Indonesië
Wilt u reageren op dit bericht? Maak met een paar klikken een account aan of log in om door te gaan.

Indonesië

Informatie- en nieuwsforum over Indonesië en Nederlands-Indië
 
IndexRegistrerenInloggen

 

 Expositie ‘Onze jongens in Nederlands-Indië’

Ga naar beneden 
AuteurBericht
ElEl

ElEl


Aantal berichten : 8018
Registratiedatum : 08-12-08

Expositie ‘Onze jongens in Nederlands-Indië’ Empty
BerichtOnderwerp: Expositie ‘Onze jongens in Nederlands-Indië’   Expositie ‘Onze jongens in Nederlands-Indië’ Icon_minitimema 3 apr 2017 - 20:30

Expositie ‘Onze jongens in Nederlands-Indië’

Van 7 april tot 10 mei is bij de Heerder Historische Vereniging de expositie ‘Onze jongens in Nederlands-Indië’ te zien. Deze tentoonstelling is ingericht onder auspiciën van het Comité 4en5 mei Heerde.

Het comité zorgt ieder jaar voor een expositie met het thema Herdenken en Vrijheid.

Aanleiding strijd in Nederlands-Indië
De tentoonstelling van het comité 4en5mei richt zich dit jaar op Nederlands-Indië. Er wordt belicht wat de aanleiding was tot de strijd aldaar. Onderwerpen die aan bod komen zijn het Koninklijk Nederlands Indisch Leger (KNIL), de oorlogsvrijwilligers en de honderdduizend dienstplichtigen die gestuurd werden om orde en vrede te brengen in het door de Tweede Wereld Oorlog geteisterde land.

De tentoonstelling is tot stand gekomen met medewerking van het Museum Korps Veldartillerie en het museum Regiment van Heutsz.

Namen oorlogsmonument
Met de tentoonstelling worden de namen op de muur op het oorlogsmonument in Heerde onder de aandacht gebracht. De bezoeker komt iets meer te weten over de omstandigheden waaronder de acht Heerdenaren die op de Indië plaquette staan zijn vertrokken naar de voormalige Nederlandse kolonie, waar zij uiteindelijk zijn gesneuveld.

Het is lastig om 70 jaar later een volledig beeld te schetsen maar door de medewerking van de twee musea zijn er in ieder geval vele geüniformeerde poppen en diverse gebruiksvoorwerpen te zien.

Wellicht kunt u na uw bezoek beter begrijpen dat de periode 45-50 voor vele betrokkenen dieptepunten heeft gekend, maar dat ook vele mooie zaken tot stand zijn gekomen in de pogingen van het leger om het gezag te herstellen en het land weer op te bouwen na vier jaren van oorlog. De periode waarin de soldaat werd geacht slechts zijn plicht te doen.

Openingstijden
De expositie is te bezichtigen van 7 april tot 10 mei in Villa Jacoba bij de Heerder Historische Vereniging. De villa is geopend voor het publiek op dinsdag van 10:00-12:00 uur en van 13:00-16:00 uur, op donderdag van 10:00-12:00 uur, en op vrijdag en zaterdag van 14:00-16:00 uur.

Gemeente Heerde
Terug naar boven Ga naar beneden
http://www.tileng.nl
 
Expositie ‘Onze jongens in Nederlands-Indië’
Terug naar boven 
Pagina 1 van 1
 Soortgelijke onderwerpen
-
» "Limburgse jongens in Nederlands-Indië en Nederlands Nieuw-Guinea 1945 - 1962 ".
» 28/04 - 18/05 : Unieke expositie beelden van Ned.-Indië in WOII
» Expositie Nederlands-Indië bij OBG
» tot eind mei: expositie 'Scherpenzelers in het voormalig Nederlands-Indië'
» ‘Onze achtergebleven jongens mogen niet worden vergeten’

Permissies van dit forum:Je mag geen reacties plaatsen in dit subforum
Indonesië :: Berichten :: Uit-Agenda-
Ga naar: