Indonesië

Informatie- en nieuwsforum over Indonesië en Nederlands-Indië
 
IndexKalenderFAQRegistrerenInloggen

Deel | 
 

 Anak Bangsa: kansarme straatkinderen van Lombok

Ga naar beneden 
AuteurBericht
wu

avatar

Aantal berichten : 6613
Registratiedatum : 08-12-08

BerichtOnderwerp: Anak Bangsa: kansarme straatkinderen van Lombok   vr 23 mei 2014 - 10:26


Anak Bangsa: kansarme straatkinderen van Lombok

Ingezonden lezersartikel door: annetwamelink (Aalten)

22 mei 2014


In de bibliotheek Aalten is een expositie ingericht met informatie over de stichting Anak Bangsa, een stichting die zich inzet voor straatkinderen. Hiermee vraagt de familie van Ewijk uit Aalten aandacht en steun voor een project waarbij hun zoon Nick betrokken is.

Twee jaar geleden is Nick Rensink voor een stage van zijn studie Maatschappelijk Werk en Dienstverlening voor een periode van vijf maanden vertrokken naar het eiland Lombok in Indonesië. Na zijn afstuderen wilde hij weer terug, want hij was geraakt door de mensen daar: "De oprechte interesse die mensen daar tonen, de warmte die ze uitstralen en het willen delen, zelfs als ze niks hebben, is enorm inspirerend. Zij hebben mij laten zien hoe je op een heel andere manier met elkaar om kunt gaan."

Op 15 december 2013 is Nick weer vertrokken naar het eiland Lombok om daar vrijwilligerswerk te gaan doen bij de stichting Anak Bangsa: een stichting die zich inzet voor straatkinderen. Het is zijn droom om daar t.z.t. een eigen stichting op te gaan richten voor mensen met een beperking, zodat deze mensen arbeidsvaardigheden kunnen leren om zo in hun eigen onderhoud te voorzien.

De familie van Nick wil zijn werk graag steunen. Hiervoor is in de bibliotheek Aalten en Varsseveld een expositie ingericht met informatie over de stichting Anak Bangsa. De moeder van Nick, Marja van Ewijk, heeft kaarten, cadeau-enveloppen en boekenleggers gemaakt die in de bibliotheek verkocht worden. De opbrengsten zijn voor de naaiklas en de handvaardigheidslessen binnen het project Anak Bangsa.

Anak Bangsa zet zich in voor kansarme kinderen in Indonesië en wil, door het geven van scholing en vaktrainingen, de vicieuze cirkel van armoede doorbreken. Op deze manier wil Anak Bangsa voorkomen dat er nog meer straatkinderen komen en deze kinderen een kans geven op een betere toekomst. Op dit moment begeleidt Anak Bangsa 65 kinderen in de leeftijd van 6 tot 17 jaar d.m.v. een aantal programma’s.
Meer informatie vindt u in de folder in de bibliotheek en op www.anakbangsfoundation.org/nederland

De expositie is tot eind juni tijdens de openingsuren te zien.

dé Weekkrant
Terug naar boven Ga naar beneden
http://indonesie.actieforum.com
 
Anak Bangsa: kansarme straatkinderen van Lombok
Terug naar boven 
Pagina 1 van 1
 Soortgelijke onderwerpen
-
» Het verraad van Lombok of is het "door" Lombok? 1894
» De gunung Kelud is ook aan het rommelen 2-2-2014
» EFFA zet sport en spel op voor kansarme jeugd
» De vergeten Indo's in Surabaya.... 23-11-2012 17.35 uur Ned. 2, AUB, help ze. Het is toch onze bangsa....

Permissies van dit forum:Je mag geen reacties plaatsen in dit subforum
Indonesië :: Diversen :: Praatcafé/Ngobrol-
Ga naar: