Indonesië
Wilt u reageren op dit bericht? Maak met een paar klikken een account aan of log in om door te gaan.

Indonesië

Informatie- en nieuwsforum over Indonesië en Nederlands-Indië
 
IndexLaatste afbeeldingenRegistrerenInloggen

 

 Deltares en KNMI werken samen aan weer en water in Indonesie

Ga naar beneden 
2 plaatsers
AuteurBericht
ElEl

ElEl


Aantal berichten : 8018
Registratiedatum : 08-12-08

Deltares en KNMI werken samen aan weer en water in Indonesie Empty
BerichtOnderwerp: Deltares en KNMI werken samen aan weer en water in Indonesie   Deltares en KNMI werken samen aan weer en water in Indonesie Icon_minitimedi 27 jan 2009 - 22:15

Deltares en KNMI werken samen aan weer en water in Indonesie

Jakarta, 26 Januari 2009 /EZPress/ - Deltares en het KNMI en van Indonesische zijde het meteorologisch instituut BMKG en het nationale wateronderzoeksinstituut PusAir hebben een overeenkomst getekend voor het opzetten van een langdurige samenwerking op het terrein van meteorologie, waterbeheer, klimaatverandering, een waarschuwingssysteem voor overstromingen en een capacity building programma (2010-2015). De ondertekening vond plaats in aanwezigheid van de staatssecretaris van Verkeer en Waterstaat, mw. Tineke Huizinga, de Nederlandse ambassadeur en de Indonesische directeur-generaal van het ministerie van Verkeer en Waterstaat. Een van de doelen van het bezoek van Staatssecretaris Huizinga naar Indonesië was om de samenwerking tussen beide landen betreffende waterbeheer, goed bestuur en klimaatveranderingen te versterken. Op het gebied van waterbeheer en klimaatveranderingen zijn tussen beide landen veel overeenkomsten: dichtbevolkte delta`s die te maken hebben met een stijgende zeespiegel en een dalende bodem.
Vanaf de zeventiger jaren hebben de Nederlandse en Indonesische onderzoeksinstituten Deltares en PusAir nauw samengewerkt en samen de basis ontwikkeld voor het waterbeheer in Indonesië. De meteorologische instituten KNMI en BMKG zijn in 1999 begonnen met samenwerken. Het KNMI en de BMKG ondertekenden ook nog een aparte overeenkomst om de historische Indonesische klimaatdataseries vanaf 1870 te herstellen en analyseren.

Voor duurzaam waterbeheer in de toekomst is een gecombineerde inzet van de wateronderzoeks- en meteorologische instituten vereist. Daarom is een nieuw samenwerkingsprogramma opgesteld. Het versterken van kennisuitwisseling tussen de instituten in beide landen is een van de prioriteiten van V& W en het ministerie van Buitenlandse zaken. Het programma dat de integratie van meteorologie en waterbeheer moet versterken, omvat:
- Het versterken van hydrologie en het ontwikkelen van de basis van een waarschuwingssysteem voor overstroming en droogte in Indonesië;
- Kennisuitwisseling en het samen analyseren op de terreinen van:

o Interactie tussen meteorologie en hydrologie
o Interactie tussen klimaatveranderingen en integraal waterbeheer
o Overstroming- en droogtebeheer en een waarschuwingssysteem voor overstromingen
o Zeespiegelstijgingvoorspelling
o Assessment en monitoring
o Tsunamisimulatie

Deltares beschikt over een unieke combinatie van kennis en ervaring op het gebied van water en ondergrond. Het is toonaangevend in het ontwikkelen, verspreiden én toepassen van kennis voor de duurzame inrichting en het beheer van kwetsbare delta`s, kusten en riviergebieden wereldwijd.

//Einde bericht

Bron: Deltares

Dit is een origineel persbericht. EZPress®️ News Distribution BV. www.ezpress.eu
Terug naar boven Ga naar beneden
http://www.tileng.nl
Emile
Aantal berichten : 18
Registratiedatum : 08-01-09

Deltares en KNMI werken samen aan weer en water in Indonesie Empty
BerichtOnderwerp: Natuurgeweld is volksvijand nummer één.   Deltares en KNMI werken samen aan weer en water in Indonesie Icon_minitimedo 29 jan 2009 - 12:16

Structureel.

Staatssecretaris van Verkeer en Waterstaat Huizinga, met een mix van politieke en religieuze betrouwbaarheid en de gave van de diplomatie, was vorige week op bezoek in mijn geboorteland lees ik in bovenstaand bericht. “Indonesië werkt nu hard, maar nog steeds moet er heel veel gedaan worden” wist ze ons te vertellen. In Indonesië hebben dagelijks aardbevingen plaats op de 5.000 bewoonde eilanden. Ook overstromingen en landverschuivingen teisteren grote delen van het eilandenrijk. Natuurgeweld is volksvijand nummer één.
Het lijkt erop dat de Nederlandse overheid structureel de helpende hand gaat bieden. En dat zouden de aanwezige zogenaamde religieuze groeperingen ook moeten doen. Een nieuw samenwerkingsverband voor de lange termijn tussen Indonesië en Nederland zou de enorme natuurproblemen in het eilandenrijk te lijf kunnen gaan volgens Huizinga.
Papoea is nog steeds zo ontoegankelijk dat het alleen per boot of per vliegtuig via de kustplaatsen goed en snel te bereizen valt. Het enorm grote eiland is vrijwel helemaal bedekt met moerassen, tropische regenwouden en bergen. Natuurlijk verdienen de inwoners van Papoea uit puur humanitaire overwegingen, bij bijvoorbeeld de geschetste natuurrampen, wel een zeker bestaansminimum of noodhulp. We zouden de hulp aan het eiland in deze context, overlevingshulp kunnen noemen dat leidt naar zelfredzaamheid. Echter schep tevens de voorwaarden waarin mensen in dit ‘rampgebied’ - en elk ander rampgebied - zelf hun lot in eigen handen kunnen nemen. En stuur niet elke keer, of is het elke dag, een ‘religieus’ getinte anonieme zogenaamde ontwikkelingswerker of zendeling ‘under cover’ op pad. Naar een vooraf, ‘religieus strategisch’ bepaald deel van de bevolking, dat leeft in stamverbanden en in primitieve omstandigheden. En tot voor kort nog met oude oorlogszuchtige gewoonten, inclusief koppensnellerei. Met ruim tweehonderd talen. De Poeastammen zijn ons bekend met grote onderlinge verschillen en het bloed van de stam blijft sterk. Volgens bisschop T. Muskens in ruste hebben alleen de Papoea’s bij de Wisselmeren de naam ondernemend te zijn. Verder overheerst, ik blijf Muskens volgen, een zekere passiviteit. Actueel aangewakkerd en in stand gehouden door een religieus getinte onnatuurlijke wind?

Emile
Terug naar boven Ga naar beneden
 
Deltares en KNMI werken samen aan weer en water in Indonesie
Terug naar boven 
Pagina 1 van 1
 Soortgelijke onderwerpen
-
» Nederlandse bedrijven werken aan duurzaamheid in Indonesië
» Vriend en vijand herdenken samen onafhankelijkheid Indonesië
» Jokowi en Kalla samen in verkiezing Indonesië
» 'Werken in Indonesië'
» Rutte wil samen met Indonesië onderzoek naar scheepswrakken Javazee

Permissies van dit forum:Je mag geen reacties plaatsen in dit subforum
Indonesië :: Berichten :: Algemeen-
Ga naar: