Indonesië
Wilt u reageren op dit bericht? Maak met een paar klikken een account aan of log in om door te gaan.

Indonesië

Informatie- en nieuwsforum over Indonesië en Nederlands-Indië
 
IndexRegistrerenInloggen

 

 Huisdierhandel bedreigt Indonesische vogels met uitsterven

Ga naar beneden 
AuteurBericht
ElEl

ElEl

Aantal berichten : 8018
Registratiedatum : 08-12-08

Huisdierhandel bedreigt Indonesische vogels met uitsterven Empty
BerichtOnderwerp: Huisdierhandel bedreigt Indonesische vogels met uitsterven   Huisdierhandel bedreigt Indonesische vogels met uitsterven Icon_minitimeza 4 jun 2016 - 9:02


Huisdierhandel bedreigt Indonesische vogels met uitsterven
3 juni 2016 door Redactie PiepVandaag.nl 1 Reactie

Dertien Indonesische vogelsoorten worden met uitsterven bedreigd door huisdierhandel. Onder de met uitsterven bedreigde vogelsoorten valt ook de Javaanse kuifarend, de nationale vogel van Indonesië.

huisdierhandel
De overgrote Indonesische archipel is de thuisbasis van een duizelingwekkende reeks van vogels en ze houden als huisdier maakt al lange tijd deel uit van de nationale cultuur. Vogelkooien zijn in het gehele land veel gezien buiten de huizen van mensen en winkels.

Dramatisch
De toenemende vraag naar bepaalde vogelsoorten, heeft ertoe geleid dat de populatie dramatisch in aantal afneemt, zo meldt TRAFFIC Wildlife Monitoring Network in een nieuw rapport. Chris Shepherd van TRAFFIC:
“Dit is een multi-miljoen-dollar-industrie, er is een enorme groot crimineel element en veel mensen profiteren illegaal van deze business.”
De grote vraag naar zangvogels in Indonesië heeft er ook toe geleid dat vogelsoorten in andere landen, zoals Maleisië en Thailand, in gevaar zijn.

Nationale vogel
De Javaanse kuifarend is de nationale vogel van Indonesië en de inspiratie voor de Garuda, het mythische gevleugelde wezen dat het wapenschild van het land siert. Andere vogelsoorten die gevaar lopen zijn de zilverduif, de kleine geelkuif kaketoe, de Forstens regenbooglori, de kortstaartkitta, de zwartvleugelspreeuw, de Balispreeuw, de geelkruinbuulbuul, de Javaanse brilvogel, de Javaanse lijstergaai, de zwartwitte lijstergaai en de rijstvogel.
Illegaal
De helmneushoornvogel loopt ook risico, maar wordt niet zoals de andere vogelsoorten als huisdier gehouden. Duizenden van deze vogelsoort worden illegaal gedood en verhandeld voor hun ‘helm’. Het wordt gebruikt als vervanger voor ivoor, om aan de grote vraag in China te kunnen voldoen.
huisdierhandel

In Indonesië is het verboden om wilde vogels te vangen en ze te verkopen als huisdier, maar de wet wordt herhaaldelijk overtreden en veel grote vogelmarkten in steden worden openlijk georganiseerd. De inspanningen van de Indonesische autoriteiten om de illegale handel in wildlifeprodcuten een halt toe te roepen richt zich te veel op met uitsterven bedreigde diersoorten als orang-oetans, tijgers en olifanten en niet genoeg op beschermde vogelsoorten.
TRAFFIC roept in haar rapport op tot strengere handhaving en tot het uitvoeren van campagnes om bewustwording onder het algemene publiek te bevorderen.

Bron ©PiepVandaag.nl Monique van Dijk Armor
Terug naar boven Ga naar beneden
http://www.tileng.nl
 
Huisdierhandel bedreigt Indonesische vogels met uitsterven
Terug naar boven 
Pagina 1 van 1

Permissies van dit forum:Je mag geen reacties plaatsen in dit subforum
Indonesië :: Diversen :: Praatcafé/Ngobrol-
Ga naar: