Indonesië

Informatie- en nieuwsforum over Indonesië en Nederlands-Indië
 
IndexKalenderFAQRegistrerenInloggen

Deel | 
 

 dodenherdenking en bevrijdingsdag altijd ter discussie geweest

Ga naar beneden 
AuteurBericht
wu

avatar

Aantal berichten : 6613
Registratiedatum : 08-12-08

BerichtOnderwerp: dodenherdenking en bevrijdingsdag altijd ter discussie geweest   vr 2 mei 2014 - 16:19


dodenherdenking en bevrijdingsdag altijd ter discussie geweest

REGIO | 02 mei 2014 | Door intercitydirect31910, dichtbij-meeschrijver

WEESP - Dodenherdenking en Bevrijdingsdag altijd ter discussie geweest.

Wij herdenken meestal aan de slachtoffers die in de Tweede Wereldoorlog zijn omgekomen. Maar alweer vraagt EenVandaag: Moeten we ook niet voor de Duitse soldaten die toen destijds zijn omgekomen aan hun herdenken? En zo ja ook op 4 mei of op een andere datum? Ik denk dat de meeste mensen hoogst waarschijnlijk Nee zeggen. Sommige denken dat je rechtextreemisten uitnodigt die dan als het ware de Hitler groet kunnen doen.


Eerste Wereldoorlog heeft Nederland net niet meegemaakt, maar dat ging er in andere Europese landen toen best nog gruwelijker aan toe dan de Tweede Wereldoorlog. Maar toen in Nederland de Tweede Wereldoorlog uitbrak, ging het in Nederlands-Indie nog veel meer gruwelijker aan toe dan dat de joden in concentratiekampen kwamen te overlijden. Mensen in Nederlands-Indie leefden ook toen nog in jappenkampen. In Ambarawa (midden Java) was de situatie voor mensen die toen nog in de jappenkampen leefden het gruwelijkst.


Sindsdien hebben de Indonesiërs niet op Japanners. Wij hebben 5 mei Bevrijdingsdag, maar Indonesië viert op 17 augustus de onafhankelijkheidsdag. In principe komt het een beetje op hetzelfde neer. Hier in Nederland hebben de mensen eens in de 5 jaar vrij op Bevrijdingsdag. Dat is pas in 2015, in 2020, 2025 enz. Maar in de Nederlandse zorgsector hebben de mensen elk jaar vrij op Bevrijdingsdag. Denk maar aan mensen die in de zorg bij de administratie werken bijvoorbeeld. Huisartsen kunnen ook in principe elk jaar vrij zijn. Maar dat hangt van je cao af. Het word voor mensen te duur om op bevrijdingsdag uit te betalen. Maar ik denk wel dingen die met spoed moet gaan gebeuren in de zorg zijn wel altijd wel op voorbereid om op Bevrijdingsdag de patiënten te helpen.


Maar normaliter hebben de werknemers eens in de 5 jaar dus vrij. Dat betekent dat pas in 2015 ook de winkels dicht kunnen zijn. De vraag is ook: moet de Bevrijdingsdag elk jaar voor iedereen een vrije dag gaan gelden? Ik hoor of lees verschillende reacties daarover. In Indonesië werken ze op 17 augustus niet of met halve mankracht en het is best wel ontzettend druk, zeker als je bijvoorbeeld de boot van Java naar Bali zou nemen.

Dichtbij
Terug naar boven Ga naar beneden
http://indonesie.actieforum.com
Boeroeng

avatar

Aantal berichten : 931
Registratiedatum : 03-01-09

BerichtOnderwerp: Re: dodenherdenking en bevrijdingsdag altijd ter discussie geweest   vr 2 mei 2014 - 20:01

intercitydirect31910, dichtbij-meeschrijver schreef:

dodenherdenking en bevrijdingsdag altijd ter discussie geweest

Maar toen in Nederland de Tweede Wereldoorlog uitbrak, ging het in Nederlands-Indie nog veel meer gruwelijker aan toe dan dat de joden in concentratiekampen kwamen te overlijden. Mensen in Nederlands-Indie leefden ook toen nog in jappenkampen. In Ambarawa (midden Java) was de situatie voor mensen die toen nog in de jappenkampen leefden het gruwelijkst.


Sindsdien hebben de Indonesiërs niet op Japanners. Wij hebben 5 mei Bevrijdingsdag, maar Indonesië viert op 17 augustus de onafhankelijkheidsdag.

gevalletje van de klepel die iets hoorde luiden, maar niet meer wist wie en wat
Terug naar boven Ga naar beneden
Henri R. Cingoor

avatar

Aantal berichten : 2327
Registratiedatum : 04-01-09
Woonplaats : Op de oevers van de Kali Brantas

BerichtOnderwerp: Re: dodenherdenking en bevrijdingsdag altijd ter discussie geweest   za 3 mei 2014 - 6:50

Das 't probleem met de journalistiek tegenwoordig. Er wordt veelal door freelancers wat als bladvulling geschreven, ingediend bij de krant, geplaatst en gedacht: zo, blad ook weer vol.

Maar die freelancers zijn helaas het product van de onwetendheid door het verminderde les niveau op scholen...

Ik heb 's een poosje een blog gevolgd, opgezet, geschreven en bijgehouden door een Tunesische opgegroeid in Holland en "verziekt" door de moderne electronica en jungle raven hiphop disco tijdperken en die ging wat schrijven over Indonesia. Je wilt het niet geloven welke nonsens door haar werd neergekalkt en hoeveel volg-ezelsveulens in de handjes klapten voor haar "schrijvers- en geschiedenis kluns-kunsten."

Maar het betreft niet enkel Indonesia al die onwetendheid. Lees maar hoe vaak men zelfs over Nederland zelf al rotzooi schrijft dat nergens op gestoeld is.

Nog sterker: In Indonesia zelf woekert dit domheidsverschijnsel ook voort. (Op FB volg ik her en der Indon groeperingen.)

Nog even: En alles ligt in de grote verdomlade van de vergeetkast. Das war einmal toch?
Terug naar boven Ga naar beneden
http://www.imexbo.nl
Gesponsorde inhoud
BerichtOnderwerp: Re: dodenherdenking en bevrijdingsdag altijd ter discussie geweest   

Terug naar boven Ga naar beneden
 
dodenherdenking en bevrijdingsdag altijd ter discussie geweest
Terug naar boven 
Pagina 1 van 1
 Soortgelijke onderwerpen
-
» Huis van schrijver Louis Couperus bestaat nog altijd
» De stuiptrekkingen van het kolonialisme

Permissies van dit forum:Je mag geen reacties plaatsen in dit subforum
Indonesië :: Diversen :: Praatcafé/Ngobrol-
Ga naar: