Indonesië
Wilt u reageren op dit bericht? Maak met een paar klikken een account aan of log in om door te gaan.

Indonesië

Informatie- en nieuwsforum over Indonesië en Nederlands-Indië
 
IndexLaatste afbeeldingenRegistrerenInloggen

 

 Kantoor mee in je rugzak

Ga naar beneden 
AuteurBericht
ElEl

ElEl


Aantal berichten : 8018
Registratiedatum : 08-12-08

Kantoor mee in je rugzak Empty
BerichtOnderwerp: Kantoor mee in je rugzak   Kantoor mee in je rugzak Icon_minitimedo 2 jun 2016 - 11:11

Zzp’ers ontmoeten elkaar in coworking spaces op Bali

Kantoor mee in je rugzak


02-06-2016 Jessica Numann

DENPASAR - Wie alleen een internetverbinding nodig heeft om te kunnen werken, kan gaan en staan waar hij wil. Professionals die hun kantoor in hun rugzak de wereld over dragen, worden ook wel digital nomads genoemd. Onder meer op Bali krioelt het ervan.

Op het Indonesische eiland zitten veel westerlingen achter laptopjes in cafés of hotellobby's. Bali staat niet bepaald bekend om de snelle wifi, maar over het algemeen zijn toeristische cafes en lunchrooms voorzien van een prima glasvezelverbinding. Daarnaast kunnen professionals zich op acht plekken verspreid over het eiland aansluiten bij zogeheten coworking spaces. Met een abonnement heb je toegang tot snel internet, werkplekken, meeting rooms, goede koffie en soms zelfs een zwembad.

Niet goedkoop
Abonnementen zijn, zeker voor Aziatische maatstaven, niet goedkoop. Maar daar zit een gedachte achter, aldus de Australische journaliste Rebecca Collins (26), zelf een digital nomad die veel over coworking spaces schrijft. ,,Deze bedrijfjes willen voorkomen dat hun 'hub' een alledaags internetcafé wordt. Het doel is om een community met betrokken leden te creëeren”. Zelf is ze veelvuldig in zo’n hub te vinden: ,,Je voelt je onderdeel van een groep, en niet de nerd die nooit meegaat naar het strand”.

De acht cowork-plekken op Bali, onder meer in de toeristische plaatsen Ubud, Seminyak en Kuta, organiseren daarom ook lezingen, workshops en zakelijke speeddates. Hubud in Ubud gaat nog een stap verder en zette in februari voor de tweede keer het congres CUAsia op poten. Met 217 aanwezigen uit 31 landen: oprichters van andere 'hubs' (waaronder het Nederlandse Seats2meet) en geïnteresseerden.

Tijdsverschil
Het publiek is overwegend jong, vaak onder de 40 jaar: veel programmeurs, grafisch vormgevers en copywriters uit de hele wereld. Boy den Hartog (25) verhuisde van Amsterdam naar Denver om als CFO van een Amerikaans
e-commercebedrijf te gaan werken. Hij zit nu al maanden op Bali en maakt dankbaar gebruik van de hubs, al ervaart hij ook nadelen: ,,Het tijdsverschil levert een hoop vertraging op. Het simpelste mailtje wordt pas na minstens twaalf uur beantwoord”. Niet iedere digital nomad is fan van de hubs. De Nederlandse Daisy Oppelaar (30) runt haar blog I Love Health zo nu en dan vanaf Bali. ,,Ik zit hier wel eens een of twee maanden achtereen en werk het liefst gewoon in een cafeetje.”

Het digital nomadschap is een logisch gevolg van het snel toenemende aantal zelfstandigen. Pieter Levels is oprichter van het internationaal succesvolle Nomad List: een gids voor de beste steden om heen te gaan op basis van de gewenste criteria zoals snel internet, gezelligheid en kindvriendelijkheid. In het jaar 2035 leven een miljard mensen op deze manier, voorspelt hij.

Telegraaf
Terug naar boven Ga naar beneden
http://www.tileng.nl
 
Kantoor mee in je rugzak
Terug naar boven 
Pagina 1 van 1
 Soortgelijke onderwerpen
-
» Handelaar opgepakt met orang-oetan in rugzak
» Anthony Veder opent kantoor in Jakarta
» Kantoor Indonesisch tijdschrift Tempo bekogeld
» Ambassadeur opent nieuw Royal Haskoning kantoor in Jakarta

Permissies van dit forum:Je mag geen reacties plaatsen in dit subforum
Indonesië :: Diversen :: Praatcafé/Ngobrol-
Ga naar: