Indonesië
Wilt u reageren op dit bericht? Maak met een paar klikken een account aan of log in om door te gaan.

Indonesië

Informatie- en nieuwsforum over Indonesië en Nederlands-Indië
 
IndexRegistrerenInloggen

 

 Kerk van Papua Nieuw Guinea ten strijde tegen bijgeloof in hekserij

Ga naar beneden 
AuteurBericht
ElEl

ElEl

Aantal berichten : 8018
Registratiedatum : 08-12-08

Kerk van Papua Nieuw Guinea ten strijde tegen bijgeloof in hekserij Empty
BerichtOnderwerp: Kerk van Papua Nieuw Guinea ten strijde tegen bijgeloof in hekserij   Kerk van Papua Nieuw Guinea ten strijde tegen bijgeloof in hekserij Icon_minitimewo 28 okt 2015 - 11:37

Woensdag, 28 oktober 2015
KERK VAN PAPUA NIEUW GUINEA TEN STRIJDE TEGEN BIJGELOOF IN HEKSERIJ

BRUSSEL (KerkNet/CatholicHerald) – Volgens het weekblad 'Catholic Herald' heeft bisschop Don Lippert, een geestelijke die in de Verenigde Staten werd geboren, de strijd aangebonden tegen het bijgeloof van de bevolking van Papua Nieuw Guinea in hekserij. De directe aanleiding is het feit dat al verschillende vrouwelijke religieuzen werden bedreigd, gestenigd en in een enkel geval zelfs levend verbrand bij de strijd tegen hekserij.

Recent raakte een video openbaar van een onschuldige vrouw die werd doodgemarteld na beschuldiging van hekserij. De vrouw zou het hart van een man, die aan een ziekte overleed, hebben uitgerukt. Bisschop Lippert zegt dat hij aanvankelijk gekant was tegen de verspreiding van de beelden. Nu hoopt hij dat dit kan bijdragen tot de bewustmaking van gruweldaden tegen onschuldige vrouwen. "Zoals zo vaak gingen ook deze keer de daders vrijuit", getuigt de bisschop.

Om de bestrijding van deze middeleeuwse praktijk een impuls te geven organiseerde de bisschop recent een forum over hekserij. Deze bijeenkomst werd door bisschoppen en priesters uit de hele regio bijgewoond, want ook andere Afrikaanse landen kampen met hetzelfde probleem. De bisschop benadrukt echter dat het in eerste instantie de taak is van de regering van Papua Nieuw Guinea om deze praktijk efficiënt te bestrijden. Daarbij is het ook essentieel dat de politie in actie komt tegen de wantoestanden en ontsporingen. "Het is de taak van een samenleving om onschuldigen te beschermen. Diegenen die verantwoordelijk zijn voor het geweld tegen hen moeten vervolgd worden."

(Kerknet)
Terug naar boven Ga naar beneden
http://www.tileng.nl
 
Kerk van Papua Nieuw Guinea ten strijde tegen bijgeloof in hekserij
Terug naar boven 
Pagina 1 van 1

Permissies van dit forum:Je mag geen reacties plaatsen in dit subforum
Indonesië :: Diversen :: Praatcafé/Ngobrol-
Ga naar: