Indonesië
Wilt u reageren op dit bericht? Maak met een paar klikken een account aan of log in om door te gaan.

Indonesië

Informatie- en nieuwsforum over Indonesië en Nederlands-Indië
 
IndexRegistrerenInloggen

 

 Leeuwarder Timo van Vliet zet sportclub op in Indonesië

Ga naar beneden 
AuteurBericht
ElEl

ElEl

Aantal berichten : 8018
Registratiedatum : 08-12-08

Leeuwarder Timo van Vliet zet sportclub op in Indonesië Empty
BerichtOnderwerp: Leeuwarder Timo van Vliet zet sportclub op in Indonesië   Leeuwarder Timo van Vliet zet sportclub op in Indonesië Icon_minitimema 1 aug 2016 - 7:00

Leeuwarder Timo van Vliet zet sportclub op in Indonesië

LEEUWARDEN – Hij had even geen vast werk of een vaste relatie en dus kwam het aanbod voor vijf maanden vrijwilligerswerk in Indonesië als geroepen. De Leeuwarder trainer Timo van Vliet vertrok 9 mei naar Tondano, een stad op Noord-Sulawesi.

De stichting Amurang heeft ook daar financieel meegeholpen aan de bouw van een tehuis. Dankzij extra fondsen zorgde Amurang tevens voor een playground.

Drie Cios-studenten, Dewi Deinum, Amber Bethlehem en Janneke van der Meer, ontwikkelden als afstudeerproject een ondernemersplan voor de playground. Zij hadden met het Creaproject van Gerard Draaisma daar al eens sportlessen gegeven. Doel is het oprichten van een sportclub, gerund door oud-bewoners van het tehuis. Timo van Vliet heeft inmiddels het sportmateriaal in de hoofdstad van Sulawesi, Manado, aangeschaft en heeft de eerste lessen en toernooien achter de rug. Drie jongeren zijn geselecteerd voor een opleiding Sportleider en draaien nu mee in de eerste opzet. Voor hun studie zijn ze geadopteerd door het Friesland College met als vooruitzicht dus een baan bij de sportclub.

,,Het was best wennen hier, maar de hartelijkheid van de mensen geven mij een goed gevoel”, aldus Timo. Inmiddels geeft hij ook gastlessen bij de plaatselijke school en een seminarie in het verderop gelegen Tomahon. ,,Nederland is populair als sportland. Ze volgen bijna alles van ons en vinden het interessant als een Nederlander dan demonstraties gaat geven”. Hij is ook een paar keer in Amurang, het geboortedorp van zijn oma, geweest. Daar is de stichting ooit begonnen met de bouw van een tehuis en een school. ,,Heel bijzonder om je familie dan te bezoeken, maar ik heb ook gesprekken gehad voor het uitwisselen van sportactiviteiten. Een basketbaltoernooi tussen Amurang en Tondano heeft Dewi al eens georganiseerd. ,,Ik ga nu voor een mini-voetbaldag”, zo vertelt Timo. Zijn eigen voetbalteam in Leeuwarden, Lions 2, moet nog even op hem wachten. Op 8 oktober landt hij na een mooi sportavontuur weer op Schiphol.

Naast genoemde activiteiten heeft de stichting in Amurang leerkrachten opgeleid om een toekomstprogramma met de scholieren te draaien. Hieruit selecteert de school samen met bestuurslid Frank Persijn ook de jongeren voor een studiebeurs. Jaarlijks studeren 12 studenten met financiële steun van de stichting. Ook zijn er plannen voor het opzetten van een naaiatelier.

Omroep LEO vertoont op 3, 10 en 17 augustus vanaf 18.00 uur de docu ‘De droom van een kind’ over de activiteiten van stichting Amurang. In deze special tevens een interview met de maker Theo Galama en de bijbehorende muziekclip van Senna Black alias Sanne Hoeksma ‘Droom van een kind’. Meer info op amurang.nl en facebook Amurangers.

Foto's Huis aan huis
Terug naar boven Ga naar beneden
http://www.tileng.nl
 
Leeuwarder Timo van Vliet zet sportclub op in Indonesië
Terug naar boven 
Pagina 1 van 1

Permissies van dit forum:Je mag geen reacties plaatsen in dit subforum
Indonesië :: Diversen :: Praatcafé/Ngobrol-
Ga naar: