Indonesië
Wilt u reageren op dit bericht? Maak met een paar klikken een account aan of log in om door te gaan.

Indonesië

Informatie- en nieuwsforum over Indonesië en Nederlands-Indië
 
IndexRegistrerenInloggen

 

 Peringatan Ride Out 2016

Ga naar beneden 
AuteurBericht
wu

wu

Aantal berichten : 6613
Registratiedatum : 08-12-08

Peringatan Ride Out 2016  Empty
BerichtOnderwerp: Peringatan Ride Out 2016    Peringatan Ride Out 2016  Icon_minitimeza 2 apr 2016 - 8:42


Peringatan Ride Out 2016 start in Breukelen

donderdag 31 mrt. 2016 15.22 uur | laatst gewijzigd: donderdag 31 mrt. 15.31 uur | auteur: Robbert Oelp

Motorrijders, die de Molukse zaak een warm hart toedragen, zullen op zaterdag 9 april 2016 een motorrit houden door het land. Zij doen dit ter ondersteuning van de jaarlijkse Hari Peringatan op 12 april, een herdenkingsdag waarop er traditioneler wijs stil wordt gestaan bij de dood van mr. dr. Chr.R.S. Soumokil, voormalig president van de RMS - Republik Maluku Selatan (Republiek der Zuid Molukken). In Breukelen zal de openingsceremonie plaatsvinden bij het gebouw 4 in 1.


De motorrijders zullen dit jaar de Molukse wijken in Breukelen/Maarssen, Leerdam, Culemborg, Woerden en Moordrecht aandoen (exacte route onder voorbehoud). Vorig jaar namen ongeveer 500 motorrijders deel aan de rit. Naar verwachting zullen ook deze keer weer in grote getale motorrijders vanuit het hele land meerijden om de Molukse zaak een warm hart toe te dragen en hun betrokkenheid en solidariteit betuigen.

Om een humanitaire invulling te geven aan deze nationale herdenkingsdag worden in de Molukse wijken *collectes gehouden om financiële steun te geven ten behoeve van de Molukse politieke gevangenen en hun gezinnen. Hiermee wordt tegelijkertijd de aandacht gevestigd en gevraagd voor de situatie van het Molukse volk op de Molukken.

Na een korte openingsceremonie in Breukelen/Maarssen zal het startsein om 9:30 uur gegeven worden waarna de stoet van motorrijders vertrekt richting Leerdam. Bij elke wijk zal er een ceremonie plaatsvinden, waarbij de motorrijders één minuut stilte in acht nemen bij de RMS vlag. Hierna zal het ingezamelde geld overhandigd worden aan de motorrijders, die op hun beurt aan het eindpunt het totale bedrag overhandigen aan de organisatie Perintis Aksi Kilat (PAK), die zal zorg dragen voor de juiste besteding van de gelden.

Vanaf Leerdam zal in Culemborg een langere pauze worden ingelast waarin de motorrijders kunnen lunchen. Hier zullen nog meer motorrijders aanhaken, om de rest van de rit uit te rijden en hun steun te betuigen. Na Culemborg zullen ze rijden naar Woerden en eindigen in Moordrecht.
De organisatie rekent dit jaar wederom op een grote opkomst en hoopt de opbrengst van 2015 te kunnen evenaren.


rtvstichtsevecht
Terug naar boven Ga naar beneden
https://indonesie.actieforum.com
 
Peringatan Ride Out 2016
Terug naar boven 
Pagina 1 van 1

Permissies van dit forum:Je mag geen reacties plaatsen in dit subforum
Indonesië :: Diversen :: Praatcafé/Ngobrol-
Ga naar: