Indonesië
Wilt u reageren op dit bericht? Maak met een paar klikken een account aan of log in om door te gaan.

Indonesië

Informatie- en nieuwsforum over Indonesië en Nederlands-Indië
 
IndexRegistrerenInloggen

 

 Daan Fousert ontrafelt curieuze liefde in vroeger Indonesië

Ga naar beneden 
AuteurBericht
ElEl

ElEl

Aantal berichten : 8018
Registratiedatum : 08-12-08

Daan Fousert ontrafelt curieuze liefde in vroeger Indonesië Empty
BerichtOnderwerp: Daan Fousert ontrafelt curieuze liefde in vroeger Indonesië   Daan Fousert ontrafelt curieuze liefde in vroeger Indonesië Icon_minitimeza 7 mei 2016 - 18:59

Daan Fousert ontrafelt curieuze liefde in vroeger Indonesië

07 mei 2016
Door: Stroomhuis Neerijnen, Wim Schoutendorp

Daan Fousert ontrafelt curieuze liefde in vroeger Indonesië Rhjoxy
Daan Fousert is behalve schrijver en beeldhouwer, ook voorzitter Stroomhuis Neerijnen.

NEERIJNEN – Woensdagmiddag 25 mei presenteert schrijver Daan Fousert in cultureel centrum Stroomhuis Neerijnen zijn nieuwste boek: ‘Wandelen in liefde’.
Deze historische roman speelt zich af in het Indonesië van begin jaren vijftig. TV-presentatrice Margreet Spijker houdt boek en schrijver tegen het licht.

Daan Fousert (1947) woont in Opijnen en is behalve schrijver ook beeldhouwer, en daarnaast voorzitter van bestuur Stroomhuis Neerijnen. Fousert heeft al verscheidene fraaie literaire werken op zijn naam staan. Na een psychologische roman, drie thrillers en een spirituele roman heeft hij voor zijn jongste boek echter een waar gebeurd verhaal in het voormalig Nederlands-Indië als uitgangspunt genomen.

In ‘Wandelen in liefde’ staat de liefdesgeschiedenis centraal van een vijftigjarige malaria-arts op Sumatra en een zestien jaar jongere verpleegkundige die werkt in een zendingshospitaal elders op dat enorme eiland. De twee Nederlanders leren elkaar kennen tijdens de bootreis van Amsterdam naar Batavia (nu Jakarta), beiden onderweg naar hun werk. Ze schrijven elkaar vervolgens een twintigtal openhartige liefdesbrieven. Hij is vader van drie kinderen maar heeft zijn vrouw in een Jappenkamp verloren, en is modern denkend. Zij komt uit het noordoosten van Groningen en is streng christelijk opgevoed.

De twee geliefden laten in hun briefwisseling niets onbesproken over hun zeer uiteenopende levens in deze heel roerige periode. Maar dan ineens houdt het op. In februari 1953 verschijnt er een bericht in een plaatselijke krant, met als kop: ‘Ontvoerde verpleegster en arts nog in leven?’ Het artikel meldt dat de twee tijdens een wandeling spoorloos zijn verdwenen en dat gevreesd wordt voor een ongeval of een kidnapping. Er wordt uitvoerig naar hen gezocht. Er wordt niets gevonden en na enkele weken houdt men op met zoeken.

Zijn ze verongelukt? Of is er inderdaad sprake van kidnapping? Zijn ze naar elders vertrokken? Is er een leven na hun verdwijning? Daan Fousert heeft het allemaal uitgezocht en magistraal opgeschreven, en Margreet Spijker zal de auteur daarover aan de tand voelen.

Aanvang boekpresentatie:15 uur, toegang gratis, verkoopprijs ‘Wandelen in liefde’: € 22,50 (gebonden editie: € 29,50.) Gebouw Stroomhuis is gelegen aan de Van Pallandtweg 1, 4182 CA Neerijnen. Meer informatie op website www.stroomhuisneerijnen.nl

De Zakengids
Terug naar boven Ga naar beneden
http://www.tileng.nl
 
Daan Fousert ontrafelt curieuze liefde in vroeger Indonesië
Terug naar boven 
Pagina 1 van 1

Permissies van dit forum:Je mag geen reacties plaatsen in dit subforum
Indonesië :: Diversen :: Praatcafé/Ngobrol-
Ga naar: