Indonesië
Wilt u reageren op dit bericht? Maak met een paar klikken een account aan of log in om door te gaan.

Indonesië

Informatie- en nieuwsforum over Indonesië en Nederlands-Indië
 
IndexRegistrerenInloggen

 

 Deur voor pluimveevlees naar Indonesië op kier

Ga naar beneden 
AuteurBericht
ElEl

ElEl

Aantal berichten : 8018
Registratiedatum : 08-12-08

Deur voor pluimveevlees naar Indonesië op kier Empty
BerichtOnderwerp: Deur voor pluimveevlees naar Indonesië op kier   Deur voor pluimveevlees naar Indonesië op kier Icon_minitimema 14 nov 2016 - 15:19

Deur voor pluimveevlees naar Indonesië op kier

Nepluvi-voorzitter Gert-Jan Oplaat laat weten dat Europa vermoedelijk binnen 2 jaar met pluimveevlees naar Indonesië mag.
Oplaat baseert zich op uitlatingen van Eurocommissaris Phil Hogan. Een delegatie van bedrijven en organisaties uit de Europese Unie was afgelopen week in Indonesië voor een handelsmissie, onder leiding van EU-landbouwcommissaris Phil Hogan.

Vanuit Nederland was namens de Nederlandse pluimveeverwerkende industrie, verenigd in Nepluvi, voorzitter Gert-Jan Oplaat mee. De onderhandelingen lopen volgens hem voortvarend. De Nederlandse industrie hoopt voor pluimveevlees toegang te krijgen tot de Indonesische markt. Wanneer een handelsovereenkomst bereikt is, duurt het nog circa een jaar voordat de certificering rond is en vlees naar Indonesië kan.

Kwaliteit pluimveevlees

Oplaat is positief over de missie, hoewel het lastig is concrete resultaten aan te geven. "Het is een langjarig traject. Mensen moeten jou en je producten leren kennen. Maar de minister van landbouw heeft wel uitgesproken dat, als ze vlees willen importeren, dan zeker uit Nederland vanwege de kwaliteit." De Nepluvi-voorzitter is daarnaast te spreken over de inzet van eurocommissaris Hogan, die in dezelfde handelsmissie ook Vietnam aandeed. "Hij heeft het gesnapt in tegenstelling tot onze staatssecretaris", aldus Oplaat.

Indonesië met 250 miljoen consumenten aantrekkelijke afzetmarkt

Indonesië is met rond de 250 miljoen inwoners een aantrekkelijke afzetmarkt, hoewel de logistiek met de vele eilanden wel ingewikkelder ligt. Op het gebied van pluimveevlees is het land lang niet zelfvoorzienend volgens Oplaat. Indonesië zelf zet met name in op markttoegang voor koffie, thee en palmolie.

Kirsten Graumans
Redacteur pluimveehouderij

Boerderij.nl
Terug naar boven Ga naar beneden
http://www.tileng.nl
 
Deur voor pluimveevlees naar Indonesië op kier
Terug naar boven 
Pagina 1 van 1

Permissies van dit forum:Je mag geen reacties plaatsen in dit subforum
Indonesië :: Diversen :: Praatcafé/Ngobrol-
Ga naar: