Indonesië

Informatie- en nieuwsforum over Indonesië en Nederlands-Indië
 
IndexKalenderFAQRegistrerenInloggen

Deel | 
 

 Veel ophef om nazi-café Indonesië

Ga naar beneden 
AuteurBericht
ElEl

avatar

Aantal berichten : 7867
Registratiedatum : 08-12-08

BerichtOnderwerp: Veel ophef om nazi-café Indonesië    vr 19 jul 2013 - 18:20

Veel ophef om nazi-café Indonesië

redactie internet − 19/07/13, 17:00
© Facebook. Indonesische personeel van Soldatencaffee tijdens de opening van de horecazaak.

De Indonesische horecaondernemer Henry Mulyana besloot in 2011 om een restaurant op te zetten. Hij koos voor een opmerkelijk thema: nazi-Duitsland. In het restaurant 'Soldatenkaffee' hangen swastika's en nazivlaggen op de muren, alsook een levensgrote foto van Adolf Hitler. .

Soldatenkaffee is een hit onder de plaatselijke bevolking, en veel Indonesiërs laten zich graag fotograferen met het in nazi-uniform gekleed personeel. Klanten kunnen kiezen uit een menu van gerechten, waaronder 'Nazi Goreng'.

Hoewel de horecazaak al enige tijd bestaat, kreeg het pas echt bekendheid toen onlang een Engelstalig blad een artikel publiceerde over Soldatenkaffee. Op sociale media roepen met name verontwaardigde toeristen de Indonesische autoriteiten op om actie te ondernemen tegen de eigenaar en zijn café.

De viceburgemeester van Bandung, Ayi Vivananda, heeft inmiddels laten weten dat hij Henry Mulyana een brief heeft gestuurd met daarin een uitnodiging voor een gesprek. 'Die symbolen staan internationaal voor geweld en racisme', aldus Vivananda. De eigenaar van het café zal tijdens het gesprek om uitleg worden gevraagd over de redenen voor het bizarre thema.

Mulyana zelf zegt dat er achter zijn café geen politieke motieven schuilen. Met de nazi-symbolen hoopte hij vooral klanten aan te trekken, uit binnen- en buitenland.

"Controverse zal er altijd zijn, maar het hangt af van welke kant je het bekijkt", legde Mulyana in een warrig interview uit aan de Indonesische krant Irrawady. "Ik bekijk het zo: de nazi's voerden geen slachtingen uit. Oorlog is een misdaad, dus er zullen altijd moorden plaatsvinden in een oorlog."

"Ik ben persoonlijk niet bekend met de nazi-ideologie, maar zelfs als ik dat was, dan denk ik niet dat het compleet verkeerd is. Communisme was verboden in Indonesië, maar het floreert in China. Het hangt af van de politiek", aldus Mulyana.

De eigenaar ontkent steevast een fan te zijn van Hitler. "Ik ben slechts zakenman, geen politicus. Ik heb het recht om mijn restaurant in te richten zoals ik dat wil om daarmee klanten binnen te halen. Ik weet zeker dat ik geen wetten daarmee overtreed."

Door alle ophef heeft Mulyana tijdelijk zijn zaak gesloten. Hij weigert echter te zeggen of hij ook van plan is om het nazi-thema aan te passen als de autoriteiten dat van hem verlangen.

"Laten we afwachten", vertelt de eigenaar. "Ik wil niet dat de medewerkers hun baan verliezen."

Trouw
Terug naar boven Ga naar beneden
http://www.tileng.nl
wu

avatar

Aantal berichten : 6613
Registratiedatum : 08-12-08

BerichtOnderwerp: Re: Veel ophef om nazi-café Indonesië    zo 21 jul 2013 - 9:08


21-07-13

Nazi-café Indonesië gaat sluiten


Na een tsunami van haat sluit Hanry Mulyana de deuren van zijn geliefde Soldatenkaffee. "Een hoop mensen belden me om hun woede te uiten. Het is alsof de hele wereld tegen me is", verzucht de bareigenaar. Zijn café is geheel in de stijl van de Duitse nationaal-socialisten, en dat wordt hem niet in dank afgenomen.

Dat bericht Jakarta Globe. "Waar ik me het meeste zorgen om maak is dat ik het land niet uit kan, omdat mijn naam na een eerder artikel op zwarte lijsten is gekomen", zegt Mulyana. "Misschien wordt het moeilijk om een visum aan te komen. Wat de gevolgen hier in Indonesië zelf zijn kan me niet zo veel schelen."

Kunst
Hij wil ook even benadrukken dat hij de nazistische ideologie niet wil promoten met zijn etablissement. "Dit is kunst. Dit gaat niet om denkbeeden, extremisme en racisme. Op de website heb ik alles uitgelegd. We zijn het niet eens met de nazi's, we hebben niets met de ideologie."

Ook wil hij voor eens en altijd duidelijk maken dat hij de Holocaust niet ontkent. "Ik wil zeggen dat ik zeker geloof dat de Holocaust heeft plaatsgevonden."


Spitsnieuws
Terug naar boven Ga naar beneden
http://indonesie.actieforum.com
Henri R. Cingoor

avatar

Aantal berichten : 2327
Registratiedatum : 04-01-09
Woonplaats : Op de oevers van de Kali Brantas

BerichtOnderwerp: Re: Veel ophef om nazi-café Indonesië    zo 21 jul 2013 - 9:39

Hadden de boys die de vergunning voor deze kroeg vooraf verstrekken, hier niet eerder aan moeten denken?

Had enorm veel commotie en kosten gescheeld... maar ja, as usual: stijl Indonesia... as maar gheef gheluid toch.
Terug naar boven Ga naar beneden
http://www.imexbo.nl
OmSidAantal berichten : 861
Registratiedatum : 08-01-09
Woonplaats : Negeri Kincir Angin

BerichtOnderwerp: Re: Veel ophef om nazi-café Indonesië    zo 21 jul 2013 - 12:04

wu schreef:

21-07-13

Nazi-café Indonesië gaat sluiten

"Misschien wordt het moeilijk om een visum aan te komen. Wat de gevolgen hier in Indonesië zelf zijn kan me niet zo veel schelen."
Mosterd na de maaltijd.
Dasar orang goblok , kaya engga sekolah aja
(Lijkt wel of hij niet op school geweest was).

Hij heeft ook geen keju van gegeten van p.r en marketing.

Als hij had slimmer gedaan , een gewone Soldaten kaffee van de Wehrmacht , met gewone Duitse of Pruisische traditie , dan kan hij gerust zijn toko openen.

De impact van Swastika symbolen van de Nazi, ook Mein Kamph van dhr A.H is niet verboden door de wet.
Dat was waarschijnlijk de reden waarom de vergunning afgegeven werd .
Ik dacht dat je het kan kopen in de toko buku, wel Indonesische uitgave.
Terug naar boven Ga naar beneden
Boeroeng

avatar

Aantal berichten : 931
Registratiedatum : 03-01-09

BerichtOnderwerp: Re: Veel ophef om nazi-café Indonesië    zo 21 jul 2013 - 13:32

Terug naar boven Ga naar beneden
ElEl

avatar

Aantal berichten : 7867
Registratiedatum : 08-12-08

BerichtOnderwerp: Re: Veel ophef om nazi-café Indonesië    ma 29 jul 2013 - 16:13


Controversieel Nazi-café Indonesië gaat opnieuw open

Gepubliceerd: 29 jul 2013 13:49 Laatste update: 29 jul 2013 13:57

De advocaat van de bezitter van het Indonesische Nazi-café heeft aangegeven dat het 'SoldatenKaffee' opnieuw open zal gaan, in ietwat gewijzigde vorm.

De drinkgelegenheid in Bandung was open sinds 2011 en lag over het algemeen goed onder het publiek, maar onlangs sloot het haar deuren na een storm van kritiek. Een recent artikel in een lokale krant leidde tot grote woede bij Indonesiërs en buitenlanders.

'Swastika te confronterend'
Nu gaat het binnenkort weer open op een andere locatie, weet Asia One. De inrichting was voorzien van een grote vlag met een hakenkruis en een enorm portret van Adolf Hitler. De overheid meende dat de swastika erg opviel en herkenbaar was. Daarom heeft het café besloten ze weg te halen. Mulyana zegt dat hij met de aankleding slechts meer klanten wilde trekken.

Nieuws.nl
Terug naar boven Ga naar beneden
http://www.tileng.nl
LL
Admin
avatar

Aantal berichten : 1007
Registratiedatum : 07-12-08

BerichtOnderwerp: Re: Veel ophef om nazi-café Indonesië    zo 22 jun 2014 - 10:52

INDONESISCH CAFÉ MET NAZIDECOR WEER OPEN22-06-2014 08.55

Een café versierd met nazimemorabilia in Indonesië moest vorig jaar de deuren sluiten na tal van klachten maar is zaterdag na een jaar opnieuw geopend. Aan de muur hangen nog steeds swastika's en een portret van Adolf Hitler.

Henry Mulyana, de eigenaar van het "soldatencafé" in Bandung, 150 km ten zuidoosten van Jakarta, kreeg vorig jaar heel wat klachten en bedreigingen vanuit de hele wereld nadat bleek dat de obers gekleed waren in SS-uniformen en er swastika's en Hitler-afbeeldingen aan de muur hingen. Mulyana was er echter van overtuigd dat hij "geen enkele wet had overtreden".

Nu heeft de man een achterpoortje gevonden om zijn café toch open te houden. Hij bouwde zijn café op rond de Tweede Wereldoorlog in het algemeen door ook portretten op te hangen van de voormalige Britse premier Winston Churchill en de leider van de Sovjet-Unie Jozef Stalin. In Indonesië is het openen van zo'n zaak niet verboden, in tegenstelling tot Europa waar de apologie in veel landen verboden is.

VTM.be

_________________
www.tileng.nl
Terug naar boven Ga naar beneden
http://www.tileng.nl
Gesponsorde inhoud
BerichtOnderwerp: Re: Veel ophef om nazi-café Indonesië    

Terug naar boven Ga naar beneden
 
Veel ophef om nazi-café Indonesië
Terug naar boven 
Pagina 1 van 1
 Soortgelijke onderwerpen
-
» Indonesië werd onafhankelijk in 1945. Erken dit
» 'Oorlog! Van Indië tot Indonesië 1945-1950' in bronbeek (febr.'15 / jan. '16)
» Wat je moet weten over de gewoontes van Indonesiërs - Bali Indonesië
» Seks in Indonesië
» Indonesië hoort thuis bij Briic-landen

Permissies van dit forum:Je mag geen reacties plaatsen in dit subforum
Indonesië :: Diversen :: Praatcafé/Ngobrol-
Ga naar: