Indonesië
Wilt u reageren op dit bericht? Maak met een paar klikken een account aan of log in om door te gaan.

Indonesië

Informatie- en nieuwsforum over Indonesië en Nederlands-Indië
 
IndexRegistrerenInloggen

 

 Open brief aan Obama over Indonesische christenen in cel

Ga naar beneden 
AuteurBericht
ElEl

ElEl

Aantal berichten : 8018
Registratiedatum : 08-12-08

Open brief aan Obama over Indonesische christenen in cel  Empty
BerichtOnderwerp: Open brief aan Obama over Indonesische christenen in cel    Open brief aan Obama over Indonesische christenen in cel  Icon_minitimedi 8 okt 2013 - 16:52


Open brief aan Obama over Indonesische christenen in cel


dinsdag 08 oktober 2013 09:02

APECDe VS stond vrijdag onder druk het geweld tegen religieuze vrijheid in Indonesië tegen te gaan. Twee christenen zijn daar tot drie jaar gevangenisstraf veroordeeld wegens evangelisatie. In een open brief aan president Barack Obama hebben Christian Solidarity Worldwide (CSW) en CSW USA hem gevraagd de kwestie dit weekend aan de kaak te stellen tijdens de bijeenkomst van de Asia-Pacific Economic Cooperation (APEC).

Obama lastte zijn trip naar de economische top over Azië overigens af en blijft in Washingtonin in verband met de ‘shutdown’, de sluiting van overheidsinstellingen. Maar volgens het Witte Huis vloog John Kerry wel namens Amerika naar Bali. Het is overigens niet duidelijk of Kerry van de gevanggenneming van de christenen Kashfi Rosyid en Jalaudin op de hoogte is. Beiden zijn in maart door de politie opgepakt in Sukabumi in West Java, nadat een woedende menigte van ongeveer tweehonderd moslims hun huizen had aangevallen.


De International Christian Concern (ICC) group, die de twee broers bijstaat, vertelde nieuwsdienst BosNewsLife, partner van Uitdaging, dat Rosyid (58) en Jalaudin (65) zijn geslagen door medegevangenen. De twee werden opgepakt nadat zij meer dan 100 moslims tot Christus hadden geleid in de omgeving van hun woning, zeggen christenen.

De verdediging van de twee christenen heeft het opgegeven in beroep te gaan tegen hun straf, onder zware druk van de plaatselijke autoriteiten, zegt ICC. De familie van Rosyid is bovendien uit haar dorp gejaagd en waar die op dit moment verblijft is onbekend. De familie van Jalaudin werd gedwongen zich te vestigen in een afgelegen gebied in West Java.


De laatste tijd wordt het christenen in het land wel vaker moeilijk gemaakt. Vorig jaar moesten minstens vijftig kerken sluiten van de plaatselijke overheden, onder druk van geradicaliseerde politieke groeperingen, zoals het Islamitisch Defensie Front, zegt ICC. Activisten voor mensenrechten hebben hun zorgen geuit aan president Obama, die een deel van zijn jeugd in het land doorbracht en Indonesië prees als een model voor religieuze vrijheid. In mei van dit jaar aanvaardde de Indonesische president Susilo Bambang Yudhoyono een overigens nogal ter discussie gestelde onderscheiding van de stichting voor vrijheid van geweten in New York voor zijn propageren van religieuze vrijheid. Hij aanvaardde de prijs ondanks protesten va religieuze minderheden, die zeggen dat geweldsincidenten en discriminatie de laatste jaren zijn toegenomen.

Ryan Morgan, ICC's regionale manager voor Zuidwest Azië, vindt de twee arrestaties en daarop volgende straffen wegens het delen van hun geloof volkomen onacceptabel. Het zou volgens hem de internationale gemeenschap moeten doen opschrikken. Hij noemt hun gevangenschap een schaamteloos met de voeten treden van de basale menselijke vrijheid, een gerechtelijke dwaling en een klap in het gezicht van Indonesische leiders die tolerantie proclameren en die in de grondwet wordt beschermd.

Uitdaging
Terug naar boven Ga naar beneden
http://www.tileng.nl
Kesasar

Kesasar

Aantal berichten : 2586
Registratiedatum : 03-01-09
Woonplaats : Selandia Baru

Open brief aan Obama over Indonesische christenen in cel  Empty
BerichtOnderwerp: Re: Open brief aan Obama over Indonesische christenen in cel    Open brief aan Obama over Indonesische christenen in cel  Icon_minitimedi 8 okt 2013 - 20:10

Het mes snijd wel aan twee kanten hier h`e, de Muslim zegt Allahu Akhbar en er is geen ander, de Christian zegt Jesus Christus is God plus twee anderen. Goed, volgens my, zeg ik tegen die missionarissen, jij gelooft wat je wilt dat is jouw recht, maar kom niet bij mij aan en vertel mij dat wat ik geloof klare nonsense is en Allah geen God, dan zelfs deze ouwe knar krijgt een kriebbelig gevoel rond zijn solar plexus, bloeddruk kilometers hoog en onaangename dingen gaan gebeuren, yup, kan ik je vertellen.
Maar als iemand de missionarissen benadert en zegt" vertel mij meer" dat is altijd beter dan iemand bij de 'kruis' te pakken terwijl je op de hoek van de straat staat te kwelen (prediken) en ieder en allen 't Christendom zijn strot in te prakken.
Wat we nodig hebben hier is tollerantie, voor de Muslim de anderen te tollereren (staat in de Quran), idem dito voor de Christian,die begrijpen moet dat het voor een Muslim het zelfde is om de doodstraf te krijgen als hij of zij Islam verlaat voor een ander geloof.
Wat die twee betreft die drie jaar in de bak getrokken hebben, ja, een beetje hard handig, maar als je de ruiten in een ander mans huis in gooit, moet je de rotan verwachten, niet waar?
En die zogenaamde geradicaliseerde hardliners, wel die zijn geen Muslim al denken ze van wel, jammer genoeg dat de overheid te lamlendig is om ze hard aan te pakken!

siK.*


Terug naar boven Ga naar beneden
 
Open brief aan Obama over Indonesische christenen in cel
Terug naar boven 
Pagina 1 van 1

Permissies van dit forum:Je mag geen reacties plaatsen in dit subforum
Indonesië :: Berichten :: Algemeen-
Ga naar: