Indonesië
Wilt u reageren op dit bericht? Maak met een paar klikken een account aan of log in om door te gaan.

Indonesië

Informatie- en nieuwsforum over Indonesië en Nederlands-Indië
 
IndexRegistrerenInloggen

 

 11 maart 2011: Molukse theatervoorstelling ‘Lagu Damai’ in Kulturhus EGW te Epe

Ga naar beneden 
AuteurBericht
ElEl

ElEl


Aantal berichten : 8018
Registratiedatum : 08-12-08

11 maart 2011: Molukse theatervoorstelling ‘Lagu Damai’  in Kulturhus EGW te Epe Empty
BerichtOnderwerp: 11 maart 2011: Molukse theatervoorstelling ‘Lagu Damai’ in Kulturhus EGW te Epe   11 maart 2011: Molukse theatervoorstelling ‘Lagu Damai’  in Kulturhus EGW te Epe Icon_minitimevr 4 maa 2011 - 8:53

Molukse theatervoorstelling in Kulturhus EGW
vrijdag 4 maart 2011 03:00

11 maart 2011: Molukse theatervoorstelling ‘Lagu Damai’  in Kulturhus EGW te Epe 1299213253-110

EPE - Op vrijdag 11 maart om 19:30 wordt de theatervoorstelling ‘Lagu Damai’ (Lied van de Vrede) gegeven in Kulturhus EGW te Epe. Samenwerken is het kernbegrip van Kulturhus EGW. Het vertrekpunt is 60 jaar verblijf van Molukkers in Nederland. De krachten zijn gebundeld en dit heeft geleid tot de theatervoorstelling ‘Lagu Damai’. Deze theatervoorstelling is gemaakt door Esther Hulst. Het Theaterstuk ‘Lagu Damai’ betekent ‘Lied van de Vrede’ en toont de cultuurverschillen, heimwee en het verlangen naar huis. Deze gevoelens zijn veelal herkenbaar voor de Molukse gemeenschap in de gemeente Epe.
De samenwerking is ontstaan door lid van de programmaraad Rob Imlabla van Stichting Koppel. Hij was de initiator en heeft contact gelegd met de Stichting Help Molukken In Nood (HMIN) en de werkgroep 60 jaar Molukkers In Nederland. Samenwerking kan snel tot goede resultaten leiden die in concrete acties uitmonden. De partijen wilden een theaterstuk in het Kulturhus waardoor men elkaar letterlijk en figuurlijk kan ontmoeten. Theater confronteert en brengt verschillende culturen samen. Rob Imlabla is hier een warm voorstander van. Kunst en cultuur beleven is volgens hem een manier om met verschillen en overeenkomsten om te gaan. Het helpt, beter dan welk debat ook, om begrippen als ‘diversiteit’ en ‘integratie’ van een abstract niveau naar de praktijk van het samenleven te brengen.
Stichting HMIN werft sinds 1999 fondsen voor projecten op de Molukken. In de afgelopen 10 jaar hebben verschillende partijen de projecten van HMIN gesteund. Op deze wijze laat men zien dat men maatschappelijk betrokken is bij ontwikkelingswerk op de Molukken. Er zijn honderden huizen gebouwd, schoon drinkwater en sanitaire voorzieningen aangelegd en er komen nog nieuwe aanvragen binnen. De Werkgroep 60 jaar Molukkers in Nederland is verheugd om mee te kunnen werken met HMIN en de programmaraad van het Kulturhus rondom 60 jaar verblijf van de Molukse gemeenschap in Nederland en het vertonen van Lagu Damai. Op 21 maart is het 60 jaar geleden dat de eerste boot met Molukse ex-Knil soldaten en hun gezinnen in Rotterdam aanmeerde voor een tijdelijk verblijf in Nederland. De gevoelens van ontvreemding en ontworteling die gepaard gaan bij deze scheiding van hun geboorteland en familie hebben de Molukkers niet onberoerd gelaten. Het verblijf duurt nu al bijna 60 jaar. Het toneelstuk verbeeldt de worsteling van de hoofdpersoon met haar identiteiten en zij vertolkt gevoelens van de Molukkers in Nederland.
Het is belangrijk om vooraf te reserveren, en dat kan alleen via reservering@kulturhusepe.nl In de e-mail dienen naam, datum van het optreden en het aantal personen doorgegeven te worden. De gereserveerde kaartjes kunnen 30 minuten voor aanvang van de voorstelling opgehaald worden. De entree is € 6,00. Kulturhus EGW is gevestigd aan de rondweg in Epe, Stationsstraat 25. Meer informatie over het Kulturhus is te vinden op www.kulturhusepe.nl

Veluweland.nl
Terug naar boven Ga naar beneden
http://www.tileng.nl
 
11 maart 2011: Molukse theatervoorstelling ‘Lagu Damai’ in Kulturhus EGW te Epe
Terug naar boven 
Pagina 1 van 1
 Soortgelijke onderwerpen
-
» 17 maart 2011: Symposium Colonial Nostalgia (Amsterdam)
» 10 april 2011: Molukse Dag in de Molukse Barak in Openluchtmuseum
» 27 maart 2011: Lezing: 'Forten in Nederlands-Indië', Bronbeek
» 27 maart 2011: Lezing: 'Forten in Nederlands-Indië'
» 11 maart 2011: Heropening museum Nusantara (Delft)

Permissies van dit forum:Je mag geen reacties plaatsen in dit subforum
Indonesië :: Berichten :: Uit-Agenda-
Ga naar: