Indonesië
Wilt u reageren op dit bericht? Maak met een paar klikken een account aan of log in om door te gaan.

Indonesië

Informatie- en nieuwsforum over Indonesië en Nederlands-Indië
 
IndexRegistrerenInloggen

 

 Oudspelers sc Heerenveen in actie voor goed doel

Ga naar beneden 
AuteurBericht
wu

wu

Aantal berichten : 6613
Registratiedatum : 08-12-08

Oudspelers sc Heerenveen in actie voor goed doel Empty
BerichtOnderwerp: Oudspelers sc Heerenveen in actie voor goed doel   Oudspelers sc Heerenveen in actie voor goed doel Icon_minitimewo 8 jun 2016 - 14:59


Oudspelers sc Heerenveen in actie voor goed doel

HEERENVEEN – Op vrijdag 17 juni wordt de jaarlijkse benefiet wedstrijd gespeeld met als doel geld in te zamelen voor kansarme kinderen in Indonesië.

De wedstrijd zal gaan tussen een regioteam samengesteld uit voetbalverenigingen van de gemeente Heerenveen en het team van oud SC Heerenveen. In de selectie van oud SC Heerenveen spelen onder andere Gertjan Verbeek, Jan de Jonge en Ronald Lepez mee.

Hans Westerhof en Jan Schulting zijn de coaches van het regioteam. De voetbalwedstrijd zal plaatsvinden op het sportcomplex van sportvereniging Udiros in Nieuwehorne en begint om 19.30 uur. Voorafgaande aan de wedstrijd is er een voetbalclinicvoor de E-pupillen van de deelnemende verenigingen.

De opbrengst van deze wedstrijd gaat volledig naar destichtingenAwas Kaki en Amurang. Zij zorgen voor onderwijs, onderdak en begeleiding van kansarme jongeren op de eilanden Java en Sulawesi in Indonesië. Het geld voor deze activiteiten wordt in Friesland verzameld en door de beide stichtingen ter plekke adequaat besteed.

Stichting Awas Kaki is opgericht in 2011 door Ronald Lepez, oud-speler van zowel SC Heerenveen als vanCambuur. Ronald is met zijn vrouw in Indonesië gaan wonen. Hij helpt als hoofdtrainer bij een voetbalclub in Semarang en heeft inmiddels meer dan 100 jeugdtrainers opgeleid. Behalve de voetbalschool zet Ronald met zijn stichting zich in voor de kinderen door het ondersteunen van arme gezinnen en scholen. Ronald vliegt speciaal voor de benefietwedstrijd over vanuit Indonesië.

Stichting Amurang is een initiatief van Ritsko van Vliet en richt zich nu volledig op beter onderwijs voor kinderen en jongeren. Zij doet dat met de educatieve projecten en een studiefonds. Zo gaan er twee keer per jaar studenten van het Friesland College en NHL Hogeschool naar Sulawesi voor het geven van workshops en lessen. Voorheen droeg de stichting bij aan de bouw van twee tehuizen en een school in Amurang en Tondano.

De wedstrijd wordt opgeluisterd met diverse acties en live muziek. De aftrap zal om 19.30 worden verricht door burgemeester Tjeerd van der Zwan en wethouder Jelle Zoetendal.


Artikel is geplaatst door Harry de Jong op 08-06-2016 - 09:42

Heerenveense Courant
Terug naar boven Ga naar beneden
https://indonesie.actieforum.com
 
Oudspelers sc Heerenveen in actie voor goed doel
Terug naar boven 
Pagina 1 van 1

Permissies van dit forum:Je mag geen reacties plaatsen in dit subforum
Indonesië :: Diversen :: Praatcafé/Ngobrol-
Ga naar: