Indonesië
Wilt u reageren op dit bericht? Maak met een paar klikken een account aan of log in om door te gaan.

Indonesië

Informatie- en nieuwsforum over Indonesië en Nederlands-Indië
 
IndexRegistrerenInloggen

 

 Steun voor veehouders Indonesië en Vietnam

Ga naar beneden 
AuteurBericht
ElEl

ElEl

Aantal berichten : 8018
Registratiedatum : 08-12-08

Steun voor veehouders Indonesië en Vietnam   Empty
BerichtOnderwerp: Steun voor veehouders Indonesië en Vietnam    Steun voor veehouders Indonesië en Vietnam   Icon_minitimewo 16 okt 2013 - 16:16

wo 16 okt 2013, 13:08

Steun voor veehouders Indonesië en Vietnam

WAGENINGEN (AFN) - FrieslandCampina en Rabobank gaan lokale melkveehouders in Indonesië en Vietnam helpen met educatie en betaalbare financieringen. Dit heeft topman Cees ’t Hart van Royal FrieslandCampina woensdag bekendgemaakt tijdens de opening van het FrieslandCampina Innovation Centre, in aanwezigheid van koningin Máxima.

Met de inzet van kennis en financieringen tegen relatief gunstige voorwaarden verwachten FrieslandCampina en Rabobank de kwaliteit van de lokale melkveehouderij te verbeteren. De financieringen zijn bedoeld voor de aankoop van koeien, verbetering van het stalklimaat en biogasinstallaties. FrieslandCampina neemt de melk af.

De rente en aflossing worden ingehouden op het melkgeld, zodat de melkveehouders beetje bij beetje hun schuld aflossen. Boeren krijgen eveneens training om meer en kwalitatief betere melk te produceren.

Volgens ’t Hart was koningin Máxima tijdens een bezoek aan FrieslandCampina Vietnam in 2011 met het idee gekomen om naast educatie ook een vorm van financiering aan te bieden. De totale investering bedraagt 22 miljoen euro, waarvan FrieslandCampina 12 miljoen euro voor zijn rekening neemt.

Telegraaf
Terug naar boven Ga naar beneden
http://www.tileng.nl
Henri R. Cingoor

Henri R. Cingoor

Aantal berichten : 2328
Registratiedatum : 04-01-09
Woonplaats : Op de oevers van de Kali Brantas

Steun voor veehouders Indonesië en Vietnam   Empty
BerichtOnderwerp: Re: Steun voor veehouders Indonesië en Vietnam    Steun voor veehouders Indonesië en Vietnam   Icon_minitimewo 16 okt 2013 - 19:56

....De financieringen zijn bedoeld voor de aankoop van koeien, verbetering van het stalklimaat en biogasinstallaties. FrieslandCampina neemt de melk af.
......

OK, Aankoop koeien waar vandaan? Uit Friesland? Uit Australia of NZ ? En wie heeft er aandeel in die aankoop van de koeien? Het zal me niet verbazen, dat het Campina is. Waarom nieuwe koeien kopen? Indonesia draait al tig-jaren met hun eigen koeien toch?

Verbetering stalklimaat? Dus uitbreiding van de condititi van de stallen, aircon, alles geautomatiseerd. Wie levert die apparatuur? Een fabriek waar Campina aandelen in heeft?

Biogasinstallaties.... zelfde commentaar als boven.

Dan het voer van die Indon koeien? Het is daar geen groen hollands gras, dus bijvoeren die hap. Wie betaalt dat?

Even op een rijtje zetten:

De arme veeboer wordt gedwongen om te investeren en dat moet via Campina. Hij krijgt een schuldenlast van Leeuwarden tot Jakarta en dan ook nog via Siberia.

Hij krijgt een contractuele afname van de melk en lost in delen daarmee zijn schuld af. En dat kanjaren en jaren duren, want de melkprijs daar is natuurlijk laag. Want de daar geproduceerd melk wordt natuurlijk niet naar Nederland verscheept. Te duur, dus wordt verkocht in Indonesia en dat mag ook niet te duur in de schappen liggen, omdat de mensje gene Rupiahs hebben.... Daarom kan die aflossing dus jaren duren. ( Buiten het feit, dat Aziaten veelal lactose intolerantie hebben... Dus is de productie van lactose vrije melk ook weer duurder.

Zelfde laken een pak voor Vietnam.

Vraagje aan meneer Campina: Als de boeren te weinig melk produceren of de melk niet voldoet aan de productie eisen van Campina en dus de gebonden arme boer niet kan afbetalen... wat gebeurt er met de investeringen?

Welke boeren kunnen profiteren? Gelet op de hoogte van de investering van 22 miljoen. Daar kan je onmogelijk alle veeboeren van Indonesia mee helpen te investeren. Zeg dat er 3 miljoen veeboeren zijn in Indonesia... is dus circa 7 euro per boer..... lachertje.
Terug naar boven Ga naar beneden
http://www.imexbo.nl
 
Steun voor veehouders Indonesië en Vietnam
Terug naar boven 
Pagina 1 van 1

Permissies van dit forum:Je mag geen reacties plaatsen in dit subforum
Indonesië :: Berichten :: Algemeen-
Ga naar: