Indonesië

Informatie- en nieuwsforum over Indonesië en Nederlands-Indië
 
IndexKalenderFAQRegistrerenInloggen

Deel | 
 

 SRC zet zich met hart en ziel in voor gehandicapte kinderen in Java

Go down 
AuteurBericht
wu

avatar

Aantal berichten : 6613
Registratiedatum : 08-12-08

BerichtOnderwerp: SRC zet zich met hart en ziel in voor gehandicapte kinderen in Java    do 19 jun 2014 - 11:32Stichting Revalidatie Cirebon zet zich met hart en ziel in voor gehandicapte kinderen in Java (Cirebon).

ZORG & WELZIJN | 18 juni 2014 | Door kamerorthopedie, dichtbij-meeschrijver


PURMEREND - Stichting Revalidatie Cirebon (SRC) is een non-profit organisatie die zich hard maakt voor de toekomstkansen van gehandicapten in en rond Cirebon. Opgericht in 2005 biedt de stichting al bijna 10 jaar persoonsgerichte hulp aan deze kwetsbare groep mensen.
Er worden pro- en orthesen geleverd, rolstoelen, loophulpmiddelen maar minstens zo belangrijk: educatie.

Natuurlijk hopen we naar aanleiding van de stukjes die we regelmatig op Dichtbij.nl plaatsen dat de naam Kamer Orthopedie een paar belletjes bij u doet rinkelen! Meestal posten we artikelen die betrekking hebben op bijzondere dingen die we hebben (mee) gemaakt in ons filiaal in Amsterdam of op de locatie in Purmerend. Echter naast deze vestigingen hebben we in feite ook een locatie aan de andere kant van de wereld; in Indonesië welteverstaan…

SRC is in 2005 opgericht door onze voormalige directeur; orthopedisch instrumentmaker Ger Kamer. Meerdere keren per jaar reist hij af naar het gebied om inmiddels al véle mensen te helpen aan een voorziening. Het is behoorlijk intensief dat op en neer gereis, maar het werk op zich geeft hem ontzettend veel voldoening omdat de situatie van gehandicapten in een land als Indonesië echt schrijnend is; het krijgen van een gehandicapt kind wordt vaak gezien als een straf van god. De schaamte die bij ouders leeft is immens, en de betreffende kinderen worden vaak min of meer verstopt voor de buitenwereld met alle gevolgen van dien. Mishandelingen zijn vaak aan de orde van de dag, mensen worden verstoten vanwege hun handicap, allemaal dingen die je je hier in Nederland maar vaak moeilijk kunt voorstellen…

Gelukkig zijn er ook goede dingen te melden; zo werkt SRC vanaf het begin samen met een lokale stichting (Yayasan Harapanku) die deze kinderen opvangt en zorgt voor hun educatie. Maar die ook hele basic dingen als een paar schoentjes regelt, want als je dan voor het eerst van je leven spalkjes krijgt en je moet gaan leren lopen dan heb je die natuurlijk ook nodig.
We hebben een hele mooie werkplaats in Indonesië kunnen openen, en hebben van de leveranciers waar we hier in Nederland zaken mee doen enorm veel gereedschap en machines gehad waardoor de werkplaats het gehele jaar door functioneel is.
De mensen die er werken hebben hun opleiding gehad op Java, maar ook een aantal van onze patiënten hebben via dit project een baan gekregen, en dat is geweldig natuurlijk!
Nederlandse revalidatie artsen en fysiotherapeuten hebben hun hulp aangeboden en zijn inmiddels ter plekke geweest om hun kennis over te brengen aan lokale collega’s.

We zeggen altijd dat we op kleine schaal een groot verschil proberen te maken, je kunt niet de hele wereld veranderen maar soms wel de hele wereld van één kind….

Klik op de link onderaan de pagina en u begrijpt precies wat we bedoelen!

Misschien vindt u het interessant om onze website eens te bezoeken, wij nodigen u van harte uit om dat te doen! Op www.sr-cirebon.nl kunt u meer informatie over SRC vinden. Ook via onze reguliere website kunt u op de site van SRC komen, www.kamerorthopedie.nl


Dit artikel is voor het laatst aangepast op: 18 juni 2014
Dichtbij
Terug naar boven Go down
http://indonesie.actieforum.com
 
SRC zet zich met hart en ziel in voor gehandicapte kinderen in Java
Terug naar boven 
Pagina 1 van 1
 Soortgelijke onderwerpen
-
» Toiletdame met gouden hart
» Zwarte huid, oranje hart - G. Molemans & A. Ello
» Reggie Baay: Gebleekte ziel
» Indonesië-reis verzoent vader en dochter Bussemaker
» Twee woningen op het Molukse woonoord Lunetten uitgebrand

Permissies van dit forum:Je mag geen reacties plaatsen in dit subforum
Indonesië :: Diversen :: Praatcafé/Ngobrol-
Ga naar: