Indonesië
Wilt u reageren op dit bericht? Maak met een paar klikken een account aan of log in om door te gaan.

Indonesië

Informatie- en nieuwsforum over Indonesië en Nederlands-Indië
 
IndexLaatste afbeeldingenRegistrerenInloggen

 

 Rotary district Assen Noord steunt huizenbouw St.Hmin op Ambon Molukken

Ga naar beneden 
AuteurBericht
LL
Admin
LL


Aantal berichten : 1026
Registratiedatum : 07-12-08

Rotary district Assen Noord steunt huizenbouw St.Hmin op Ambon Molukken Empty
BerichtOnderwerp: Rotary district Assen Noord steunt huizenbouw St.Hmin op Ambon Molukken   Rotary district Assen Noord steunt huizenbouw St.Hmin op Ambon Molukken Icon_minitimedo 4 jun 2009 - 15:41

04 Jun 09
Rotary district Assen Noord steunt huizenbouw St.Hmin op Ambon Molukken


Rotary is een wereldwijde organisatie van serviceclubs. De doelstelling van Rotary komt kernachtig tot uitdrukking in de lijfspreuk: Service above Self. Bij Rotary betekent dit dat je bereid bent iets van jezelf te geven, dat je dienstbaar wilt zijn aan de samenleving en dit in de praktijk ook zichtbaar wilt maken.

Rotary is een netwerk, waarbinnen de leden bereid zijn om hun (vak)kennis ten dienste te stellen van de gemeenschap en direct of indirect deel te nemen aan charitatieve en educatieve projecten. De open communicatie van de honderdduizenden leden verbindt rotarians over de gehele wereld, gebaseerd op het essentiële grondbeginsel: service.

De servicedoelstelling van Rotary is dus niet alleen het opzetten van fundraisingprojecten (van wereldwijd tot lokaal), maar ook het ter beschikking stellen van je (vak)kennis. Rotary combineert op deze wijze Community Service en Vocational Service.
http://www.rotary.nl/projecten/

Stichting Help Molukken In Nood (Hmin) heeft op uitnodiging van Rotary district Assen Noord voorlichting mogen geven over de huizenbouw programma op Ambon Molukken.Naar aanleiding hiervan heeft de heer A.Sloot voorzitter namens Rotary Assen Noord onlangs een bedrag van € 4800, 00 euro overgemaakt tbv huizenbouw programma van stichting Hmin op eiland Ambon.
Hmin bouwt sinds 2002 samen met haar counter partner op Ambon huizen voor de vluchtelingen die naar aanleiding van de onlusten op de Molukken zijn gevlucht.
Tientallen duizenden mensen kunnen niet meer terug, omdat de situatie nog steeds niet als
veilig wordt ervaren en ook omdat de huizen waar zij ingewoond hebben verwoest zijn.
De vluchtelingen bouwen zelf hun huis,zij ontvangen een bijdrage in de vorm van cement, hout en zinken platen voor het dak. Het is een programma die zelfred- als zelfwerkzaamheid en de eigen verantwoordelijkheid bevordert. Voor het overige dienen de mensen zelf in de kosten bij te dragen, vaak verkoopt men zelf verbouwde producten of vis op de markt.
Met de hulp uit Nederland hebben tot nu toe ruim 436 gezinnen , op 17 verschillende locaties een eigen huis gebouwd op Ambon, zie voor uitgebreide info: www.hmin.nl. Het is een druppel op een gloeiende plaat als je weet dat nog ruim 12.000 gezinnen op de Molukken en nog geen hulp van de overheid hebben ontvangen.(red ).
De bijdrage van de Rotary district Assen Noord en de vele mensen hier in Nederland geven hoop aan de mensen op Ambon Molukken.
Onze dank aan Rotary district Assen Noord

Verstuurpersbericht.nl
Terug naar boven Ga naar beneden
http://www.tileng.nl
 
Rotary district Assen Noord steunt huizenbouw St.Hmin op Ambon Molukken
Terug naar boven 
Pagina 1 van 1
 Soortgelijke onderwerpen
-
» Opbrengst lichtjesactie Rotary naar Ambon
» Zeenomaden van Dawora, Noord-Molukken
» Tiel steunt de Molukken
» Rotary Bollenrit op 28 april
» Noord-Bali, heel zo gek nog niet

Permissies van dit forum:Je mag geen reacties plaatsen in dit subforum
Indonesië :: Berichten :: Algemeen-
Ga naar: