Indonesië
Wilt u reageren op dit bericht? Maak met een paar klikken een account aan of log in om door te gaan.

Indonesië

Informatie- en nieuwsforum over Indonesië en Nederlands-Indië
 
IndexRegistrerenInloggen

 

 Tielse vriendinnen maken gratis beroepsonderwijs mogelijk in Indonesië

Ga naar beneden 
AuteurBericht
ElEl

ElEl

Aantal berichten : 8018
Registratiedatum : 08-12-08

Tielse vriendinnen maken gratis beroepsonderwijs mogelijk in Indonesië Empty
BerichtOnderwerp: Tielse vriendinnen maken gratis beroepsonderwijs mogelijk in Indonesië   Tielse vriendinnen maken gratis beroepsonderwijs mogelijk in Indonesië Icon_minitimewo 24 mei 2017 - 9:41

Tielse vriendinnen maken gratis beroepsonderwijs mogelijk in Indonesië
24-05-2017, 07:51 | Lezersnieuws | Josephine Kobussen

In november 2016 hebben de Tielse vriendinnen Joyce van den Muijsenberg en Josephine Kobussen Stichting Hello Karimunjawa! opgericht om gratis beroepsonderwijs mogelijk te maken op het Indonesische eiland Karimunjawa.

Tijdens een reis naar Karimunjawa hebben de Tielse dames kennis gemaakt met dit eiland en de lokale bevolking. Het toerisme op dit eiland ten noorden van Java groeit snel, maar de bevolking is hier nog niet klaar voor. De inwoners spreken bijvoorbeeld amper Engels, hebben geen idee hoe ze een business- of financieel plan dienen op te stellen en weten niet hoe ze de marketing & communicatie kunnen aanpakken.

Hello Karimunjawa! ondersteunt hen door beroepseducatie aan te bieden, zodat de inwoners die begeleiding krijgen die hun toekomst en de economische ontwikkeling van Karimunjawa ten goede komt.

Het eerste focuspunt is het bieden van gratis cursussen basis Engels en op 15 mei j.l zijn de eerste lessen daadwerkelijk van start gegaan! Het project loopt van mei tot en met september 2017. In het najaar wordt naar verwachting gestart met cursussen op het gebied van het opzetten van een eigen bedrijf en marketing & communicatie.

Joyce en Josephine hebben de afgelopen maanden hard gewerkt om voldoende financiële middelen te werven om het project te financieren. Half mei was het zo ver: door een combinatie van gulle giften van vrienden, familie, kennissen, lokale bedrijven en een donatie van de Rabobank Foundation kon gestart worden met de eerste lessen.

De belangstelling van de lokale bevolking is groot, ruim 170 mensen zijn begonnen met het leren van de Engelse taal. De stichting richtte zich in eerste instantie alleen op beroepsonderwijs voor degenen die werkzaam zijn in de toeristische sector, maar op 15 mei kwamen spontaan ook ruim 30 enthousiaste kinderen met de vraag of ze mochten deelnemen. Om hen niet teleurgesteld naar huis te laten gaan, zijn er die dag ook aan hen verschillende lessen gegeven.

Vanwege dit grote enthousiasme van de kinderen, heeft de stichting besloten ook voor hen een cursus te starten. De komende weken gaan zo'n 50 kinderen de extra lessen volgen!

Stichting Hello Karimunjawa! werkt samen met docenten van een Universiteit in Java. Zij verzorgen de lessen en Hello Karimunjawa! neemt onder andere de kosten voor lesmaterialen en de leslocatie voor haar rekening. Lokaal worden toeristen gevraagd te helpen door na de lessen langs te komen en in het Engels een gesprek met de cursisten aan te gaan.

Stad Tiel
Terug naar boven Ga naar beneden
http://www.tileng.nl
 
Tielse vriendinnen maken gratis beroepsonderwijs mogelijk in Indonesië
Terug naar boven 
Pagina 1 van 1

Permissies van dit forum:Je mag geen reacties plaatsen in dit subforum
Indonesië :: Diversen :: Praatcafé/Ngobrol-
Ga naar: