Indonesië

Informatie- en nieuwsforum over Indonesië en Nederlands-Indië
 
IndexKalenderFAQRegistrerenInloggen

Deel | 
 

 Bram Versluijs 102 jaar en alleroudste veteraan

Go down 
AuteurBericht
wu

avatar

Aantal berichten : 6613
Registratiedatum : 08-12-08

BerichtOnderwerp: Bram Versluijs 102 jaar en alleroudste veteraan    zo 16 maa 2014 - 14:57

Bram Versluijs 102 jaar en alleroudste veteraan (video)

Ingezonden lezersartikel door: vanwezel (Bergen Op Zoom)
16 mrt 2014

Bram Versluijs momenteel woonachtig in Residentie Moermont in Bergen op Zoom is 102 jaren oud en hij ziet er uit als een veel jongere vent. Hij speelt geregeld nog op zijn trompet en zijn geheugen en kijk op de wereld zijn nog helder en realistisch. Een bijzonderheid zou je kunnen zeggen want de meesten van die leeftijd zijn er veel minder aan toe en de meesten van ons mensen bereiken die mijlpaal niet.

Bram Versluijs is 102 jaar oud maar speelt nog dagelijks op zijn trompet (foto: vanwezel)


Bram dankt zijn hoge leeftijd naar zijn eigen zeggen aan het feit dat hij altijd goed heeft geleefd. Hij is daar zelf van overtuigd maar houdt toch de deur een beetje open naar het hiernamaals dat naar verwachting geen eeuw meer op zich zal laten wachten. Hij hoopt dat die “daar boven” hem zijn fouten zal vergeven want hij is als Bijbelkenner er van overtuigd dat niemand zonder zonden is maar dat hij daarom nooit de eerste steen naar een “zondaar” zal werpen.

Bram is geboren in Kamperland op Noord Beveland ( Zeeland) en heeft vele jaren gediend in het voormalige Nederlands Indië (Indonesië) Hij is momenteel de oudste veteraan in Nederland uit die historische periode. Hij is er trots op dat hij het Vaderland heeft mogen dienen en is dankbaar voor erkenning die hij daarvoor heeft gekregen in de vorm van enkele onderscheidingen.

Bram is niet meer zo goed ter been en is blij met de mogelijkheden van de scootmobiel. Hij is tevreden over de goede verzorging die hij krijgt in Residentie Moermont en de aandacht die hem daar als oudste in het huis ten deel valt.

Het is wat wrang om aan een 102 jarige te vragen hoe hij de toekomst voor zichzelf ziet. Maar hij is voorzien van een mooie dosis Zeeuwse nuchterheid als hij zegt dat hij er geen angst voor heeft als de tijd is gekomen om dit aardse te verlaten want hij vindt het wel mooi geweest. Maar, zegt hij er bij , dat moet dan wel volgens de natuurlijke weg verlopen. Vooralsnog wil hij nog best blijven waar hij is en zo af en toe pakt hij zijn trompet om er nog weer eens een deuntje op te blazen.

Bekijk het praatje dat we met hem maakten via bijgaande you tube link:
https://www.youtube.com/watch?v=yW0k7VezAGc


dé Weekkrant
Terug naar boven Go down
http://indonesie.actieforum.com
 
Bram Versluijs 102 jaar en alleroudste veteraan
Terug naar boven 
Pagina 1 van 1

Permissies van dit forum:Je mag geen reacties plaatsen in dit subforum
Indonesië :: Diversen :: Praatcafé/Ngobrol-
Ga naar: