Indonesië
Wilt u reageren op dit bericht? Maak met een paar klikken een account aan of log in om door te gaan.

Indonesië

Informatie- en nieuwsforum over Indonesië en Nederlands-Indië
 
IndexLaatste afbeeldingenRegistrerenInloggen

 

 Clinton bij 'islamitische reus'

Ga naar beneden 
4 plaatsers
AuteurBericht
wu

wu


Aantal berichten : 6613
Registratiedatum : 08-12-08

Clinton bij 'islamitische reus' Empty
BerichtOnderwerp: Clinton bij 'islamitische reus'   Clinton bij 'islamitische reus' Icon_minitimewo 18 feb 2009 - 10:00

wo 18 feb 2009, 09:34
Clinton bij 'islamitische reus'


JAKARTA - De Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken Hillary Clinton is woensdag aangekomen in Jakarta, de hoofdstad van een land dat circa tweehonderd miljoen islamieten telt.

Clinton bij 'islamitische reus' 3290247164_91a4c8ab13_o
Hillary Clinton verlaat het vliegtuig na de landing in Jakarta. Foto: AFP

Het grootste islamitische land Indonesië heeft meer dan 235 miljoen inwoners waarvan 86 procent moslim. Clinton zei dat ze „in de voetsporen” van haar chef, president Barack Obama wil treden en „direct met islamieten wil spreken”.

Clinton werd onder meer welkom geheten door een zangkoor van de school in Jakarta waar in de jaren zestig Obama op heeft gezeten. Obama is populair in Indonesië. Het land ziet mogelijkheden een voorname diplomatieke rol te spelen voor de nieuwe Amerikaanse regering. Die zou betere banden met de islamitsche wereld nastreven.

Het is na Japan de tweede stop op de eerste rondreis van Clinton als minister. Na Indonesië bezoekt ze China en Zuid-Korea. Donderdag spreekt Clinton kort voor haar vertrek de Indonesische president Susilo Bambang Yudhoyono.

Telegraaf
Terug naar boven Ga naar beneden
https://indonesie.actieforum.com
ElEl

ElEl


Aantal berichten : 8018
Registratiedatum : 08-12-08

Clinton bij 'islamitische reus' Empty
BerichtOnderwerp: Re: Clinton bij 'islamitische reus'   Clinton bij 'islamitische reus' Icon_minitimewo 18 feb 2009 - 12:54

Clinton brengt bezoek aan Indonesië

Gepubliceerd: woensdag 18 februari 2009 07:47 UTC
Laatst gewijzigd: woensdag 18 februari 2009 11:44 UTC

Jakarta - De Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken Hillary Clinton brengt een bezoek aan Indonesië. Ze had er gesprekken met haar Indonesische ambtgenoot Hassan Wirajuda en donderdag volgt een ontmoeting met president Susilo Bambang Yudhoyono.

De verwachting is dat met de nieuwe regering in Washington de betrekkingen tussen de VS en Indonesië zullen verbeteren. President Barack Obama heeft als kind vier jaar in Jakarta gewoond, en doet het goed bij veel Indonesiërs.

Dat neemt niet weg dat het bezoek van Clinton protesten ontlokt aan enkele streng-islamitische groeperingen. Verder heeft een prominente moslimleider een uitnodiging afgeslagen om met Clinton en andere hoogwaardigheidsbekleders bij een diner aan te schuiven. Volgens Din Syamsuddin, de voorzitter van de op één na grootste islamitische organisatie van Indonesië, heeft dineren geen zin als er geen ruimte is voor een dialoog.

Wereldomroep
Terug naar boven Ga naar beneden
http://www.tileng.nl
wu

wu


Aantal berichten : 6613
Registratiedatum : 08-12-08

Clinton bij 'islamitische reus' Empty
BerichtOnderwerp: Clinton werkt aan imagoherstel VS in Azië   Clinton bij 'islamitische reus' Icon_minitimewo 18 feb 2009 - 16:56

Clinton werkt aan imagoherstel VS in Azië


(Novum/AP) - De Verenigde Staten blijven zich inzetten voor imagoherstel in het buitenland, met name bij moslims. Hillary Clinton is daartoe woensdag voor een bezoek in Indonesië aangekomen.

Clinton bij 'islamitische reus' 3290092491_e75731906b_o
Clinton is momenteel op haar eerste dienstreis als minister van buitenlandse zaken. De reis lijkt ook bedoeld om de banden met Azië te herstellen, een continent dat onder de regering-Bush in toenemende mate het gevoel kreeg er voor de VS niet toe te doen. Met het bezoek aan Indonesië slaat Clinton twee vliegen in één klap: het is qua inwonertal het grootste moslimland ter wereld.

Bij haar aankomst op de luchthaven van Jakarta werd Clinton verwelkomd door 44 zingende kinderen van de lagere school waar president Barack Obama les kreeg toen hij in de jaren zestig in Indonesië woonde. Na een ontmoeting met haar collega Hassan Wirajuda kondigde Clinton aan dat het Amerikaanse Peace Corps zal proberen een samenwerkingsprogramma met Indonesië te sluiten. Het Peace Corps diende in het land van 1963 tot het er in 1965 door de regering uit werd gezet.

De meeste van de 190 miljoen Indonesische moslims hangen een gematigde islam aan, maar het Amerikaanse Midden-Oosten beleid heeft bij velen tot grote woede geleid en er is een aantal moslimextremistische groeperingen actief. Zo pleegde Jemaah Islamiyah sinds 2002 zelfmoordaanslagen die meer dan 240 mensen, voornamelijk westerse toeristen, het leven kostten. De VS prijst de Indonesische regering overigens om de wijze waarop die de beweging heeft aangepakt en aanzienlijk heeft verzwakt.

Hoewel de beveiliging voor Clintons bezoek, met duizenden politiemensen op de been, zeer streng was, werd er in Jakarta toch hier en daar geprotesteerd. Vijf mensen werden gearresteerd tijdens een betoging van islamitische studenten voor de deur van de Amerikaanse ambassade.

Voor haar vertrek naar Indonesië zei Clinton in Tokyo dat ze een nieuwe benadering van onderlinge geschillen voorstaat. "Amerika is bereid om weer te luisteren", zei ze. "Ik geloof dat je van president Obama en van ons in zijn regering zult zien dat we gecoördineerde pogingen doen om een andere houding ten aanzien van de islamitische wereld aan te nemen, zonder dat we ophouden te proberen terrorisme te voorkomen."

nieuws.nl
Wo 18 feb 2009
Terug naar boven Ga naar beneden
https://indonesie.actieforum.com
Henri R. Cingoor

Henri R. Cingoor


Aantal berichten : 2328
Registratiedatum : 04-01-09
Woonplaats : Op de oevers van de Kali Brantas

Clinton bij 'islamitische reus' Empty
BerichtOnderwerp: Re: Clinton bij 'islamitische reus'   Clinton bij 'islamitische reus' Icon_minitimewo 18 feb 2009 - 18:02

...allemaal leuk en aardig voor HC en de groepen die dan een dagje feest hebben en mogen zingen etc etc.....

Maar wat als USA weer iets verkeerds doet? (In de ogen van de radikalen dan)
Paar jaartjes geleden bommetjes op hotels met doden etc etc.
Toerisme werd in de verdomhoek gegooid etc etc.

Die bendera van RI waait zo vaak met de moessonwinden mee.

We shall see, as maar gheef heluid.....

Gr/H
Terug naar boven Ga naar beneden
http://www.imexbo.nl
ElEl

ElEl


Aantal berichten : 8018
Registratiedatum : 08-12-08

Clinton bij 'islamitische reus' Empty
BerichtOnderwerp: Indonesië vereerd met bezoek Clinton   Clinton bij 'islamitische reus' Icon_minitimewo 18 feb 2009 - 19:27

woensdag 18 februari 2009
Indonesië vereerd met bezoek Clinton
Door HILDE JANSSEN

JAKARTA - Hillary Clinton is ‘niet toevallig’ in Indonesië. Haar tweedaagse staatsbezoek aan Indonesië tijdens haar eerste buitenlandse reis tekent Amerika’s nieuwe toenaderingsbeleid naar de moslimwereld.

Moslim, democratisch en modern. Indonesië heeft het allemaal. Hillary Clinton was woensdag in Jakarta vol lof over de natie met de grootste moslimbevolking ter wereld. Amerika wil graag samenwerken met deze tolerante ‘modelstaat’ om te laten zien dat president Obama zijn beloften van verandering en de ‘uitgestoken hand’ naar de moslim wereld nakomt. Indonesië grijpt het aangeboden strategische partnerschap met beiden handen aan, zo meldde een zeer vereerde minister Wirayuda van Buitenlandse Zaken.

Indonesië staat te popelen om een grotere rol spelen in de wereldpolitiek, met name als het gaat om het Palestijnse conflict en de hele Midden Oosten problematiek. Als een goede vriend van Iran kan Indonesië een brug slaan voor een dialoog. Hoe dat precies in zijn werk moet gaan, is echter nog niet duidelijk. Maar Hilton gaf wel duidelijk aan dat Amerika haar oude aanpak wil herzien om een ‘positieve verandering’ te bewerkstelligen. ‘Niet alleen praten, maar ook luisteren.’

Sommige moslimleiders laten zich niet zo makkelijk paaien. Din Samsuddin, de voorzitter van de 30 miljoen leden tellende moslimorganisatie Muhammadiyah weigerde demonstratief aan te schuiven voor een diner met Clinton. Hij eist een serieuze dialoog. Wat demonstraties betreft bleef het echter opvallend rustig.

Voor Amerika is Indonesië meer dan de grootste moslim natie. Het vormt ook de brug naar de ‘onontbeerlijke’ Pacific regio. Indonesië is een van de belangrijkste leden van het Zuidoost Aziatische landennetwerk ASEAN Amerika hoopt met hulp van Indonesië en de ASEAN de Birmese bevolking te verlossen van de dictatoriale militaire regering.

De Amerikaanse sancties hebben tot nu toe niks opgeleverd, constateerde Clinton. Maar de Asean aanpak van toenadering en dialoog evenmin. ‘We gaan nu samen overleggen hoe we verder moeten zodat de Birmese bevolking in vrijheid kan leven en haar leiders kan kiezen.’ Om haar woorden kracht bij te zetten, bracht Clinton ook een bezoek aan het hoofdkantoor van Asean in Jakarta. Daar tekende ze een ‘Vriendschapsverdrag’ met Asean.

AD
Terug naar boven Ga naar beneden
http://www.tileng.nl
Kesasar

Kesasar


Aantal berichten : 2586
Registratiedatum : 03-01-09
Woonplaats : Selandia Baru

Clinton bij 'islamitische reus' Empty
BerichtOnderwerp: Re: Clinton bij 'islamitische reus'   Clinton bij 'islamitische reus' Icon_minitimedo 19 feb 2009 - 23:45

Een kort commentaar van deze ouwe kerel, alles wat je leest of hoort aangaande deze staats-bezoeken noemen we hier "window-dressing" oftewel etalage versiering, vriendschap pact? ja zolang het voordeel gaat naar de VS, ( niet vergeten de Russische of Chinese invloed die met de VS in competitie is) De hand uitsteken naar de Muslims? Waaron hebben ze de hand niet uitgestoken naar de Palestijnse bevolking, die zijn voor het meerendeel ook Muslim, mischien om dat de Israeli dat niet te leuk zou vinden? politics is een smerige bezigheid, beloftes gemaakt met een shake of the hand, maar met een mes achter de rug?
Terug naar boven Ga naar beneden
Gesponsorde inhoud

Clinton bij 'islamitische reus' Empty
BerichtOnderwerp: Re: Clinton bij 'islamitische reus'   Clinton bij 'islamitische reus' Icon_minitime

Terug naar boven Ga naar beneden
 
Clinton bij 'islamitische reus'
Terug naar boven 
Pagina 1 van 1
 Soortgelijke onderwerpen
-
» Islamitische leiders tegen geweld
» Lof Clinton voor democratie in Indonesië
» Dode bij explosie op islamitische kostschool
» Indonesische islamitische raad: ‘vrouwenbesnijdenis is mensenrecht’
» 'Clinton moet druk op Indonesië opvoeren'

Permissies van dit forum:Je mag geen reacties plaatsen in dit subforum
Indonesië :: Berichten :: Actueel-
Ga naar: