Indonesië
Wilt u reageren op dit bericht? Maak met een paar klikken een account aan of log in om door te gaan.

Indonesië

Informatie- en nieuwsforum over Indonesië en Nederlands-Indië
 
IndexRegistrerenInloggen

 

 Indonesië wil onze tanks kopen

Ga naar beneden 
Ga naar pagina : 1, 2  Volgende
AuteurBericht
ElEl

ElEl

Aantal berichten : 8018
Registratiedatum : 08-12-08

Indonesië wil onze tanks kopen Empty
BerichtOnderwerp: Indonesië wil onze tanks kopen   Indonesië wil onze tanks kopen Icon_minitimewo 30 nov 2011 - 20:06

Indonesië wil onze tanks kopen


Indonesië heeft interesse om Nederlandse Leopard-gevechtstanks te kopen. Of het tot een deal kan komen, wordt nu onderzocht.

Dat zei minister Hans Hillen van Defensie vanavond in het debat in de Tweede Kamer over zijn begroting voor volgend jaar.

De ministeries van Buitenlandse Zaken en van Economische Zaken beoordelen de zaak en nemen uiteindelijk een besluit. Ze kijken daarbij of een mogelijke verkoop past binnen de internationale criteria die hiervoor gelden, zoals de eerbiediging van mensenrechten.

Spitsnieuws
Terug naar boven Ga naar beneden
http://www.tileng.nl
ElEl

ElEl

Aantal berichten : 8018
Registratiedatum : 08-12-08

Indonesië wil onze tanks kopen Empty
BerichtOnderwerp: Re: Indonesië wil onze tanks kopen   Indonesië wil onze tanks kopen Icon_minitimedi 13 dec 2011 - 19:07

Geen tanks voor Indonesië

(Novum) - Nederland mag geen tanks verkopen aan Indonesië, omdat het land zich schuldig heeft gemaakt aan mensenrechtenschendingen in Atjeh, Oost-Timor en West-Papoea. Dat vindt de Tweede Kamer, die zich dinsdag achter een motie van deze strekking van Arjen el Fassed (GroenLinks) schaarde.

De krijgsmacht wil af van 119 Leopard-gevechtstanks, en het Indonesische ministerie van defensie heeft interesse getoond om deze tanks te kopen. Dat gaat nu niet door, als het aan het parlement ligt.

Nieuws.nl
Terug naar boven Ga naar beneden
http://www.tileng.nl
wu

wu

Aantal berichten : 6613
Registratiedatum : 08-12-08

Indonesië wil onze tanks kopen Empty
BerichtOnderwerp: Re: Indonesië wil onze tanks kopen   Indonesië wil onze tanks kopen Icon_minitimedo 22 dec 2011 - 21:12

Tanks en dialoog gaan samen
Auteur: door Henk Jan Ormel | donderdag 22 december 2011 | 02:40 | Laatst bijgewerkt op: donderdag 22 december 2011 | 09:56Een motie tegen de verkoop van tanks aan Indonesië is pure symboolpolitiek, die contraproductief is voor de mensenrechtendialoog.

Zonder enig debat heeft de Tweede Kamer een motie aangenomen waarin de regering wordt opgeroepen om geen Leopardtanks te verkopen aan Indonesië. Tegenstanders van de levering stellen dat Indonesië op grote schaal mensenrechten schendt in Papoea en de Molukken.

Hierover maakt ook het CDA zich grote zorgen, maar wij zijn van mening dat deze motie juist zal bijdragen aan een verslechtering van de mensenrechtensituatie in Indonesië. Deze motie zal in de praktijk de mogelijkheid van een dialoog met de Indonesische autoriteiten over mensenrechten beëindigen.Met deze motie slaan we onszelf tevreden op de eigen borst en helpen de Papoea's en de Molukkers van de regen in de drup.

Het CDA vraagt stelselmatig aandacht voor de zorgelijke mensenrechtensituatie van de Papoea's en de Molukkers. Ook het geweld tegen christenen op Java is zorgelijk. Tijdens de begrotingsbehandeling heeft het CDA de minister opgeroepen om de mensenrechtenambassadeur deze minderheden te laten bezoeken en in contact met de Indonesische autoriteiten iedere keer onze grote bezorgdheid te uiten over de positie van etnische en religieuze minderheden. Juist in een dialoog met de autoriteiten is iets te bereiken voor de mensenrechten. Deze dialoog wordt ongetwijfeld afgebroken als Nederland overgaat tot een totale wapenboycot. Het vingertje van Pronk werkte destijds ook contraproductief. Toen was nog sprake van het niet- democratische Suhartoregime. Nu is Indonesië een democratie waar heus wel het nodige op aan te merken valt, maar waar toch ook grote vorderingen worden gemaakt en men open staat voor dialoog.

Waarvoor heeft Indonesië tanks nodig? Het land ligt midden in een gebied dat geopolitiek van groot strategisch belang is. De Straat van Malakka is de olienavelstreng voor China. De ASEAN- landen maken zich op om het hoofd te bieden aan eventuele expansieneigingen van China. De groei van de militaire uitgaven van China is enorm. De tanks worden waarschijnlijk op Sumatra, Java en Kalimantan geplaatst. Het lijkt me legitiem dat een soevereine democratie zich wil verdedigen.

Het risico dat tanks worden ingezet tegen opstandige Papoea's of Molukkers is minimaal. Een dergelijk groot wapen zet je niet in tegen je eigen bevolking. Zeker in een eilandarchipel als Indonesië is een tank daar een uitermate ongeschikt middel voor. Een defacto wapenboycot tegen Indonesië zal de steeds beter wordende relaties behoorlijk bekoelen. De dialoog die nu met Indonesië over mensenrechten wordt gevoerd, kan alleen productief zijn als deze in een goede verstandhouding en met wederzijds respect gehouden kan worden. Ik ben ervan overtuigd dat de verkoop van tanks Nederland de kans geeft om opnieuw extra druk op Indonesië te zetten om de Papoea's en de Molukkers meer autonomie te geven binnen de territoriale integriteit van het land. Een wapenboycot zal deze deur dichtgooien en de diplomatieke betrekkingen reduceren tot de basiscontacten.

Het is een illusie te denken dat Indonesië nergens anders aan tanks kan komen. Andere Europese landen staan in de rij! De motie die in de Tweede Kamer is aangenomen, is pure symboolpolitiek die contraproductief is voor de mensenrechtendialoog met Indonesië. Ik pleit ervoor om de verkoop van tanks aan Indonesië niet op voorhand uit te sluiten, maar te koppelen aan voorstellen die bijdragen aan een verbetering van de mensenrechtensituatie voor met name de Papoea's en de Molukkers.

Door Henk Jan Ormel, buitenlandwoordvoerder van het CDA in de Tweede-Kamer.


© Eindhovens Dagblad 2011, op dit artikel rust copyright.
Terug naar boven Ga naar beneden
https://indonesie.actieforum.com
ElEl

ElEl

Aantal berichten : 8018
Registratiedatum : 08-12-08

Indonesië wil onze tanks kopen Empty
BerichtOnderwerp: Re: Indonesië wil onze tanks kopen   Indonesië wil onze tanks kopen Icon_minitimeza 24 dec 2011 - 9:11

Wapens voor Indonesië immoreel

Auteur: door Harry van Bommel | zaterdag 24 december 2011 | 02:43 | Laatst bijgewerkt op: zaterdag 24 december 2011 | 09:56


Indonesië wil onze tanks kopen Edwapenexport1682239280
Een demonstrante zwaait tijdens de Dag van de Mensenrechten met de vlag van de Indonesische provincie Papoea in Den Haag. Demonstranten vroegen aandacht voor de Universele Verklaring van de Rechten van de Mens. foto Valerie Kuypers/ANP

CDA-Tweede Kamerlid Henk Jan Ormel slaat de plank mis met zijn betoog dat verkoop van tanks aan Indonesië goed samengaat met een mensenrechtendialoog (ED 22 december).


Nederland heeft net als de rest van de wereld nauwelijks zicht op de omvang van de gewelddadigheden tegen burgers op Papoea. Buitenlandse journalisten en internationale mensenrechtenorganisaties mogen het gebied niet in. Wel erkent de regering dat er recent doden zijn gevallen en mensen zijn verdreven als gevolg van het optreden van het Indonesische leger. Lokale journalisten en kerkelijke organisaties melden dat er tientallen doden zijn gevallen, 26 dorpen zijn verwoest, 130 dorpen zijn verlaten en meer dan 10.000 mensen op de vlucht zijn geslagen.

Volgens aanhoudende berichten is de wrede Indonesische anti-terreureenheid Densus 88 betrokken bij de aanvallen op dorpen. Amerikaanse en Australische bedrijven die zich op Papoea bezighouden met de winning van goud zouden hun helikopters beschikbaar hebben gesteld om vanuit de lucht aanvallen op dorpen uit te voeren. Het heeft er alle schijn van dat op dit moment sprake is van etnische zuivering op Papoea. Onder die omstandigheden is het onaanvaardbaar dat de Nederlandse regering nog steeds van plan is om Leopardtanks te leveren aan Indonesië. Zelfs al is de kans 'minimaal' dat deze tanks worden ingezet tegen de Papoea's, zoals CDA Tweede Kamerlid Henk Jan Ormel schrijft in zijn stuk. Wapens leveren aan een land dat zich schuldig maakt aan ernstige mensenrechtenschendingen is in mijn ogen immoreel. Nederland zou daarom in EU-verband moeten bepleiten dat er een wapenembargo tegen Indonesië wordt ingesteld zolang er sprake is van ernstige mensenrechtenschendingen.

Met kracht moet er bij de Indonesische regering op worden aangedrongen dat de Speciale Autonomiewet voor Papoea wordt nageleefd. Die wet schrijft voor dat er een vreedzame dialoog tussen Papoea en de Indonesische regering moet worden gevoerd.

Daarnaast moet worden bevorderd dat alle politieke gevangenen worden vrijgelaten. De ontkenning van de Indonesische coördinerend minister voor politieke, juridische en veiligheidszaken, Djoko Suyanto, dat er politieke gevangenen zouden zijn op Papoea is te lachwekkend voor woorden. Ze is bovendien volledig in strijd met de uitspraak van de VN-werkgroep Willekeurige Detentie. Tenslotte moet worden geëist dat de jarenlange gevangenisstraffen die zijn opgelegd aan Papoea's die de Morgenstervlag hebben gehesen ongedaan worden gemaakt. Die straffen zijn in strijd met internationaal aanvaarde normen van rechtspraak. Voor volgend jaar staat een bezoek van de Indonesische president Yudhoyono aan Nederland gepland. Dat biedt een goede gelegenheid om de Nederlands-Indonesische relatie te bestendigen vanuit wederzijds respect met inachtneming van het belaste koloniale verleden. Het biedt ook kansen op een open bespreking van de mensenrechtenkwesties waar Indonesië in is verwikkeld op Papoea, de Molukken en in andere delen van Indonesië.

De auteur is Tweede Kamerlid voor de SP.

© Eindhovens Dagblad 2011, op dit artikel rust copyright.
Terug naar boven Ga naar beneden
http://www.tileng.nl
OmSidAantal berichten : 861
Registratiedatum : 08-01-09
Woonplaats : Negeri Kincir Angin

Indonesië wil onze tanks kopen Empty
BerichtOnderwerp: Re: Indonesië wil onze tanks kopen   Indonesië wil onze tanks kopen Icon_minitimezo 25 dec 2011 - 7:59

Ik vraag me af waarom Indonesia die grote en logge afgedankte tanks wilde kopen.
Of is het dan zo goedkoop , een vriendenprijs ?

Indonesia kan al een eigen lichte/wendbare gevechtswagen "produceren".
Anoa 6x6 Made in Indonesia (Pindad-Bandung)heeft de waarde al bewezen tijdens de U.N operaties in Midden Oosten.

Malaysia had al belangstelling getoond , Brunei, Oman .

Brunei akan membeli panser buatan Indonesia.
Negara Oman Pesan 200 Panser Buatan Indonesia

http://hanifsakala.blogspot.com/2011/03/anoa-panser-buatan-indonesia.html
Terug naar boven Ga naar beneden
Henri R. Cingoor

Henri R. Cingoor

Aantal berichten : 2328
Registratiedatum : 04-01-09
Woonplaats : Op de oevers van de Kali Brantas

Indonesië wil onze tanks kopen Empty
BerichtOnderwerp: Re: Indonesië wil onze tanks kopen   Indonesië wil onze tanks kopen Icon_minitimezo 25 dec 2011 - 10:06

....Of is het dan zo goedkoop , een vriendenprijs ?...............


Vriendenprijs....... in ruil van toekenning van projecten op waterbehandeling uit te voeren door Holland......

Lichte wendbare tanks zijn niet geschikt voor bebosde terreinen, enkel op kaal land.
Terug naar boven Ga naar beneden
http://www.imexbo.nl
ElEl

ElEl

Aantal berichten : 8018
Registratiedatum : 08-12-08

Indonesië wil onze tanks kopen Empty
BerichtOnderwerp: Re: Indonesië wil onze tanks kopen   Indonesië wil onze tanks kopen Icon_minitimewo 18 jan 2012 - 20:15

Kritiek in Indonesië op aanschaf NL-tanks

woensdag 18 januari 2012 | 17:36 | Laatst bijgewerkt op: woensdag 18 januari 2012 | 17:46


JAKARTA - Indonesische parlementariërs hebben zware kritiek geuit op plannen van het leger om overtollige Nederlandse Leopard 2-tanks te kopen.

Dat meldde de krant The Jakarta Post woensdag.

Een commissie die over Defensie gaat zegt dat Indonesië, dat uit talloze eilanden bestaat, veel meer heeft aan moderne schepen en vliegtuigen dan aan tanks. De zware Leopardtanks zijn bovendien nauwelijks geschikt voor het Indonesische landschap, dat wordt gedomineerd door ondoordringbare bossen.

Hoge prijs
De commissie heeft ook kritiek op de hoge prijs. Die zou volgens mediaberichten per tank enkele miljoenen euro's moeten bedragen. Een groot deel van de Indonesische bevolking is straatarm. Volgens The Jakarta Post wil het leger in totaal 100 Leopards kopen.

Defensie in Nederland heeft besloten alle Leopardgevechtstanks af te stoten als bezuiniging. GroenLinks wilde zondag van de regering weten of Nederland nog steeds praat met Indonesië over de mogelijke verkoop. Eerder sprak de Tweede Kamer zich uit tegen dat voornemen wegens betrokkenheid van de Indonesische krijgsmacht bij schending van mensenrechten.

© Eindhovens Dagblad 2012, op dit artikel rust copyright.
Terug naar boven Ga naar beneden
http://www.tileng.nl
ElEl

ElEl

Aantal berichten : 8018
Registratiedatum : 08-12-08

Indonesië wil onze tanks kopen Empty
BerichtOnderwerp: Re: Indonesië wil onze tanks kopen   Indonesië wil onze tanks kopen Icon_minitimema 30 jan 2012 - 20:57

ma 30 jan 2012, 20:05 |

Indonesisch leger inspecteert Leopardtanks

JAKARTA - Een delegatie van het Indonesische leger is op weg naar Nederland om hier een aantal Leopardtanks van dichtbij te bekijken. „Het team moet een beoordeling maken van een aantal aspecten; een daarvan is de conditie waarin de tanks zijn”, aldus een woordvoerder van het leger maandag in The Jakarta Post.

Indonesië heeft interesse in de Nederlandse tanks, die door Defensie als bezuinigingsmaatregel zijn afgestoten. Het land heeft ruim 210 miljoen euro gereserveerd om nog dit jaar de honderd Leopardtanks aan te kunnen schaffen.

De plannen van Indonesië hebben veel kritiek gekregen. Een commissie die over Defensie gaat, zegt dat Indonesië, dat uit talloze eilanden bestaat, veel meer heeft aan moderne schepen en vliegtuigen dan aan tanks. De zware Leopardtanks zijn bovendien nauwelijks geschikt voor het Indonesische landschap, dat wordt gedomineerd door ondoordringbare bossen.

Ook in Nederland roept de eventuele verkoop veel vragen op. De Tweede Kamer sprak zich al uit tegen het voornemen wegens betrokkenheid van de Indonesische krijgsmacht bij schending van mensenrechten.

Telegraaf
Terug naar boven Ga naar beneden
http://www.tileng.nl
Henri R. Cingoor

Henri R. Cingoor

Aantal berichten : 2328
Registratiedatum : 04-01-09
Woonplaats : Op de oevers van de Kali Brantas

Indonesië wil onze tanks kopen Empty
BerichtOnderwerp: Re: Indonesië wil onze tanks kopen   Indonesië wil onze tanks kopen Icon_minitimedi 31 jan 2012 - 11:40

De Pers 31 janu 2012, Middag editie.


GroenLinks hoopt met steun van de PVV te kunnen voorkomen dat Nederland ongeveer honderd Leopardtanks aan Indonesië verkoopt. GroenLinks-Kamerlid Arjan El Fassed vreest dat Indonesië de tanks tegen de eigen bevolking inzet. "De afgelopen maanden heeft het Indonesische leger flink huisgehouden in West-Papoea", zei hij op Radio 1.

Daarbij zijn ook doden gevallen. El Fassed vindt het dan ook een 'zeer onverstandig moment' om nu tanks te leveren. Hij heeft het kabinet al een paar keer gevraagd om een lijst van landen die interesse hebben in de tanks, maar die zou hij nog niet hebben gekregen.

Volgens hem gaat het om materieel uit de Koude Oorlog dat nauwelijks nog voor vredesmissies wordt ingezet. Hij vreest dat alleen nog geïnteresseerden overblijven die de tanks tegen hun eigen bevolking willen inzetten.

Hij hoopt in de PVV een bondgenoot te vinden. "Zij zijn duidelijk over het exporteren van wapens naar islamitische landen." Daarmee hebben GroenLinks en de PVV volgens hem niet dezelfde beweegredenen, maar wel hetzelfde doel. De verkoop aan Indonesië staat nog niet vast. Een afvaardiging van het leger komt naar Nederland om te bekijken of de tanks die hier worden wegbezuinigd daar bruikbaar zijn. Voor de koop zou 210 miljoen euro zijn gereserveerd. In Indonesië zou ook discussie zijn over de aankoop van de tanks. Daar is de vraag echter meer of het geld niet beter kan worden besteed aan schepen en vliegtuigen, vanwege de eilandenstructuur.

-----------

Je blijft gillen hier in Nederland.
Groen Links wil nu steun van PVV.
En wanneer het ze uitkomt, dan is PVV weer de boze wolf....vv.

Allemaal drukte en poeha om zich maar te kunnen profileren..... Bla bla bla, die jongens moesten maar meer sambel goreng pete eten met een boel veel udang en lombok erin.

De groeten van mijn tempe voeten. Sleep
Terug naar boven Ga naar beneden
http://www.imexbo.nl
ElEl

ElEl

Aantal berichten : 8018
Registratiedatum : 08-12-08

Indonesië wil onze tanks kopen Empty
BerichtOnderwerp: Re: Indonesië wil onze tanks kopen   Indonesië wil onze tanks kopen Icon_minitimewo 1 feb 2012 - 9:25

Jakarta heeft niets aan die tanks

Auteur: door Alex Engbers | woensdag 01 februari 2012 | 08:00 | Laatst bijgewerkt op: woensdag 01 februari 2012 | 08:34

Indonesië is een reus in wording. Langzaam maar zeker ontwikkelt de voormalige gordel van smaragd zich tot een regionale grootmacht.

Het valt misschien wat minder op met China en India als nabije buur, maar Indonesië heeft de wind mee. De economie groeit deze eeuw met zo'n vijf procent gemiddeld per jaar. Met veel grondstoffen, groeiende welvaart en een cruciale geopolitieke plek heeft de regering in Jakarta de plicht om deze schatten te verdedigen tegen wie dan ook. Op Kalimantan en Sumatra is niemand vergeten dat de Japanners in 1940 heel Azië wilden doorsteken op weg naar hún olie.

Het is daarom logisch dat het Indonesische leger goede spullen wil. Het land kan het zich ook veroorloven. Met 20.000 eilanden lijkt het daarbij voor de hand te liggen om als legerleiding vooral te investeren in geavanceerde vliegtuigen en boten. Het is daarom op zijn minst verwonderlijk dat het Indonesische leger deze week in Nederland is om de aanschaf van tweedehands Leopard-tanks te bespreken. Ze willen ruim 200 miljoen euro betalen voor prima tanks, daar niet van, maar die zijn in grote delen van Indonesië nauwelijks in te zetten. Daarvoor is Indonesië te versnipperd en te heuvelachtig. Bovendien wil Nederland er met een reden van af: ze zijn ingehaald door de stand van de techniek. Nu wil het toeval dat de Indonesische én de Nederlandse volksvertegenwoordiging de deal niet willen. Waar de Nederlandse politici hameren op het gevaar van gebruik tegen de eigen mensen (een wonderlijk argument, alsof je de Papoea's enkel met een tank en niet met geweerkracht tot de orde kunt roepen) is een deel van het parlement in Jakarta vooral praktisch. We kunnen hier niet uit de voeten met zo'n kolos van 60 duizend kilo, zei een kamerlid. De politiek is dus aan weerszijden al tegen. Nu nog hopen dat het Indonesische leger durft te beslissen in het belang van het land en alle Indonesiërs. In dat geval blijven de voor Indonesië onnutte tanks in Nederland.

deStentor
Terug naar boven Ga naar beneden
http://www.tileng.nl
Duinkonijn

Duinkonijn

Aantal berichten : 1148
Registratiedatum : 19-05-09
Leeftijd : 76
Woonplaats : In de duinen bij Haarlem, maar geboren in Batavia

Indonesië wil onze tanks kopen Empty
BerichtOnderwerp: leuke foto   Indonesië wil onze tanks kopen Icon_minitimedo 2 feb 2012 - 1:57

Wat een leuke foto van die 5 jongens.
Is dit een "schooluniform?"
Waar is deze leuke foto genomen?
Het lijkt ergens op Bali, gezien het gebouwtje op de achtergrond.

Erg leuk, af en toe een nieuwe foto op de beginpagina's!

Hartelijke dank.

Groetjes,
DK
Terug naar boven Ga naar beneden
http://home.planet.nl/~hvschaik/home.htm
ElEl

ElEl

Aantal berichten : 8018
Registratiedatum : 08-12-08

Indonesië wil onze tanks kopen Empty
BerichtOnderwerp: Re: Indonesië wil onze tanks kopen   Indonesië wil onze tanks kopen Icon_minitimewo 15 feb 2012 - 19:48

Tankdeal Indonesië niet uitgesloten

Toegevoegd: woensdag 15 feb 2012, 19:16

Het kabinet sluit de verkoop van Nederlandse tanks aan Indonesië niet uit. Dat schrijven de ministers Rosenthal van Buitenlandse Zaken en Hillen van Defensie aan de Tweede Kamer, na schriftelijke vragen van GroenLinks.

"Er worden vertrouwelijke gesprekken gevoerd, die kunnen leiden tot verkoop van materieel", aldus Rosenthal en Hillen. Mocht het zover komen, dan zullen de ministers dat vooraf aan de Kamer melden.

Indonesië en enkele andere landen hebben belangstelling getoond voor de overtollige Nederlandse tanks. Defensie heeft alle Leopardgevechtstanks afgestoten als bezuinigingsmaatregel.

Een meerderheid van de Tweede Kamer heeft de regering opgeroepen geen tanks te leveren aan Indonesië, wegens betrokkenheid van het Indonesische leger bij de schending van mensenrechten.

Een delegatie van het Indonesische leger is al in Nederland geweest om de tanks te bekijken.

NOS
Terug naar boven Ga naar beneden
http://www.tileng.nl
wu

wu

Aantal berichten : 6613
Registratiedatum : 08-12-08

Indonesië wil onze tanks kopen Empty
BerichtOnderwerp: Re: Indonesië wil onze tanks kopen   Indonesië wil onze tanks kopen Icon_minitimedo 16 feb 2012 - 11:51

Duinkonijn schreef:


Wat een leuke foto van die 5 jongens.
Is dit een "schooluniform?"
Waar is deze leuke foto genomen?
Het lijkt ergens op Bali, gezien het gebouwtje op de achtergrond.

Erg leuk, af en toe een nieuwe foto op de beginpagina's!

Hartelijke dank.

Groetjes,
DK
oeps... DK, zie dit nu pas... verstopt tussen de tanks.. Embarassed
Yes, schooluniform, en nee, niet Bali maar Cirebon, het oude Cheribon.

Cirebon heeft 2 kratons, de Keraton Kesepuhan en de Keraton Kanoman..
Dit is de Kesepuhan...

roosje
Terug naar boven Ga naar beneden
https://indonesie.actieforum.com
ElEl

ElEl

Aantal berichten : 8018
Registratiedatum : 08-12-08

Indonesië wil onze tanks kopen Empty
BerichtOnderwerp: Re: Indonesië wil onze tanks kopen   Indonesië wil onze tanks kopen Icon_minitimedo 16 feb 2012 - 14:38

do 16 feb 2012, 12:23 |

Indonesië wil aanschaf tanks voor 2014

JAKARTA - De aankoop van tientallen Nederlandse Leopardtanks door Indonesië moet voor 2014 zijn afgerond. Dat heeft chef-staf Edhie Wibowo van het Indonesische leger gezegd, zo meldt The Jakarta Post donderdag.

"Als Nederland de tanks wil verkopen, dan kopen we ze. Willen ze niet verkopen, dan kijken we verder”, aldus Wibowo. Volgens hem wordt ook gesproken met Duitsland en zijn Duitse tanks eventueel een alternatief als de deal met Nederland niet doorgaat.

De aanschaf van de Leopardtanks ligt zowel in Nederland als in Indonesië gevoelig. Een meerderheid van de Tweede Kamer is tegen omdat gevreesd wordt dat de tanks zullen worden ingezet in een conflictgebied als Papua. Het Indonesische parlement zet vraagtekens bij het nut van de tanks omdat de archipel meer zou hebben aan schepen en vliegtuigen.

Indonesië wil het leger moderniseren. Nederland stoot 60 Leopardtanks af vanwege bezuinigingen. Een delegatie van het Indonesische leger is in Nederland geweest om de tanks te bekijken. "We hebben nog geen beslissing genomen, we zijn nog bezig met onderzoek en gesprekken. Maar we verwachten alles voor 2014 te hebben afgerond”, aldus Wibowo.

Telegraaf
Terug naar boven Ga naar beneden
http://www.tileng.nl
wu

wu

Aantal berichten : 6613
Registratiedatum : 08-12-08

Indonesië wil onze tanks kopen Empty
BerichtOnderwerp: Re: Indonesië wil onze tanks kopen   Indonesië wil onze tanks kopen Icon_minitimewo 7 maa 2012 - 22:27

Indonesië wil snel Leopard-deal
Toegevoegd: woensdag 7 mrt 2012, 17:11


De Indonesische regering geeft Nederland nog een paar weken om te beslissen of de verkoop van Leopard-tanks aan Indonesië doorgaat. Uiterlijk 31 maart wil de Indonesische regering daarover duidelijkheid hebben, schrijft de Jakarta Post.

Omstreden
Nederland wil de zware tanks van de hand doen om te bezuinigen, maar de mogelijke verkoop aan Indonesië is in de Tweede Kamer omstreden. Veel Kamerleden zijn bang dat de Leopards in Indonesië worden gebruikt bij operaties die de mensenrechten schenden. Een Kamermeerderheid heeft het kabinet daarom opgeroepen van de deal af te zien.

Indonesië laat nu weten niet eindeloos geduld te hebben. Als Nederland deze maand de knoop niet doorhakt, zal Jakarta andere landen benaderen. Onderminister van Defensie Sjafrie Sjamsoeddin zegt in de Jakarta Post dat zijn land ook Leopards kan kopen van bijvoorbeeld Duitsland.

Geen onomkeerbare stappen
Groen Links, gesteund door Partij van de Arbeid en Partij voor de Dieren, heeft minister Hillen gevraagd geen 'onomkeerbare stappen' te zetten in deze zaak, totdat de Kamer de mogelijkheid heeft gehad om met de minister hierover te spreken.


NOS Nieuws
Terug naar boven Ga naar beneden
https://indonesie.actieforum.com
ElEl

ElEl

Aantal berichten : 8018
Registratiedatum : 08-12-08

Indonesië wil onze tanks kopen Empty
BerichtOnderwerp: Re: Indonesië wil onze tanks kopen   Indonesië wil onze tanks kopen Icon_minitimema 19 maa 2012 - 20:10

Weigering verkoop tanks aan Indonesië contraproductief

19-03-2012 20:18

De oproep van de Tweede Kamer aan het kabinet om geen Leopardtanks te verkopen aan Indonesië (RD 16-2) is onjuist en contraproductief, betoogt mr. J. J. van Gennip.

De internationale handel in wapens kan niet kritisch genoeg worden bekeken. Dat geldt ook voor de voorgenomen verkoop van afgedankte Nederlandse Leopardtanks aan Indonesië. De Tweede Kamer heeft, onder meer met steun van de SGP, de conclusie getrokken dat die verkoop niet moet doorgaan. Een land met zo veel armoede, met een leger met een dubieuze reputatie en vooral ook met schendingen van mensenrechten op bijvoorbeeld de Molukken en Papoea, moet zijn geld anders besteden, zo was de redenering.


Een land de mogelijkheid ontzeggen om zijn eigen defensie te moderniseren is nogal wat. Dat is legitiem als de uitgaven daarvoor excessief zijn en het bewuste land tegelijkertijd afhankelijk is van hulpgelden. Dit is wat Indonesië betreft echter niet het geval. In de afgelopen tien jaar is de economie opmerkelijk snel hersteld; het land heeft zich geschaard in de rij van opkomende economieën. Indonesië kan zich op eigen kracht verder ontwikkelen.

Dan het mogelijk misbruik van wapens, in dit geval de Leopardtanks. Het is inderdaad zo dat in Indonesië corruptie, ongerechtvaardigd geweld, machtsmisbruik en belangenverstrengeling regelmatig voorkomen. Tegelijkertijd is het zo dat de krachten binnen het leger, bij de overheid en in de samenleving die deze misstanden willen tegengaan en bestrijden steeds sterker worden, te beginnen bij de president zelf.

Het Indonesische leger heeft onmisbare taken vervuld. De krijgsmacht heeft vanaf 17 augustus 1945 op maar liefst vier fronten tegelijk strijd moeten voeren. Het verloop van die strijd heeft het lot van de grootste moslimdemocratie ter wereld bepaald.

Onafhankelijkheid, afwentelen van communistische dictatuur, bescherming van godsdienstvrijheid en bescherming van nationale integriteit moesten behaald en veiliggesteld worden. Allereerst was er de meer dan vier jaar durende strijd tegen de Nederlandse kolonisator. Die oorlog leidde tot een vrij Indonesië. Verder levert het Indonesische leger van meet af aan felle gevechten met talrijke guerrillabewegingen die streven naar een strenge moslimstaat.

Vrijheid van godsdienst is een grondrecht dat de leiders van de republiek Indonesië hoog in het vaandel hebben staan. De opperbevelhebbers van het Indonesische leger zien zichzelf eveneens als hoeders van deze voorwaarde voor religieuze pluriformiteit.

Helaas is de vrijheid van godsdienst onder delen van de bevolking een steen des aanstoots. Er komen in Indonesië nogal wat interreligieuze gewelddadigheden voor. Zo worden regelmatig kerken in brand gestoken. In dat geval hebben christenen de bescherming van burgerlijke én militaire autoriteiten hard nodig.

Die bescherming van het leger is tot op heden succesvol. Zonder medewerking van de top van de Indonesische krijgsmacht zouden de kerken en godsdienstige bewegingen er niet in geslaagd zijn de van buiten af aangewakkerde godsdiensttwisten op de Molukken niet te laten overslaan naar Java.

Ten derde heeft het Indonesische leger te maken met de constante dreiging van een communistische revolutie. Dit gevaar dreigde al tijdens de onafhankelijkheidsstrijd. Op dit moment is er in de regio sprake van onevenwichtigheid door de snelle modernisering van het Chinese leger.

De vierde zorg voor het Indonesische leger is die van de territoriale integriteit. Van meet af aan zijn er in het enorme land afscheidingsbewegingen actief. Als religie een drijfveer vormt voor dergelijke afscheidingsbewegingen, zoals in Atjeh het geval was, is het gevaar ervan des te groter. Tot op heden heeft het leger separatie weten te voorkomen. Daarbij respecteert het leger door internationale bemiddeling bereikte akkoorden.


De top van het Indonesische leger beschouwt zichzelf als verdedigers van een moderne, democratische en pluriforme natie. Voor de Indonesische samenleving en voor stabiliteit in de regio is dat een groot goed. Zo kan de Indonesische regering, inclusief militaire adviseurs, een actieve rol spelen bij het democratiseringsproces in Azië, met name nu ook in Birma.

Er moeten goede argumenten zijn om modernisering van een leger met deze taken en met inzet tot eigen hervormingen tegen te werken. Aan een soeverein land de mogelijkheid ontzeggen zich ook op defensiegebied te moderniseren, is onjuist en contraproductief.

Een oud-kolonisator die mensenrechten wil bevorderen, gebruike daarvoor de weg van dialoog. Dit uit respect voor de nieuwe verhoudingen en de onafhankelijkheid van de oude kolonie. De weigering om tanks te verkopen aan Indonesië past daar niet bij.

De auteur is oud-senator voor het CDA. Hij was onder anderen voorzitter van de vaste Kamercommissie voor buitenlandse zaken van de Eerste Kamer.

RD
Terug naar boven Ga naar beneden
http://www.tileng.nl
ElEl

ElEl

Aantal berichten : 8018
Registratiedatum : 08-12-08

Indonesië wil onze tanks kopen Empty
BerichtOnderwerp: Re: Indonesië wil onze tanks kopen   Indonesië wil onze tanks kopen Icon_minitimedo 26 apr 2012 - 8:25

‘Kwestieuze verkoop overtollige tanks aan Indonesië nu onzeker’

Indonesië wil onze tanks kopen Leopard568x320

Protest in Berlijn tegen de voorgenomen verkoop van de Duitse regering van tanks aan onder meer Saoedi-Arabië. Foto AFP / David Gannon

door Jules Seegers

De verkoop van tientallen Leopard-tanks aan Indonesië gaat door de kabinetscrisis mogelijk niet door. Er lag al een akkoord op de plank, maar minister van Buitenlandse Zaken Uri Rosenthal durfde de confrontatie met de Tweede Kamer nog niet aan, schrijft De Telegraaf vanochtend.

De ministerraad ging twee weken geleden akkoord met de verkoop van de overtollige tanks. De Tweede Kamer was eerder tegen een dergelijke deal omdat Indonesië zich schuldig heeft gemaakt aan de schending van mensenrechten in Atjeh, Oost-Timor en West-Papoea.

Met de deal was zo’n 200 miljoen euro gemoeid. De PVV zou bereid zijn geweest om de verkoop te steunen, maar dat staat nu op losse schroeven. Volgens De Telegraaf wordt nu steun gezocht bij de PvdA.

Indonesië wil snel uitsluitsel hebben of de deal doorgaat. Ook Duitsland zou overtollige tanks – in een al dan niet geheimzinnige deal – aan het land willen verkopen.

NRC
Terug naar boven Ga naar beneden
http://www.tileng.nl
Henri R. Cingoor

Henri R. Cingoor

Aantal berichten : 2328
Registratiedatum : 04-01-09
Woonplaats : Op de oevers van de Kali Brantas

Indonesië wil onze tanks kopen Empty
BerichtOnderwerp: Re: Indonesië wil onze tanks kopen   Indonesië wil onze tanks kopen Icon_minitimedo 26 apr 2012 - 9:37

Astaga, payah dese. affraid


Gaat mijn commissie nu ook weer niet door. En ik had nog uit deze commissie 10 First Class tickets Juanda Airport + 5* SAHID hotel Presidential Suite Full Hostrate voor 1 maand + zakgeld Rph 10 Juta gratis weg willen geven via verloting, aan leden van deze site.
En de bekende kring van ingewijden, hadden niet mee hoeven te doen aan de verloting. Die hadden sowieso al gekregen.

Sorry ja, gaat definitief niet door nu mijn aanbod. Vervallen.

Ben nu verplicht om maar zelf alleen te gaan en in dit onderstaand hotel voor één week te zitten.


Indonesië wil onze tanks kopen Spotprenthotelin1913

Terug naar boven Ga naar beneden
http://www.imexbo.nl
Duinkonijn

Duinkonijn

Aantal berichten : 1148
Registratiedatum : 19-05-09
Leeftijd : 76
Woonplaats : In de duinen bij Haarlem, maar geboren in Batavia

Indonesië wil onze tanks kopen Empty
BerichtOnderwerp: Re: Indonesië wil onze tanks kopen   Indonesië wil onze tanks kopen Icon_minitimedo 26 apr 2012 - 22:30

kasihan, bro Henri.
Goede bedoelingen, maar gaat niet door......

Gelukkig heb je een goed pension in de aanbieding!

DK
Terug naar boven Ga naar beneden
http://home.planet.nl/~hvschaik/home.htm
wu

wu

Aantal berichten : 6613
Registratiedatum : 08-12-08

Indonesië wil onze tanks kopen Empty
BerichtOnderwerp: Re: Indonesië wil onze tanks kopen   Indonesië wil onze tanks kopen Icon_minitimedi 8 mei 2012 - 8:58

Kabinet wil overtollige tanks toch aan Indonesië verkopen
Theo Koelé − 08/05/12, 08:07Het demissionaire kabinet wil, tegen de zin van de Tweede Kamer, overtollige tanks leveren aan Indonesië. De door bezuinigingen geplaagde minister Hans Hillen (Defensie, CDA) snakt naar de verwachte opbrengst van 200 miljoen euro.

Zijn collega Uri Rosenthal (Buitenlandse Zaken, VVD) wil de regering in Jakarta niet tegen zich in het harnas jagen; de verkoop van de Leopard-tanks is zo goed als rond. Dit melden bronnen rond het kabinet. Binnenkort wordt de Kamer geïnformeerd. De kans is groot dat de Kamer de voorgenomen leverantie dwarsboomt.

Meerderheid tegen
Een meerderheid heeft zich via een motie van Kamerlid Arjan Al Fassed (GroenLinks) uitgesproken tegen de transactie, omdat die in strijd zou zijn met het Nederlandse mensenrechtenbeleid. Het wapentuig kan onder meer worden ingezet in Papoea-Nieuw-Guinea, waar rebellen actief zijn. Al Fassed: 'Het Indonesische leger schendt mensenrechten. Daar mag het demissionaire kabinet met deze wapendeal niet aan bijdragen.'

Minister Hillen ('Als koopman heb ik geen moraal') is de drijvende kracht achter de beoogde transactie. Hij moet een miljard euro bezuinigen. Een deel ervan kan bekostigd worden door de verkoop van materieel. Nederland wil alle tanks afstoten.

Levert Nederland niet, dan zal Duitsland het doen, zo zeggen defensiedeskundigen. De verkoop van tanks aan Indonesië stuit volgens hen niet op Europese regels voor wapenexport. Maar zowel de stellingname van de Kamer als de demissionaire status van het kabinet (dat meer dan ooit moet luisteren naar het parlement) gooit naar verwachting roet in het eten.

Ook in het Indonesische parlement klonken protesten tegen de aanschaf van tanks, mede omdat die niet geschikt zouden zijn. Onlangs maakte het ministerie van Defensie in Jakarta bekend lichte, beter inzetbare pantservoertuigen van Russische makelij aan te schaffen.

Indonesië is bezig met een versterking van de krijgsmacht, waarvoor enorme bedragen zijn uitgetrokken.


Volkskrant
Terug naar boven Ga naar beneden
https://indonesie.actieforum.com
wu

wu

Aantal berichten : 6613
Registratiedatum : 08-12-08

Indonesië wil onze tanks kopen Empty
BerichtOnderwerp: Re: Indonesië wil onze tanks kopen   Indonesië wil onze tanks kopen Icon_minitimedi 8 mei 2012 - 9:02

GL en CU: blokkeer verkoop tanks aan Indonesië


(Novum) - De Tweede Kamer moet een stokje steken voor de verkoop van tientallen Leopard-tanks aan Indonesië. Dat vindt GroenLinks-Kamerlid Arjan El Fassed. Ook ChristenUnie-Kamerlid Joël Voordewind vindt de deal 'niet uit te leggen'.


Een Kamermeerderheid sprak zich in december uit tegen de verkoop van de overtollige tanks aan Indonesië. De Volkskrant meldt dinsdag op basis van bronnen rond het kabinet dat demissionair minister van Defensie Hans Hillen (CDA) toch wil doorgaan met de deal, die zo'n tweehonderd miljoen euro op zou leveren.

El Fassed is hier fel op tegen. "Het Indonesische leger maakt zich nog steeds schuldig aan schendingen van mensenrechten. Daarom moeten we geen tanks aan ze verkopen. Dit demissionaire kabinet moet niet tegen de wil van een meerderheid van de Tweede Kamer doorgaan met deze wapendeal."

Voordewind wijst erop dat Nederland jaarlijks zo'n honderd miljoen euro aan ontwikkelingshulp naar Indonesië overmaakt. Hij noemt het 'niet uit te leggen' dat dat land vervolgens voor tweehonderd miljoen euro tanks koopt. "Geen ontwikkelingshulp voor wapens", twittert hij.

Bij de verkoop van overtollig defensiematerieel heeft de Tweede Kamer een beslissende rol. El Fassed wil dat de meerderheid die tegen deze deal is de verkoop blokkeert.


Nieuws.nl
Uitgegeven op Dinsdag 08 mei 2012 om 10:31:55
Terug naar boven Ga naar beneden
https://indonesie.actieforum.com
Duinkonijn

Duinkonijn

Aantal berichten : 1148
Registratiedatum : 19-05-09
Leeftijd : 76
Woonplaats : In de duinen bij Haarlem, maar geboren in Batavia

Indonesië wil onze tanks kopen Empty
BerichtOnderwerp: Re: Indonesië wil onze tanks kopen   Indonesië wil onze tanks kopen Icon_minitimewo 9 mei 2012 - 0:17

Als de 2 minister de tanks tegen de wil van de tweede kamer toch verkoopt aan Indonesië, wat wil de kamer dan doen?
Ze kunnen niets!
Want een motie van wantrouwen om een minister weg te sturen kan niet eens, want de ministers zijn al door de Koningin ontslagen...........

Dat is in het verleden al zo vaak gebeurd: een demissionair kabinet kan altijd zijn zin doordrijven!
Ze hebben toch niks meer te verliezen, hoogstens als er na de verkiezing een nieuw kabinet komt.
En van de partij van zo'n minister kan die man/(soms vrouw) niet weer minister maken als de coalitie partner(s) het niet willen.
Hoewel......... Donner heeft dit een paar keer geflikt en is nu na de Koningin toch maar de hoogste baas van dit kodok land geworden......

Politiek is een raar spel........

DK
Terug naar boven Ga naar beneden
http://home.planet.nl/~hvschaik/home.htm
wu

wu

Aantal berichten : 6613
Registratiedatum : 08-12-08

Indonesië wil onze tanks kopen Empty
BerichtOnderwerp: Re: Indonesië wil onze tanks kopen   Indonesië wil onze tanks kopen Icon_minitimedi 15 mei 2012 - 10:48

wat denk je wat...?


Indonesië wil onze tanks niet
Auteur: door onze correspondent Wilma van der Maten | dinsdag 15 mei 2012 | 06:41


JAKARTA - Een meerderheid van het Indonesische parlement voelt niets voor de aanschaf van honderd overtollige Leopard-tanks uit Nederland.

Deze week debatteert het Indonesische parlement over de bezwaren die er bestaan tegen het verouderde zware wapentuig. Tot nu toe houdt de defensiecommissie de aankoop van de tanks tegen. "Wat moeten we er mee op onze eilanden? Per stuk wegen ze 60 ton. Ze zijn niet eens geschikt voor de slecht onderhouden Indonesische wegen en bruggen", zegt defensiespecialist Susaningtyas Kerpati van de Hanura partij, het Geweten van het Volk, die twee jaar geleden werd opgericht door de voormalige legercommandant Wiranto.

Begroting
Het Nederlandse kabinet, dat flink moet bezuinigen, kijkt volgens Susaningtyas te veel met dollartekens in de ogen naar de Indonesische defensiebegroting die het afgelopen jaar werd verhoogd tot acht miljard dollar, het hoogste militaire budget van de afgelopen twintig jaar.

Indonesië kampt met een zwaar verouderd leger door het jarenlange wapenembargo dat het westen instelde vanwege de mensenrechtenschendingen onder generaal Soeharto. Tijdens de tsunami in 2004, waarbij meer dan tweehonderd mensen omkwamen, waren er niet eens voldoende helikopters en transportvliegtuigen om de slachtoffers te helpen.

Prestigeproject
De gepensioneerde generaal Susilo Bambang Yudhoyono, die een jaar na de tsunami als president aantrad, ziet de modernisering van het leger als zijn prestigeproject. Internationale wapenproducenten staan bij hem in de rij.

Een Nederlandse Kamermeerderheid wil alleen zaken doen met Indonesië als de regering belooft de tanks niet in conflictgebieden in te zetten, zoals in Papoea waar al jaren een onafhankelijkheidsstrijd woedt.

"De tanks zijn niet eens geschikt in de jungle van de voormalige Nederlandse kolonie", zegt een cynische Al Muzzammil van de Partij voor Welvaart en Gerechtigheid (PKS), een coalitiegenoot van de regeringspartij van president Yudhoyono.

Oppositie
Muzzammil voert fanatiek oppositie tegen de tanks. "Indonesië kan beter investeren in afweerraketten als de meeste landen toch al tanks bezitten. Voor de prijs van een Leopard-tank heb je 22 raketten." Bovendien vindt de defensiespecialist net zoals de meerderheid van het parlement dat Indonesië beter geld kan steken in het ontwerpen van een lichtere tank die in eigen land kan worden geproduceerd. "We bestaan voor 70 procent uit zee. Laten we patrouilleschepen kopen om onze kusten te bewaken."


Stentor
Terug naar boven Ga naar beneden
https://indonesie.actieforum.com
wu

wu

Aantal berichten : 6613
Registratiedatum : 08-12-08

Indonesië wil onze tanks kopen Empty
BerichtOnderwerp: Re: Indonesië wil onze tanks kopen   Indonesië wil onze tanks kopen Icon_minitimewo 16 mei 2012 - 11:50

Interview Hakim Bahabol (37), lid parlement West-Papoea

‘Tanks verkopen is opnieuw verraad aan de Papoea’s’

Nederland moet een referendum over de afscheiding van West-Papoea van Indonesië regelen, vindt Bahabol.


‘Als Nederland tanks verkoopt aan Indonesië worden we door uw land voor de tweede keer verraden.’ Hakim Bahabol (37), die strijdt voor onafhankelijkheid van de provincie Papoea, vraagt de Tweede Kamer geen toestemming te verlenen voor de leverantie van wapens die het Indonesische leger kan inzetten tegen ‘separatisten’.

Hun streven naar een eigen staat duurt al sinds de jaren zestig van de vorige eeuw, toen kolonisator Nederland de belofte van Papoea’s onafhankelijkheid niet kon waarmaken. Het gebied werd ingelijfd door de regering in Jakarta. ‘De inheemse bevolking wordt tot op de dag van vandaag onderdrukt.’

Het demissionaire kabinet wil overtollige Leopard-tanks voor 200 miljoen euro verkopen aan Indonesië, maar de kans is groot dat de Kamer woensdag een streep door het plan zet. Schending van de mensenrechten door het Indonesische leger in West-Papoea is een van de redenen waarom een Kamermeerderheid zich al tegen de transactie uitsprak. Het kabinet zegt dat de tanks ‘niet in de Papoearegio worden gestationeerd’, althans volgens ‘Indonesische publieke verklaringen’. Bahabol gelooft het niet. ‘Het leger zal ze gebruiken om op demonstranten in te rijden, om ons te terroriseren.’ Al eerder zette het leger lichte pantservoertuigen en speciale eenheden in om protesten de kop in te drukken.

Bahabol is lid van het, volgens Indonesië illegale, parlement van West-Papoea. ‘We vergaderen stiekem, in kerken of in de jungle’. Hij reisde vorige week naar Nederland met twee (anonieme) mede activisten. Ze spraken met Kamerleden van PVV, SP en ChristenUnie. Het kostte de Papoea’s grote moeite Indonesië te verlaten. Ze hielden er rekening mee dat ze bij terugkeer zouden worden gearresteerd. De afgelopen dagen waren ze in Jakarta; ze hopen woensdag terug te keren naar hun eigen regio.

Nederland moet zich volgens Bahabol sterk maken voor een referendum, onder internationaal toezicht, over afscheiding van Indonesië. ‘We willen dat doel geweldloos bereiken’. Een ‘vreedzame revolutie’, door middel van massademonstraties. Bahabol toont een foto waarop betogers een spandoek dragen met de Nederlandstalige tekst: ‘We komen politieke schuld eisen van Nederland tegenover het volk van West-Papoea.’ In 1961 kregen de Papoea’s van de koloniale overheerser een eigen volkslied en een vlag. ‘Wie die vlag nu hijst, riskeert vijftien jaar gevangenisstraf.’ Gruwelverhalen over het lot van gedetineerden doen de ronde, maar zijn moeilijk te verifiëren: de regio is niet toegankelijk voor westerse diplomaten en journalisten.

Papoea’s in Nederland willen kabinet en Kamer aansporen tot actie, via een petitie die als ‘burgerinitiatief’ in het parlement wordt behandeld. Dat vergt 40.000 handtekeningen; volgens de initiatiefnemers zijn er op westpapoea.petities.nl al 5.000 ondertekenaars. Bahabol: ‘De Indonesische regering noemt ons een ‘kleine groep’. Een referendum zal anders uitwijzen. Mits de oorspronkelijke Papoea’s zich kunnen uitspreken, en niet de veel grotere groep ‘transmigranten’ die Jakarta naar de regio stuurde om ons ras te decimeren.’


Volkskrant, 15 mei 2012
Theo Koelé
Terug naar boven Ga naar beneden
https://indonesie.actieforum.com
wu

wu

Aantal berichten : 6613
Registratiedatum : 08-12-08

Indonesië wil onze tanks kopen Empty
BerichtOnderwerp: Re: Indonesië wil onze tanks kopen   Indonesië wil onze tanks kopen Icon_minitimewo 16 mei 2012 - 11:59

Terug naar boven Ga naar beneden
https://indonesie.actieforum.com
Gesponsorde inhoud
Indonesië wil onze tanks kopen Empty
BerichtOnderwerp: Re: Indonesië wil onze tanks kopen   Indonesië wil onze tanks kopen Icon_minitime

Terug naar boven Ga naar beneden
 
Indonesië wil onze tanks kopen
Terug naar boven 
Pagina 1 van 2Ga naar pagina : 1, 2  Volgende

Permissies van dit forum:Je mag geen reacties plaatsen in dit subforum
Indonesië :: Berichten :: Algemeen-
Ga naar: