Indonesië
Wilt u reageren op dit bericht? Maak met een paar klikken een account aan of log in om door te gaan.

Indonesië

Informatie- en nieuwsforum over Indonesië en Nederlands-Indië
 
IndexRegistrerenInloggen

 

 Stichting Nederland-Batam (Neba) bouwt toiletten op het eiland Sangihe in Indonesië

Ga naar beneden 
AuteurBericht
ElEl

ElEl

Aantal berichten : 8018
Registratiedatum : 08-12-08

Stichting Nederland-Batam (Neba) bouwt toiletten op het eiland Sangihe in Indonesië Empty
BerichtOnderwerp: Stichting Nederland-Batam (Neba) bouwt toiletten op het eiland Sangihe in Indonesië   Stichting Nederland-Batam (Neba) bouwt toiletten op het eiland Sangihe in Indonesië Icon_minitimema 25 jul 2016 - 19:18


Stichting Nederland-Batam (Neba) bouwt toiletten op het eiland Sangihe in Indonesië 2q8sqp5
Goede sanitaire voorzieningen zijn essentieel voor een goede gezondheid. Jaco van As


Stichting Nederland-Batam (Neba) bouwt toiletten op het eiland Sangihe in Indonesië
25-07-2016, 12:20 | Lezersnieuws | Jaco van As

Dankzij steun uit Nederland kan stichting Nederland-Batam uit Lunteren dit jaar een aantal toilet en wasgelegenheden bouwen op het eiland Sangihe.

Sangihe is een eiland halverwege tussen het vaste land van Sulawesi en de Filippijnen op 12 uur varen van Manado, de hoofdstad van de Indonesische provincie Noord-Sulawesi. De inwoners van het eiland zijn over het algemeen arm en beschikken niet over een toilet aan huis. Veel mensen maken gebruik van primitieve toiletten van hout en plastic op het strand of aan de rivier, of doen hun behoefte in de open lucht. Mensen baden en wassen in de rivier en gebruiken het water als kookwater. Deze slechte hygiënische omstandigheden en het gemengde gebruik van water zorgen ervoor dat de gezondheidstoestand van mensen slecht is.

Toegang tot water, sanitaire voorzieningen en het verbeteren van hygiënische omstandigheden zijn een belangrijk duurzaam ontwikkelingsdoelen (SDG-6). Wij willen bijdragen aan het behalen van die doelen door het bouwen van toilet en wasgelegenheden.

Met het bouwen van de hygiënische voorzieningen, die voorzien van een toilet, een doucheruimte, een wasplaats en zijn aangesloten op een septic tank kunnen we het gebruik van water scheiden, vervuilt ontlasting niet langer het oppervlaktewater en kunnen mensen op een waardige manier douchen en naar het toilet.

Dankzij de toilet en wasgelegenheden verbeteren de hygiënische omstandigheden op het eiland en kan ook de gezondheidstoestand en de leefomstandigheden van de mensen op het eiland verbeteren.

Stichting Nederland-Batam is een CBF-erkend goed doel en werkt voor het realiseren van dit waterproject samen met KOMPASS een organisatie van lokale mensen van het eiland Sangihe. Door samen te werken met een lokale organisatie sluit ons project nauw aan bij de wensen en noden van de mensen op het eiland. En als een door het CBF erkend goed doel kunt u erop vertrouwen dat wij aan heldere regels voldoen en dat wij transparant communiceren over wat wij willen bereiken, hoe wij uw donaties inzetten en wat de resultaten zijn van onze activiteiten.

U kunt ons helpen met het bouwen van meer toilet en wasgelegenheden in de provincie Noord-Sulawesi. Steun ons met uw gift en u helpt de leefomstandigheden van arme mensen te verbeteren. Bekijk onze website, NEBA.nl, of volg ons op Facebook, Twitter en YouTube.

Ede Stad
Terug naar boven Ga naar beneden
http://www.tileng.nl
 
Stichting Nederland-Batam (Neba) bouwt toiletten op het eiland Sangihe in Indonesië
Terug naar boven 
Pagina 1 van 1

Permissies van dit forum:Je mag geen reacties plaatsen in dit subforum
Indonesië :: Diversen :: Praatcafé/Ngobrol-
Ga naar: