Indonesië
Wilt u reageren op dit bericht? Maak met een paar klikken een account aan of log in om door te gaan.

Indonesië

Informatie- en nieuwsforum over Indonesië en Nederlands-Indië
 
IndexLaatste afbeeldingenRegistrerenInloggen

 

 Toko neba en Anak Asuh geven gevangenen in Indonesië rechten

Ga naar beneden 
AuteurBericht
ElEl

ElEl


Aantal berichten : 8018
Registratiedatum : 08-12-08

Toko neba en Anak Asuh geven gevangenen in Indonesië rechten Empty
BerichtOnderwerp: Toko neba en Anak Asuh geven gevangenen in Indonesië rechten   Toko neba en Anak Asuh geven gevangenen in Indonesië rechten Icon_minitimema 2 maa 2009 - 12:15

Toko neba en Anak Asuh geven gevangenen in Indonesië rechten

maandag 2 maart 2009 12:05
EDE - Op het eiland Batam in Indonesië organiseerde de Edese stichting Anak Asuh Batam afgelopen weken haar vijfde en zesde trainingen voor gevangenispersoneel over mensenrechten, de rechten van het kind en trafficking.

,,De workshops waren een groot succes en speelden goed in op de behoefte aan meer kennis van de Internationale gedragsregels op dit gebied. Bijgewoond door de directeur mensenrechten (justitie) uit Jakarta, de gouverneur van de prov. Kepri, (Riau), de directeur van het gevangeniswezen van de provincie Kepri en de directeuren van alle gevangenissen uit deze regio. De aanbevelingen en conclusies van deze workshops worden direct geïmplementeerd in de wet- en regelgeving.''

Anak Asuh geeft al ruim vijf jaar met veel succes hulp aan minderjarige gevangenen en heeft naast de workshops en de trainingen al vele verbeteringen kunnen aanbrengen voor het welzijn en de opvang binnen de gevangenismuren. Deze projecten werden medegefinancierd door Impulsis, NCDO en Cordaid.

Kinderpaviljoen
In de gevangenis op Batam is een speciaal kinderpaviljoen opgezet, zodat de kinderen een speciale begeleiding kunnen krijgen en sex-misbruik tot het verleden behoort. Daarnaast zijn er een sportveld, een ziekenafdeling met polikliniek, een bibliotheek, een computerafdeling en 4 werkplaatsen voor beroepstraining opgezet. De staf van de inrichting heeft in samenwerking met de lokale geloofsgemeenschappen, naast een moskee ook een kerkzaaltje ingericht en een gebedsruimte voor de Boeddhistische gevangenen.

De in de gevangenis verblijvende kinderen worden begeleid door maatschappelijk werkers van stichting Setara Kita op Batam, de partnerorganisatie van Anak Asuh, die onder leiding staat van de Edese verpleegkundige Annemarie Rulos van den Berg.

Er is ook een interne radio-omproep opgezet, zodat de gedetineerden verzoekplaatjes kunnen aanvragen en er zinvolle informatie kan worden doorgegeven.

Mede dankzij de uitgebreide nieuwe faciliteiten hebben de gevangenen op het eiland Batam de mogelijkheden gekregen om zich voor te bereiden op een betere toekomst na vrijlating. Velen ervaren de gevangenis niet meer als een strafinstituut, maar meer als een instelling om een sterkere en betere positie in de maatschappij te verwerven, zodat de kans op herhaling van de delicten een stuk kleiner wordt.

Criminaliteit gedaald
Sinds de invoering en ingebruikstelling van de genoemde faciliteiten, is het aantal problemen tussen de gevangenen onderling meer dan gehalveerd. De kinderen hebben een eigen afdeling met TV en tafeltennis. ,,Op het sportveld kunnen zij zich heerlijk ontspannen en in de bibliotheek kunnen zij naast het lezen en studeren lessen krijgen in computergebruik.''

Inmiddels heeft Anak Asuh aanvragen van andere gevangenissen om ook trainingen te organiseren en om hen te helpen structurele verbeteringen aan te brengen in de gevangenissen, mede op verzoek van de directeur generaal voor mensenrechten in Jakarta.

De huidige directeur en zijn tweede man hebben inmiddels promotie gemaakt en worden overgeplaatst naar Jakarta en Ternate. Stichting Anak Asuh onderzoekt momenteel of er voldoende fondsen te verwerven zijn om ook in deze andere locaties een gelijksoortig programma op te zetten. Met de directeuren heeft de stichting inmiddels een sterke band gekregen. Zij zijn uitermate gemotiveerd en hebben vorig jaar op uitnodiging van Anak Asuh afgelopen jaar kennis genomen van de organisatie van de penitentiaire inrichtingen in Zutphen en Doetinchem.

In de loop van di jaar hopen Toko Neba en Anak Asuh voldoende fondsen te kunnen verwerven via de verkoop in de winkel Toko Neba, via vrijwillige bijdragen en hun vaste donateurs. Op 22 augustus staat weer een feestelijk benefietprogramma op stapel ten behoeve van de fundraising.

EdeStad.nl
Terug naar boven Ga naar beneden
http://www.tileng.nl
 
Toko neba en Anak Asuh geven gevangenen in Indonesië rechten
Terug naar boven 
Pagina 1 van 1
 Soortgelijke onderwerpen
-
» Initiatief Toko neba en Stichting Anak Asuh Batam extra beloond
» Kadootjesmarkt Toko Neba -Een mooie kado voor u en meisjes in Indonesië
» Impulsis steunt Anak Asuh Batam
» 'Anak Asuh Batam' viert zilveren jubileum en gaat verder als 'Child Support Indonesia Foundation'
» 20-08-'11: Pasar Toko Neba Ede

Permissies van dit forum:Je mag geen reacties plaatsen in dit subforum
Indonesië :: Berichten :: Algemeen-
Ga naar: