Indonesië

Informatie- en nieuwsforum over Indonesië en Nederlands-Indië
 
IndexKalenderFAQRegistrerenInloggen

Deel | 
 

 Musical kinderen Sinar Maluku: ‘Vraag het oma Jo’

Ga naar beneden 
AuteurBericht
wu

avatar

Aantal berichten : 6613
Registratiedatum : 08-12-08

BerichtOnderwerp: Musical kinderen Sinar Maluku: ‘Vraag het oma Jo’   di 17 dec 2013 - 12:48Musical kinderen Sinar Maluku: ‘Vraag het oma Jo’

REGIO  |   15 december 2013   |   Door WoerdenDichtbij, dichtbijredacteurWOERDEN - ‘Vraag het oma Jo’ is de titel van een kindermusical over de geschiedenis van de Molukse gemeenschap in Woerden. De voorbereidingen voor de voorstelling die in mei wordt opgevoerd en waarin bijna dertig kinderen acteren, zijn in volle gang.


Het organiserende WerkGroep Kids Woerden van stichting Sinar Maluku heeft een verhaallijn geschreven waarin de geschiedenis van de Molukse gemeenschap in Woerden uit de doeken wordt gedaan.

In 2011 was het zestig jaar geleden dat de eerste Molukkers in Woerden kwamen wonen. Het jubileum werd groots gevierd, onder meer met een feest en een boek. Sinar Maluku wil de geschiedenis levend houden en verspreiden onder de jeugd, zowel onder de kinderen van Molukse afkomst als alle kinderen die in Woerden wonen.

De kinderen van de huidige derde en vierde generatie, 4 tot 15 jaar, komen vaak samen voor activiteiten. De kindermusical is één van de activiteiten. ,,Door met de kinderen herinneringen op te halen willen we een schat aan historische kennis over de Molukse gemeenschap in Woerden bewaren’’, zegt Lucas Papilaja namens de WerkGroep Kids van Sinar Maluku. ,,Zo leren de kinderen maar ook degenen die naar de musical komen kijken meer over de rijke historie. Het kleine verhaal van hoofdrolspeelster oma Jo verbindt met de grote geschiedenis.’’

Oma Jo viert in de voorstelling haar 90ste verjaardag. Zij is weduwe van een militair van het Koninklijk Nederlands Indisch Leger (KNIL). Zij kwam, ruim zestig jaar geleden, samen met lotgenoten met het schip de Groote Beer naar Nederland. Het verhaal geeft een inkijk in het leven van oma Jo die herinneringen ophaalt aan de eerste periode in Woerden.

Aan de hand van workshops is het script geschreven. De jonge acteurs hebben daarin ook inspraak. Ook wordt in samenwerking met KUVO Woerden een documentatiepakket samengesteld voor de bovenbouw basisonderwijs en onderbouw voortgezet onderwijs. De voorstellingen worden in mei opgevoerd in Sporthal Bulwijk, grenzend aan het onderkomen van Sinar Maluku.De première is op 3 mei 2014 om 15.00 uur met live muziek, een fototentoonstelling en een ‘meet en greet’ met de acteurs. Toegangskaarten zijn inmiddels te koop via de website: www.sinarmaluku.nl , bij Home Time Sfeervol wonen aan de Achterstraat en op bepaalde dagen in de stichting aan de Stromenlaan. Zie voor nadere informatie de website.


Deze musical wordt mede mogelijk gemaakt door: VSB Fonds Woerden, Cultuur Platform Woerden, Expresso, EMS Films, RDI Management, Rabo Dichtbij Fonds, Cornelisse Hechttechniek BV En met speciale medewerking van: DeltaDua, KUVO, Home Time Sfeervol wonen, Theater Het Klooster.


Woerden - dichtbij.nl
Terug naar boven Ga naar beneden
http://indonesie.actieforum.com
 
Musical kinderen Sinar Maluku: ‘Vraag het oma Jo’
Terug naar boven 
Pagina 1 van 1

Permissies van dit forum:Je mag geen reacties plaatsen in dit subforum
Indonesië :: Diversen :: Praatcafé/Ngobrol-
Ga naar: