Indonesië
Wilt u reageren op dit bericht? Maak met een paar klikken een account aan of log in om door te gaan.

Indonesië

Informatie- en nieuwsforum over Indonesië en Nederlands-Indië
 
IndexRegistrerenInloggen

 

 Nova College houdt Koningsweek voor Kinderhulp Indonesië

Ga naar beneden 
2 plaatsers
AuteurBericht
ElEl

ElEl


Aantal berichten : 8018
Registratiedatum : 08-12-08

Nova College houdt Koningsweek voor Kinderhulp Indonesië Empty
BerichtOnderwerp: Nova College houdt Koningsweek voor Kinderhulp Indonesië   Nova College houdt Koningsweek voor Kinderhulp Indonesië Icon_minitimema 22 apr 2013 - 19:03

Nova College houdt Koningsweek voor Kinderhulp Indonesië

REGIO | 22 april 2013 | Door ROC Nova College, dichtbij-meeschrijverNova College houdt Koningsweek voor Kinderhulp Indonesië Novakb

(Foto: ROC Nova College)

HAARLEM - Eerstejaars studenten Pedagogisch werk, Onderwijsassistent en Maatschappelijke zorg van het Nova College op de Planetenlaan 5 in Haarlem houden van 22 tot en met 26 april de Koningsweek: allerlei activiteiten om geld in te zamelen voor Stichting Kinderhulp Indonesië. Publiek is welkom bij de modeshow op 24 april van 14.00 – 16.00 uur op het schoolplein voor de school of bij nat weer in de aula.

Voor en tijdens de Koningsweek gaan de eerstejaars oranje vlaggetjes voor een euro per stuk aan de man brengen. Ze benaderen familie, vrienden, bedrijven en particulieren in de buurt van de school om vlaggetjes te sponsoren, waarmee ze het plein en de straten rondom school oranje gaan versieren. De eerste 125 euro is al binnen en de eerste vlaggetjes zijn al geknipt en versierd. Ook gaan de studenten Maatschappelijke zorg bloembollen verkopen voor het goede doel.

Hoogtepunt van de Koningsweek is de modeshow op woensdagmiddag. Daarvoor ontwerpt en maakt elke mentor-groep een gewaad voor de nieuwe Koning en Koningin van kosteloos, zelf verzameld materiaal zoals monsters van stoffeerbedrijven, plastic. Elke groep bedenkt ook een bijzondere manier om de creaties te showen op de catwalk. Een jury bepaalt welke slb-groep wint.

Daarnaast helpen enkele eerstejaars Pedagogisch Werker en Maatschappelijke Zorg op woensdagochtend bij de begeleiding van Z.M.L.K. leerlingen van basisschool de Schelp op de kermis in de stad. Studenten Maatschappelijke Zorg gaan deze week ook opruimen in de wijk rond de school, een warme lunch bereiden voor ouderen en helpen in een moestuin en winkel van het buurtsteunpunt van het Leger de Heils in Haarlem Noord. Goed voor het wij-gevoel in Haarlem Noord.

Maandag- en donderdagmiddag zijn de Kroningsspelen: een activiteitenmiddag door en voor studenten van de Planetenlaan. De studenten Onderwijsassistent en Pedagogisch werker niveau 4 verzorgen vrijdagmiddag een ludieke verrassing ter afsluiting van de Koningsweek.

Een onderdeel van de Koningsweek is de sponsoractie voor het Koningfonds. Dit fonds is een initiatief van de unit Gezondheidszorg, Welzijn en Laboratoriumtechniek van ROC Nova College. Voor meer informatie novacollege.nl/koningfonds.

Dichtbij.nl
Terug naar boven Ga naar beneden
http://www.tileng.nl
wu

wu


Aantal berichten : 6613
Registratiedatum : 08-12-08

Nova College houdt Koningsweek voor Kinderhulp Indonesië Empty
BerichtOnderwerp: Re: Nova College houdt Koningsweek voor Kinderhulp Indonesië   Nova College houdt Koningsweek voor Kinderhulp Indonesië Icon_minitimezo 28 apr 2013 - 10:18


Knuffels in Haarlem, Bomaanslagen in Jakarta

REGIO | 29 april 2013 | reageer | Door Danny Gooyer, dichtbij-meeschrijver


Nova College houdt Koningsweek voor Kinderhulp Indonesië 04_knu10 (Foto: Danny Gooyer)
1 / 5


HAARLEM - Een bomaanslag op de botermarkt! Je kunt je er niets bij voorstellen maar het zal je maar gebeuren! Explosie, drukgolf, vernieling, hitte, schrik, paniek, angst en wat nog meer …

[...]

Liefde, warmte, aandacht, stilstaan (bij de mooie dingen) bij elkaar. Daar hebben we niet altijd tijd voor lijkt het. Op de Botermarkt in Haarlem stond dinsdag 23 april een groepje jongeren met een wel heel warm en liefdevol doel. Dapper ook want om een knuffel aan mensen aan te bieden valt nog niet mee: de één heeft geen tijd, de ander heeft al meer dan genoeg goede doelen en weer een ander wil helemaal niet knuffelen met de jongeren..

Het is nota bene voor het luttele bedrag van 1 euro en dat geld, zo vertelden de jongeren, gaat naar een goed doel. En wel naar Indonesië. Een van hen vertelde dat ze het werk van andere mensen graag willen doorzetten.
De leerlingen, afkomstig van het Nova College, knuffelen voor het “Koningfonds” en zetten daarmee het werk voort van twee bijzondere mensen. Deze mensen zijn Eugenie Koning en Peter Burer. Zij kwamen bij bomaanslagen in Jakarta in 2009 om het leven. Moge zij in vrede rusten…

Lees het verhaal op Dichtbij
Terug naar boven Ga naar beneden
https://indonesie.actieforum.com
 
Nova College houdt Koningsweek voor Kinderhulp Indonesië
Terug naar boven 
Pagina 1 van 1
 Soortgelijke onderwerpen
-
» Indonesië houdt piloten in de gaten voor vermoedelijke steun aan IS
» Friesland College steunt beroepsopleiding drie kansarme jongeren in Indonesië
» Wikileaks: "100.000 dollar voor Facebook pagina voor bezoek Obama aan Indonesië"
» Wereldwinkel Wierden houdt actie voor Molukken
» Staking Philipsfabriek Indonesië houdt aan

Permissies van dit forum:Je mag geen reacties plaatsen in dit subforum
Indonesië :: Diversen :: Praatcafé/Ngobrol-
Ga naar: