Indonesië

Informatie- en nieuwsforum over Indonesië en Nederlands-Indië
 
IndexKalenderFAQRegistrerenInloggen

Deel | 
 

 TU-student skypet vanuit Indonesië diploma bij elkaar

Go down 
AuteurBericht
ElEl

avatar

Aantal berichten : 7812
Registratiedatum : 08-12-08

BerichtOnderwerp: TU-student skypet vanuit Indonesië diploma bij elkaar   vr 31 jan 2014 - 16:03

TU-student skypet vanuit Indonesië diploma bij elkaar

Door: redactie
31-1-14 - 08:35 bron: De VolkskrantSigit Angdrew die vanuit Indonesië afstudeert aan de TU Delft. © Facebook.

Een Indonesische student studeert af aan de TU Delft zonder daar ooit een collegezaal te hebben betreden. In plaats daarvan skypet hij vanuit Jakarta zijn diploma bij elkaar, zo meldt De Volkrant.


Sigit Angdrew was op de hoogte van het 'unieke studentenleven' in Delft. Maar tot dusverre heeft hij er, als student aan die
instelling, weinig van meegekregen. Sinds september 2013 volgt de 29-jarige Indonesiër in Jakarta online vakken van het masterprogramma watermanagement van deTU Delft.

Eerste 'live' contact
Deze week is hij voor het eerst op de universiteit waar hij de begeerde mastergraad hoopt te halen om in het laboratorium proeven uit te voeren en om een paar tentamens af te leggen. Ook heeft hij nu begeleiders en medestudenten kunnen spreken met wie hij tot dusverre uitsluitend via Skype en e-mail contact had. Dat is mooi meegenomen. Maar in principe zou het mogelijk moeten zijn om de hele studie online te volgen, denkt hij.

En die laboratoriumproeven dan? Die experimenten met omgekeerde
osmose die hij heeft uitgevoerd om water van overtollige zouten en mineralen te ontdoen? Ja, die waren handig. Maar veel proeven zijn digitaal te simuleren, heeft hij kunnen vaststellen.

Colleges geüpload
Bij de TU Delft zijn die ontwikkelingen al ver voortgeschreden.
Sigit Angdrew is als salesmanager werkzaam op het bedrijf in waterzuiveringstechnieken dat zijn vader twintig jaar geleden oprichtte. Wat hij leert van Delft, kan hij thuis meteen in de praktijk brengen. Per dag is hij ten minste één tot anderhalf uur bezig met online-onderwijs. Vanwege het tijdsverschil - zes uur - kan hij de colleges en practica niet live volgen, maar worden deze geüpload, zodat hij zeopeen tijdstip naar keuze kan bekijken. Daarnaast neemt hij deel aan discussiebijeenkomsten.

Momenteel is er bij watermanagement één andere student als Sigit: die woonten werkt in Groningen en komt vier maal per jaar over naar Delft. Volgend jaar zijn er wellicht al twintig onlinestudenten, hoopt Anke
Grefte, die hem vanuit Delft begeleidt.

Ooit zal het aantal onlinestudenten in de meerderheid zijn ten opzichte van de reguliere studenten, verwacht Dirk Jan van den Berg. Volgens de collegevoorzitter van de TU Delft komen er de komende twaalf jaar wereldwijd zo'n 80 miljoen consumenten van hoger onderwijs bij. Om die op de oude manier te bedienen, zou hij zes TU Delfts moeten bouwen; dat gaat virtueel een stuk makkelijker dan in het echt.

AD
Terug naar boven Go down
http://www.tileng.nl
 
TU-student skypet vanuit Indonesië diploma bij elkaar
Terug naar boven 
Pagina 1 van 1
 Soortgelijke onderwerpen
-
» Indonesië werd onafhankelijk in 1945. Erken dit
» 'Oorlog! Van Indië tot Indonesië 1945-1950' in bronbeek (febr.'15 / jan. '16)
» Wat je moet weten over de gewoontes van Indonesiërs - Bali Indonesië
» Seks in Indonesië
» Indonesië hoort thuis bij Briic-landen

Permissies van dit forum:Je mag geen reacties plaatsen in dit subforum
Indonesië :: Diversen :: Praatcafé/Ngobrol-
Ga naar: