Indonesië
Wilt u reageren op dit bericht? Maak met een paar klikken een account aan of log in om door te gaan.

Indonesië

Informatie- en nieuwsforum over Indonesië en Nederlands-Indië
 
IndexLaatste afbeeldingenRegistrerenInloggen

 

 Leerlingenaantal Nederlandse school Jakarta in jaar tijd bijna verdubbeld

Ga naar beneden 
AuteurBericht
ElEl

ElEl


Aantal berichten : 8018
Registratiedatum : 08-12-08

Leerlingenaantal Nederlandse school Jakarta in jaar tijd bijna verdubbeld Empty
BerichtOnderwerp: Leerlingenaantal Nederlandse school Jakarta in jaar tijd bijna verdubbeld   Leerlingenaantal Nederlandse school Jakarta in jaar tijd bijna verdubbeld Icon_minitimema 3 dec 2012 - 18:41

Leerlingenaantal Nederlandse school Jakarta in jaar tijd bijna verdubbeld

30-11-2012

Het aantal leerlingen op de Nederlandse school (Netherlands International School) in Jakarta is het afgelopen jaar fors gestegen. Van 115 leerlingen in augustus 2011 naar 210 in november 2012.

De Nederlandstalige dagstroom groeit licht, de grootste groei is te zien bij het naschoolse NTC-onderwijs en de Engelstalige stroom. Directeur Sander Fisser geeft aan dat er niet één specifieke ontwikkeling is aan te wijzen die deze groei heeft veroorzaakt, maar dat veel positieve ontwikkelingen binnen de school hebben gezorgd voor onder andere meer vertrouwen en een grotere naamsbekendheid. Een inspirerend verhaal van een van de grootste Nederlandse scholen in het buitenland.

Openheid
Er is het afgelopen jaar op de NIS veel geïnvesteerd in de openheid naar en nog betere communicatie met de ouders. Waar het kantoor van de directeur bijvoorbeeld eerst, door zowel de locatie als de deels geblindeerde ramen, erg ontoegankelijk was, staat de deur nu altijd open. Ouders kunnen wensen en zorgen delen met de directeur, die direct kijkt wat hij met deze geluiden kan doen. Een goed voorbeeld hiervan is dat het NTC-onderwijs nu niet meer 2 keer per week anderhalf uur wordt aangeboden, maar 1 keer per week gedurende 3 uur. Dit bespaart de huidige ouders veel reistijd en zorgt ervoor dat ook ouders die eerst vanwege de lange reistijd niet voor het NTC-onderwijs op de NIS kozen, nu toch instromen.


Peuters
De school biedt inmiddels ook dreumes- en peuteronderwijs onder leiding van professionele leerkrachten. Daardoor faciliteert de school nu onderwijs aan kinderen van 18 maanden tot en met 12 jaar. De interesse in het peuteronderwijs is groot, er zijn inmiddels drie volledige peuterklassen en drie dreumesgroepen. De school heeft er bewust voor gekozen om ook deze groepen te laten leiden door HBO-gediplomeerde en ervaren leerkrachten.

Huisvesting
De gevolgen van de leerlingengroei zijn ook te merken aan het gebouw. Zo zijn er meerdere lokalen bijgebouwd en is er een extra gymzaal speciaal voor de jongste leerlingen. De extra lokalen hebben geleid tot een prettigere verdeling van de klassen over het gebouw. Leeftijdsgenoten uit de Engelstalige en Nederlandstalige stroom zitten nu in lokalen naast elkaar.

Interesses
De school werkt hard aan het in de praktijk uitvoeren van haar visie en is volgens de directeur op een veel procesmatigere manier bezig met onderwijs. Het onderwijsteam werkt na de invoering van het taakbeleid bovendien nog gemotiveerder. Leerkrachten hebben mogen aangeven waar hun interesse naast het lesgeven ligt en hebben waar mogelijk de kans gekregen om zich binnen deze interesse (bijvoorbeeld ICT) in te zetten voor de school.

Uitdagingen
Uiteraard zijn er op de NIS ook nog uitdagingen. De school merkt bijvoorbeeld dat het inzetten van een bevlogen MR vaak bemoeilijkt wordt door het feit dat ouders vaak maar een paar jaar in Jakarta blijven. Gekeken wordt nu naar een alternatief voor de MR in de vorm een Parent Advisory Council. Daarnaast is de uitdaging na zoveel mooie ontwikkelingen altijd het vasthouden van deze zeer positieve lijn.

Kijk voor meer informatie over de NIS op http://www.nis.or.id/

Stichting NOB
Terug naar boven Ga naar beneden
http://www.tileng.nl
 
Leerlingenaantal Nederlandse school Jakarta in jaar tijd bijna verdubbeld
Terug naar boven 
Pagina 1 van 1
 Soortgelijke onderwerpen
-
»  Jan V. na bijna vier jaar cel op Bali terug in Nederland
» Zestig jaar terug in tijd: Indiëgangers geëerd
» Nederlandse kinderen op Bali leren op school leven met de natuur
» 10 Jaar onrecht: tijd om de echte moordenaars van Munir te vinden
» Peuter verkracht op school Jakarta

Permissies van dit forum:Je mag geen reacties plaatsen in dit subforum
Indonesië :: Diversen :: Praatcafé/Ngobrol-
Ga naar: