Indonesië

Informatie- en nieuwsforum over Indonesië en Nederlands-Indië
 
IndexKalenderFAQRegistrerenInloggen

Deel | 
 

 Van der Luit vervult levenstaak

Ga naar beneden 
AuteurBericht
LL
Admin
avatar

Aantal berichten : 1007
Registratiedatum : 07-12-08

BerichtOnderwerp: Van der Luit vervult levenstaak   vr 1 nov 2013 - 17:44

Van der Luit vervult levenstaak

UITGAAN & VRIJE TIJD | 01 november 2013 | Door de dichtbijredactie, Joep Derksen (Witte Weekblad)


Leen-Wim van der Luit verkoopt sieraden en houtsnijwerken. (Foto: Hans Loos)


ROELOFARENDSVEEN - Leen-Wim van der Luit begon twintig jaar geleden met het sponsoren van enkele kinderen uit een meisjestehuis op Bali, maar inmiddels staat hij op menig braderie om extra geld in te zamelen door het verkopen van sieraden en houtsnijwerken. Veel van deze voorwerpen zijn tot en met 17 december te zien in de bibliotheek van Roelofarendsveen.


Twintig jaar geleden was Van der Luit met zijn vrouw op vakantie op het Indonesische eiland. In een restaurant kwamen zo'n 20 kinderen van het Leger des Heils om te zingen en vervolgens geld op te halen. Het echtpaar kwam in gesprek met één van de begeleiders en de volgende dag bezochten ze het meisjestehuis. Ter plekke sponsorden ze enkele kinderen, maar daar bleef het niet bij. Van der Luit nam het initiatief om lokaal geproduceerde houtsnijwerken en sieraden te kopen en weer in Nederland te verkopen. Dit alles in zijn vrije tijd, waarbij de opbrengsten volledig ten goede komen aan de kinderen. Inmiddels sponsort Van der Luit al 25 Balinese kinderen.

Hoop

Maar ook is er door zijn inzet een geweldig project opgezet en afgerond. Met de opbrengsten van zijn verkopen en gulle donaties heeft het Leger des Heils een stuk land gekocht, waarop twintig huisjes zijn gebouwd voor mensen die tot dan toe op straat sliepen. Dit project, 'Huis van Hoop', is eerder dit jaar voltooid en Van der Luit kijkt er met plezier op terug: 'We geven de mensen weer hoop om door te leven.' Maar hiermee is zijn liefdadigheidswerk nog niet voltooid. Hij wil een grote steen bijdragen aan een nieuw project: het opzetten van een nieuw kindertehuis. Dit gebeurt in de buurt van Lovina Beach, een gebied in Bali waar veel arme mensen wonen. Voor dit project is 100.000 euro nodig, omdat het niet alleen gaat om het tehuis zelf, maar ook om de vestiging van een school, kliniek en een kerkje.

Dit is de eerste keer dat het Balinese werk wordt geëxposeerd en Van der Luit is blij met deze gelegenheid. Het geëxposeerde werk kan worden gekocht door de mensen die daar interesse in hebben. Op 16 november heeft Van der Luit weer een verkoopdag in Weteringbrug in Dorpshuis De Kern. Van 10.00 uur tot 16.00 uur stalt hij daar al zijn houtsnijwerk en sieraden.

Dichtbij

_________________
www.tileng.nl
Terug naar boven Ga naar beneden
http://www.tileng.nl
 
Van der Luit vervult levenstaak
Terug naar boven 
Pagina 1 van 1

Permissies van dit forum:Je mag geen reacties plaatsen in dit subforum
Indonesië :: Diversen :: Praatcafé/Ngobrol-
Ga naar: