Houd ook je agenda in de gaten in verband met de lezingen die in het museum zullen worden gehouden in het kader van deze tentoonstelling.
De lezingen zijn altijd in de Salon van het museum, en duren van 14:00u tot 15:00u. De extra kosten voor een lezing, bovenop de toegangsprijs, bedragen 5 euro.
Zondag 12 mei: De laatste man, een familieverhaal over een Nederlandse officier in Indië
Hans Goedkoop (presentator van het tv-programma Andere tijden en auteur van het boek De laatste man) vertelt over zijn grootvader die officier was in Indië, repatrieerde en alleen nog werk kreeg als adviseur van de brandweer.
Donderdag 6 juni: Van jazz tot Indorock
Stan Rijven (muziekjournalist, DJ en programmamaker) over 'Indorockers' en hoe zij de basis legden voor de (Haagse) beatexplosie.
Zondag 16 juni: Sporen van smaragd: Haags Indisch erfgoed 1853-1945
Een lezing door drs. Andréa Kroon (kunsthistoricus en medeoprichter van Kroon & Wagtberg Hansen kunsthistorisch projectmanagement) over Indische sporen in het stadsbeeld van Den Haag.
Donderdag 27 juni: Louis Couperus en Nederlands-Indië: een haat-liefdeverhouding
Dr. H. T. M. van Vliet (auteur van diverse publicaties over Couperus) schreef het boek Louis Couperus, de correspondentie waarin ruim 1400 brieven van Couperus zijn opgenomen. de brieven illustreren de haat-liefdeverhouding die Couperus met Indië had.
Zondag 14 juli: Tjalie Robinson (1911-1974), de erflater van Indisch Nederland
Pof. dr. Wim Willems (hoogleraar Sociale Geschiedenis aan de Universiteit Leiden/Campus Den Haag) spreekt over de Indische schrijver, journalist en voorman Tjalie Robinson over wie hij in 2008 een biografie schreef.
Informatie vind je hier: http://www.haagshistorischmuseum.nl/page/Evenementen