Indonesië
Wilt u reageren op dit bericht? Maak met een paar klikken een account aan of log in om door te gaan.

Indonesië

Informatie- en nieuwsforum over Indonesië en Nederlands-Indië
 
IndexRegistrerenInloggen

 

 Kritisch symposium in Amsterdam over massamoorden in Indonesië, 1 en 2 okt. '15

Ga naar beneden 
AuteurBericht
wu

wu

Aantal berichten : 6613
Registratiedatum : 08-12-08

Kritisch symposium in Amsterdam over massamoorden in Indonesië, 1 en 2 okt. '15 Empty
BerichtOnderwerp: Kritisch symposium in Amsterdam over massamoorden in Indonesië, 1 en 2 okt. '15   Kritisch symposium in Amsterdam over massamoorden in Indonesië, 1 en 2 okt. '15 Icon_minitimedo 17 sep 2015 - 9:42Kritisch symposium in Amsterdam over massamoorden in Indonesië
16-09-15   14:12 uur  - Bron: Het Parool


Het NIOD organiseert op 1 en 2 oktober een internationaal symposium in Het Ketelhuis in Amsterdam over de massamoord in 1965 en 1966 in Indonesië. Als onderdeel van het symposium wordt ook kritisch naar de westerse beeldvorming over gruweldaden gekeken.

Op 1 oktober is het precies vijftig jaar na een mislukte coup die uitmondde in een periode van geweld, vooral op de linksgeoriënteerde bevolking. Op het tweedaags symposium gaan specialisten uit Europa, Amerika, Australië en Indonesië spreken over de gevolgen daarvan voor de huidige Indonesische samenleving. Ook westerse beeldvorming over het geweld komt aan bod.

In de maanden na de coup vermoordden het leger en (burger)milities ongeveer een half miljoen Indonesiërs. Nog eens anderhalf miljoen mensen werden zonder proces vastgezet. Deze gewelddadigheden maakten de weg vrij voor generaal Soeharto.

Programma
In bioscoop Het Ketelhuis worden op 1 oktober Hollywoodfilm The Year of Living Dangerously en de documentaire Blok aan het Been, een Gevangenis in Indonesië vertoond. De Indonesische onderzoeker Ariel Heryanto bespreekt in een lezing hoe in beeldcultuur wordt omgegaan met deze gewelddadige periode in de geschiedenis, en de impact daarvan.

Op de tweede dag nemen diverse onderzoekers, auteurs en journalisten de gebeurtenissen in de periode 1965-1966 verder onder de loep. Zo vergelijkt onder andere de Amerikaans Geoffrey Robinson het anti-linkse geweld in Indonesië met andere anti-linkse sentimenten tijdens de Koude Oorlog.

Als onderdeel van het symposium is er in het Internationaal Instituut voor Sociale Geschiedenis (IISG) een kleine tentoonstelling over het geweld.

(Door: Redactie Parool)
PAROOL**************


Films and lecture: “1965” Today: Living with the Indonesian Massacres
Datum: 1 oktober 2015
Locatie: Het Ketelhuis (Pazzanistraat 4 in Amsterdam)

Aanmelden: hier of bel Het Ketelhuis (020-6840090)
Toegang: 5 euro


en alles wat je nog wil weten over het symposium
Terug naar boven Ga naar beneden
https://indonesie.actieforum.com
 
Kritisch symposium in Amsterdam over massamoorden in Indonesië, 1 en 2 okt. '15
Terug naar boven 
Pagina 1 van 1

Permissies van dit forum:Je mag geen reacties plaatsen in dit subforum
Indonesië :: Berichten :: Uit-Agenda-
Ga naar: