Indonesië
Wilt u reageren op dit bericht? Maak met een paar klikken een account aan of log in om door te gaan.

Indonesië

Informatie- en nieuwsforum over Indonesië en Nederlands-Indië
 
IndexRegistrerenInloggen

 

 A. Kamsteeg - Ontstolen Zelfbeschikking

Ga naar beneden 
AuteurBericht
wu

wu

Aantal berichten : 6613
Registratiedatum : 08-12-08

A. Kamsteeg - Ontstolen Zelfbeschikking  Empty
BerichtOnderwerp: A. Kamsteeg - Ontstolen Zelfbeschikking    A. Kamsteeg - Ontstolen Zelfbeschikking  Icon_minitimeza 25 sep 2010 - 14:15

A. Kamsteeg - Ontstolen Zelfbeschikking  Zelfbe10

A. Kamsteeg
Ontstolen Zelfbeschikking
de toekomst van Molukkers en Papoea's
Molukkers en Papoea's zijn nauw met Nederland verbonden: historisch en moreel. Het mag ons dan ook niet onverschillig zijn hoe het beide volken vandaag de dag vergaat. Nederlanders hebben een bijzondere verantwoordelijkheid voor hen.

Molukkers en vooral Papoea's bevinden zich in hachelijke omstandigheden. Hun werd eens zelfbeschikking toegezegd: de mogelijkheid zelf de eigen staatkundige toekomst te bepalen. Maar dat recht werd hun ontstolen.

Voor de Zuid-Molukkers is het zestig jaar geleden dat hun Republiek der Zuid-Molukken (RMS) door Indonesisch geweld werd neergeslagen. In 1969 werd de Daad van Vrije keuze van de Papoea's door Indonesië grof vervalst. Zij dreigen nu tweederangsburgers in eigen land te worden. Mensenrechtenschendingen in beide gebieden zijn structureel. Maar wie luistert naar hen?

Op verzoek van vertegenwoordigers van beide volken komt de Stichting Zelfbeschikking Molukkers en Papoea's, voorheen Stichting Door de Eeuwen Trouw, nu al zestig jaar op voor gerechtigheid voor gediscrimineerde minderheden in de Indonesische archipel. Doel is het zelfbeschikkingsrecht alsnog te doen verwezenlijken en nationaal en internationaal aandacht te vragen voor de schendingen van mensenrechten.

In deze brochure geven deskundigen inzicht in verleden, heden en toekomst van Molukkers en Papoea's. Ontstolen Zelfbeschikking vormt een indringende oproep zich het lot van deze twee onderdrukte volken aan te trekken.

Titel:
Auteur:
Bindwijze:
Taal:
Aantal pagina's:
Uitgever:
NUR:
ISBN/ISBN13
Prijs:
Ontstolen Zelfbeschikking  
A. Kamsteeg
Boek, Paperback
Nederlands
70
Stichting Door de Eeuwen Trouw  
Land en Volken
9789090253282
€ 12,50  
van Stockum
Terug naar boven Ga naar beneden
https://indonesie.actieforum.com
 
A. Kamsteeg - Ontstolen Zelfbeschikking
Terug naar boven 
Pagina 1 van 1

Permissies van dit forum:Je mag geen reacties plaatsen in dit subforum
Indonesië :: Berichten :: Boekbesprekingen-
Ga naar: