Indonesië
Wilt u reageren op dit bericht? Maak met een paar klikken een account aan of log in om door te gaan.

Indonesië

Informatie- en nieuwsforum over Indonesië en Nederlands-Indië
 
IndexRegistrerenInloggen

 

 Tekort aan medewerkers wordt nijpend

Ga naar beneden 
AuteurBericht
wu

wu

Aantal berichten : 6613
Registratiedatum : 08-12-08

Tekort aan medewerkers wordt nijpend  Empty
BerichtOnderwerp: Tekort aan medewerkers wordt nijpend    Tekort aan medewerkers wordt nijpend  Icon_minitimedi 5 apr 2016 - 8:56Tekort aan medewerkers wordt nijpend  
3 APRIL 2016

OUDENBOSCH – Het Natuurhistorisch en Volkenkundig Museum te Oudenbosch heeft dringend behoefte aan extra handen. Vooral medewerkers die bezoekers kunnen ontvangen, zijn hard nodig. Baliemedewerkers dus.

Op dit moment telt het Oudenbossche museum een dertigtal medewerkers. Daarvan zijn slechts tien mensen beschikbaar voor baliediensten. Dat lijkt voldoende, maar bij een openstelling van drie dagen per week is het niet toereikend.

Veronica Willemsen, verantwoordelijk voor het samenstellen van de dienstroosters, staat soms met de handen in het haar. Aan haar de klus om steeds twee mensen per openstelling aanwezig te laten zijn, op basis van beschikbaarheid.

“Om op basis van tien mensen zes plekken per week in te vullen is veel gevraagd van de medewerkers. Soms moeten mensen nu drie weekenden achter elkaar dienst draaien. Dat kun je eigenlijk niet verlangen van vrijwilligers.”

Het museum is geopend op woensdagmiddag, zaterdag- en zondagmiddag. Tijdens openingstijden moeten er altijd twee mensen van het museum aanwezig zijn. Veronica: “Dat is voor onze veiligheid, maar ook voor de bezoekers. Je moet altijd achtervang hebben.”

Dankzij de goede onderlinge samenwerking van de medewerkers is het tot nu toe steeds gelukt het museum alle middagen open te houden.

“Maar je kunt niet verwachten dat steeds dezelfde mensen de problemen oplossen. Uitbreiding is dus dringend gewenst.”


Jongeren

Nieuwe medewerkers worden van tevoren goed ingewerkt. Ze krijgen te zien wat het museum biedt aan bijzondere collecties en welke werkzaamheden belangrijk zijn. Rekening wordt gehouden met persoonlijke interesses. “Het is altijd handig wanneer iemand veel weet over een bepaald onderwerp, dat maakt de betrokkenheid direct groter,”aldus Veronica.

Het museum, dat al sinds eind 19e eeuw prachtige collecties beheert, vervult een regionale rol, maar dankzij diverse bijzondere objecten krijgt het ook landelijk een steeds grotere betekenis. Met name de nieuwe expositie over Nederlands Indië trekt veel bezoekers.

Daarnaast is er voor jongeren veel te doen. Niet zo verwonderlijk voor een museum dat oorspronkelijk voor het onderwijs was bedoeld.

“Het onderwijs blijft een belangrijke doelgroep voor het museum. Vaak beseffen leerkrachten niet dat wij verder gaan waar het lespakket stopt. Aanschouwelijk onderwijs is altijd al onze kracht geweest.”


Aanmelden

Wie belangstelling heeft om een handje te helpen – het gaat om baliedienst, bezoekersontvangsten en andere hand- en spandiensten, – stuurt het beste een berichtje naar info@nvmoudenbosch.nl of belt via 06-83572448.


Internetbode/Halderbergse Bode
Terug naar boven Ga naar beneden
https://indonesie.actieforum.com
 
Tekort aan medewerkers wordt nijpend
Terug naar boven 
Pagina 1 van 1

Permissies van dit forum:Je mag geen reacties plaatsen in dit subforum
Indonesië :: Diversen :: Praatcafé/Ngobrol-
Ga naar: