Indonesië
Wilt u reageren op dit bericht? Maak met een paar klikken een account aan of log in om door te gaan.

Indonesië

Informatie- en nieuwsforum over Indonesië en Nederlands-Indië
 
IndexLaatste afbeeldingenRegistrerenInloggen

 

 Gemeente Hoorn deelt kennis met stagiair uit Indonesië

Ga naar beneden 
AuteurBericht
ElEl

ElEl


Aantal berichten : 8018
Registratiedatum : 08-12-08

Gemeente Hoorn deelt kennis met stagiair uit Indonesië Empty
BerichtOnderwerp: Gemeente Hoorn deelt kennis met stagiair uit Indonesië   Gemeente Hoorn deelt kennis met stagiair uit Indonesië Icon_minitimedo 10 nov 2011 - 12:29

Gemeente Hoorn deelt kennis met stagiair uit Indonesië

8-11-2011

In de week van 14 november heeft de gemeente Hoorn een bijzondere stagiair. Het gaat om Benny Alamsyah (31), ambtenaar in de stad Bengkulu op Sumatra.

Benny en de gemeente Hoorn doen mee aan het talentprogramma van Talent for Governance om de leefomstandigheden in ontwikkelingslanden te helpen verbeteren.

Talent for Governance heeft een speciaal programma voor jonge, getalenteerde en gemotiveerde ambtenaren uit het lokaal bestuur in ontwikkelingslanden en Oost- Europese (niet-EU) landen. Benny is een van deze talenten. ‘Wij ontvangen Benny graag omdat wij als millenniumgemeente bij willen dragen aan betere leefomstandigheden wereldwijd’, aldus wethouder Peter Westenberg. ‘Bovendien vinden we goed werkgeverschap erg belangrijk en delen we onze kennis graag met stagiairs’, vult gemeentesecretaris Frans Mencke aan.

Corruptie

Goed lokaal bestuur is erg belangrijk voor het verbeteren van leefomstandigheden in landen overal ter wereld. Benny doet met zijn bezoek aan Hoorn kennis op die hij kan gebruiken bij zijn gemeente. De gemeente en inwoners kunnen hiervan profiteren. Jonge getalenteerde ambtenaren in ontwikkelingslanden werken vaak onder moeilijke omstandigheden. Ze worden niet alleen geconfronteerd met corruptie, zwak leiderschap, ongekwalificeerd personeel en een gebrek aan middelen maar moeten ook nog omgaan met wijdverspreide armoede en het gemis aan basis faciliteiten in hun gemeenschappen. Bovendien hebben de ambtenaren geen toegang tot de kennis of trainingen die nodig zijn om de uitdagingen het hoofd te bieden.

Training en stage

Het programma van Talent for Governance bestaat uit een praktijkgerichte training, een korte stage bij een Nederlandse gemeente of provincie en een netwerkactiviteit. Ze ontmoeten collega’s uit het buitenland en leren hoe het in andere landen er aan toe gaat. Zo kunnen zij uiteindelijk het verschil maken in hun eigen gemeenschap en dragen ze bij aan de versterking van lokaal bestuur en daardoor betere leefomstandigheden wereldwijd. Andere gemeenten in Noord-Holland die meedoen aan Talent for Governance zijn Drechterland en Texel.

Stageweek

De gemeente Hoorn biedt Benny een drukke, maar interessante stageweek aan. Natuurlijk ligt de nadruk daarbij op inhoudelijke aspecten van gemeentefinanciën, het vakgebied van Benny. Benny zal ook een van de VIP-ers zijn tijdens de raadsvergadering op 15 november. De Jonge Steen, het netwerk van jonge ambtenaren binnen de gemeente Hoorn, vertelt Benny iets over de werking van het gemeentebestuur in Nederland en de gemeentelijke organisatie van Hoorn. Samen met de Jonge Steen gaat hij naar het Westfries Museum. Een bezoek aan IJsbaan De Westfries en een rondleiding over het Oostereiland staan ook op het programma. Inhoudelijk wordt verder o.a. stilgestaan bij de planning en controlcyclus, de facturenstroom, de gemeentelijke rekenkamercommissie en gemeentelijke belastingen.

Hoorn.nl
Terug naar boven Ga naar beneden
http://www.tileng.nl
 
Gemeente Hoorn deelt kennis met stagiair uit Indonesië
Terug naar boven 
Pagina 1 van 1
 Soortgelijke onderwerpen
-
» Muziekvereniging Prinses Margriet deelt cd's uit
» Indonesië deelt kunst via Google
» Musea in Hoorn op zoek naar materiaal Nederlands-Indië
» Stagiair(e) Economische Afdeling Ambassade Jakarta
» Bijzonder bezoek aan Hoorn

Permissies van dit forum:Je mag geen reacties plaatsen in dit subforum
Indonesië :: Diversen :: Praatcafé/Ngobrol-
Ga naar: