Indonesië
Wilt u reageren op dit bericht? Maak met een paar klikken een account aan of log in om door te gaan.

Indonesië

Informatie- en nieuwsforum over Indonesië en Nederlands-Indië
 
IndexRegistrerenInloggen

 

 Presentator maakt theatershow `Het Genootschap van Wereldbetermakers` voor het goede doel

Ga naar beneden 
AuteurBericht
ElEl

ElEl

Aantal berichten : 8018
Registratiedatum : 08-12-08

Presentator maakt theatershow `Het Genootschap van Wereldbetermakers` voor het goede doel Empty
BerichtOnderwerp: Presentator maakt theatershow `Het Genootschap van Wereldbetermakers` voor het goede doel   Presentator maakt theatershow `Het Genootschap van Wereldbetermakers` voor het goede doel Icon_minitimedo 13 okt 2016 - 11:01


Presentator maakt theatershow `Het Genootschap van Wereldbetermakers` voor het goede doel

Amsterdam, 12 Oktober 2016 /EZPress/ - Presentator Jochem van Gelder is de nieuwe ambassadeur van SOS Kinderdorpen. Als ambassadeur presenteert hij samen met Ron Bons `Het Genootschap van Wereldbetermakers`, een interactieve show waarmee van Gelder vanaf december de Nederlandse theaters ingaat. Van Gelder en Bons willen met de show op een luchtige manier bijdragen aan het bewustzijn van Nederlandse kinderen over hun plek in de wereld ten opzichte van kinderen die het minder hebben.


Een echte familieman
Om met eigen ogen te zien wat SOS Kinderdorpen doet, reisde van Gelder naar Indonesië. Daar werd afgesproken dat hij zich van harte wil inzetten als ambassadeur voor SOS Kinderdorpen. Tijdens het bezoek in Indonesië werd Jochem van Gelder diep geraakt. Van Gelder is zelf vader van drie zoons. De missie om kinderen een liefdevolle familie te geven ligt dan ook dicht bij zijn hart. "Ik ben een echte familieman. Het werk van SOS raakt me daarom enorm, de situaties waarin de kinderen moeten leven daar zijn afschuwelijk. Elk kind heeft een lieve familie nodig om op te kunnen bouwen. Ik vind het geweldig dat ik als ambassadeur en met Het Genootschap van WereldBetermakers een bijdrage kan leveren".

Het Genootschap van WereldBetermakers
Jochem van Gelder gaat met Ron Bons het theater in en nodigt alle kinderen van Nederland als uit om naar hun voorstelling, Het Genootschap van WereldBetermakers, te komen om samen een masterplan te bedenken om alle kinderen van de wereld gelukkig te maken. Uit onderzoek van de Wereldgezondheidsorganisatie blijkt namelijk dat Nederlandse kinderen behoren tot de gelukkigste van de wereld en dat maakt hen de perfecte geluksambassadeurs.

De finale van de interactieve show zal een `live` schakeling zijn naar een sloppenwijk in Lembang. Dit om duidelijk te maken hoe de omstandigheden daar zijn en wat er nodig is om kinderen daar gelukkig te laten zijn. Na de show ontvangen alle kinderen een ludiek bewijs dat ze deel uitmaken van dit bijzondere Genootschap. Het doel is de bewustwording te vergroten.

De voorstelling zal vanaf december dit jaar voor drie jaar door het land toeren en uiteindelijk zullen alle ideeën van de Nederlandse geluksambassadeurs gebundeld worden in een boek dat aangeboden zal worden aan de Nederlandse premier van dienst. Ook gaat er een deel van de ticketopbrengst naar SOS Kinderdorpen.

Over SOS Kinderdorpen
SOS Kinderdorpen zet zich al 65 jaar in voor kinderen zonder ouders of veilig thuis, en doet dat vanuit Nederland alweer 50 jaar. De internationale kinderhulporganisatie gelooft dat familie de belangrijkste basis is voor de gezonde ontwikkeling van kinderen. Wereldwijd krijgen honderdduizenden kinderen dankzij SOS Kinderdorpen een solide basis om zich optimaal te ontwikkelen tot kansrijke en zelfstandige volwassenen. Het liefst binnen de eigen familie, maar als dat niet meer kan in een SOS familie in een kinderdorp. Kijk voor meer informatie op www.soskinderdorpen.nl

//Einde bericht

Bron: SOS-kinderdorpen

Dit is een origineel persbericht. EZPress® News Distribution BV. www.ezpress.eu
Terug naar boven Ga naar beneden
http://www.tileng.nl
 
Presentator maakt theatershow `Het Genootschap van Wereldbetermakers` voor het goede doel
Terug naar boven 
Pagina 1 van 1

Permissies van dit forum:Je mag geen reacties plaatsen in dit subforum
Indonesië :: Diversen :: Praatcafé/Ngobrol-
Ga naar: