd Miss World krijgt het ene na het andere probleem voor de kiezen. Nadat het evenement onder druk van moslimprotesten in Indonesië snel moest worden verplaatst van Java naar Bali, blijkt nu een deelneemster de boel voor de gek te houden. Dit meldt het AD.

De 18-jarige Rakhima Ganieva staat tussen andere missen op het podium te stralen, maar Oezbekistan heeft haar nooit afgevaardigd. De zaak kwam aan het rollen toen Gulnara Karimova, de dochter van de Oezbeekse president op Twitter schreef: 'Wie is die vrouw? Ze lijkt uit het niets te zijn verschenen.'

In Oezbekistan wonen veel moslims en het land heeft nog nooit meegedaan aan de befaamde internationale schoonheidswedstrijd. Er zijn wel modellenbureaus, maar zij beweren nooit van Ganieva te hebben gehoord. Ook bij de toerisme-opleiding waar ze naar eigen zeggen staat ingeschreven, is ze niet bekend.

De uit Tashkent afkomstige Ganieva heeft haar deelname tot in detail geregeld. Ze plaatst foto's op haar facebookpagina 'Miss World Oezbekistan' en maakte een introductiefilmpje van zichzelf. Ganieva is daarin te zien met een traditioneel hoofddeksel op. Ze vertelt dol te zijn op pianospelen en Russische literatuur. Na de verkiezing wil ze een rechtenstudie beginnen omdat ze advocaat wil worden.

Leugens
'Het is jammer dat Ganieva haar carrière op leugens bouwt,' zegt Zhavlon Komolov van modellenbureau Pro Models. Daar heeft de Oezbeekse als 15-jarige een korte opleiding gevolgd, beweert ze. 'Als er een verkiezing was geweest, hadden we wel een mooier meisje gekozen,' sneert Komolov.

Het Oezbeekse ministerie van Sport en Cultuur noemt Ganieva zelfs 'een oplichtster.' De organisatie van Miss World, die in Londen is gevestigd, heeft nog niet gereageerd op de beschuldigingen. Volgens Indonesische media heeft de leiding van het evenement grotere zorgen aan het hoofd.

Bikinironde
De verhuizing van Java naar Bali zou een enorme financiële strop betekenen. 'We zijn dit evenement al 3 jaar aan het voorbereiden,' zei Hary Tanoesoedibjo, de directeur van Miss World 2013 gisteren. 'Ineens hadden we maar 3 of 4 uur om de boel te verplaatsen. De regering had op de hoogte moeten zijn van de eventuele weerstand onder de moslims op Java en ons moeten inlichten.'

Vanwege de protesten was eerder al besloten de bikinironde te schrappen. Hoe hoog de kosten van de verhuizing van de 129 kandidaten, hun familie en de medewerkers waren, wil Tanoesoedibjo niet zeggen. 'We moeten er nu alles aan doen om het evenement te redden en de reputatie van Indonesië hoog te houden.'

De finale van Miss World is op 28 september. Namens Nederland doet de 24-jarige Jacqueline Steenbeek uit het Brabantse Drunen mee.

AD
Terug naar boven Ga naar beneden
http://www.tileng.nl
ElEl

avatar

Aantal berichten : 7863
Registratiedatum : 08-12-08

BerichtOnderwerp: Re: Bikiniloze Miss-World verkiezing in Indonesië   vr 27 sep 2013 - 19:44

Miss Nederland wint challenge in Miss World

Door: redactie
27-9-13 - 12:52 bron: BuzzE

Jacqueline Steenbeek heeft tijdens de Miss World verkiezing een van de onderdelen van de wedstrijd gewonnen. De Brabantse versloeg de 130 andere missen tijdens de sporttrack. Coach Kim Kötter is apetrots, zo laat ze via Twitter weten.

'Onze Miss Nederland @MissWorldNL heeft bij @MissWorldLtd de sporttrack gewonnen!!! Dat betekent heel veel punten op het overall scoreboard! Hopelijk pakt ze nog meer punten zodat ze in de top 20 komt!', schrijft Kim. De voormalig Miss Nederland is op Bali om Jacqueline te begeleiden.

Kim meldt ook dat de missen geëvacueerd zijn naar het hotel waar de Amerikaanse president Barack Obama ook verblijft. 'Met nog meer beveiliging', twittert ze. Eerder waren er protesten van moslimorganisaties die zich tegen de verkiezing keren. De schoonheidswedstrijd zou vrouwen degraderen tot objecten. Vanwege de onrust werd de wedstrijd eerder al verplaatst van Java naar Bali.

Jacqueline Steenbeek uit Noord-Brabant vertegenwoordigt Nederland tijdens de verkiezing. De finale van Miss World vindt zaterdag plaats. In de jury zit onder andere Azra Akin uit Almelo. De Turkse werd Miss World in 2002.

AD
Terug naar boven Ga naar beneden
http://www.tileng.nl
Gesponsorde inhoud
BerichtOnderwerp: Re: Bikiniloze Miss-World verkiezing in Indonesië   

Terug naar boven Ga naar beneden
 
Bikiniloze Miss-World verkiezing in Indonesië
Terug naar boven 
Pagina 1 van 1
 Soortgelijke onderwerpen
-
» Miss en Mister Indonesisch
» Indonesië werd onafhankelijk in 1945. Erken dit
» 'Oorlog! Van Indië tot Indonesië 1945-1950' in bronbeek (febr.'15 / jan. '16)
» Wat je moet weten over de gewoontes van Indonesiërs - Bali Indonesië
» Seks in Indonesië

Permissies van dit forum:Je mag geen reacties plaatsen in dit subforum
Indonesië :: Diversen :: Praatcafé/Ngobrol-
Ga naar: