Indonesië
Wilt u reageren op dit bericht? Maak met een paar klikken een account aan of log in om door te gaan.

Indonesië

Informatie- en nieuwsforum over Indonesië en Nederlands-Indië
 
IndexRegistrerenInloggen

 

 Boeing Malaysia Airlines 'MH370' met 239 mensen vermist

Ga naar beneden 
4 plaatsers
Ga naar pagina : 1, 2  Volgende
AuteurBericht
wu

wu


Aantal berichten : 6613
Registratiedatum : 08-12-08

Boeing Malaysia Airlines 'MH370' met 239 mensen vermist Empty
BerichtOnderwerp: Boeing Malaysia Airlines 'MH370' met 239 mensen vermist   Boeing Malaysia Airlines 'MH370' met 239 mensen vermist Icon_minitimeza 8 maa 2014 - 10:38


Boeing met 239 mensen vermist

08-03-14


Een vlucht van Malaysia Airlines met 239 mensen aan boord verdween vandaag van de radar nadat luchtverkeersleiders contact met het vliegtuig verloren boven de Zuid-Chinese Zee, zo meldt de vliegtuigmaatschappij. "Op het moment hebben we geen idee waar het vliegtuig zich bevindt", zei vicepresident van Malaysia Airlines Fuad Sharuji tegen CNN. De Boeing 777 was op weg van Kuala Lumpur naar Beijing.

In een verklaring op de eigen website zegt Malaysia Airlines dat de piloot van de vlucht erg ervaren is. De 53-jarige vliegenier Kapitein Zaharie Ahmad Shah heeft in totaal 18.365 vlieguren gemaakt sinds hij in 1981 bij de vliegtuigmaatschappij begon.

Het ergste wordt gevreesd voor de 227 passagiers en twaalf crewleden die in het vermiste vliegtuig zaten. Onder de passagiers ook een Nederlander. Verder bestond de vlucht uit 13 nationaliteiten waaronder China (153), Maleisië(38), Indonesië(12), Australië (7) en nog enkele passagiers uit verschillende Europese landen.

Inmiddels melden Vietnamese staatsmedia dat het vermiste vliegtuig in zee is gestort. Dit bericht is nog niet bevestigd door Malaysia Airlines.

De Maleise luchtvloot staat algemeen bekend als betrouwbaar en goed onderhouden.


Spitsnieuws
Terug naar boven Ga naar beneden
https://indonesie.actieforum.com
wu

wu


Aantal berichten : 6613
Registratiedatum : 08-12-08

Boeing Malaysia Airlines 'MH370' met 239 mensen vermist Empty
BerichtOnderwerp: Re: Boeing Malaysia Airlines 'MH370' met 239 mensen vermist   Boeing Malaysia Airlines 'MH370' met 239 mensen vermist Icon_minitimeza 8 maa 2014 - 10:39Malaysia Airlines verspreidt nieuwe lijst van nationaliteiten


De Maleisische luchtvaartmaatschappij heeft een nieuwe lijst van nationaliteiten aan boord van zijn vermist vliegtuig verspreid. Er was daarvoor verwarring omtrent Indiërs en Indonesiërs. Het toestel zelf is nog steeds spoorloos. Van de 227 passagiers zijn er 154 afkomstig van China/Taiwan. Er zaten ook twee kinderen op het vliegtuig. Het toestel telde 12 Maleisische bemanningsleden. Verder gaat het om 38 passagiers uit Maleisië, 7 uit Indonesië, 5 uit India, 6 uit Australië, 3 uit de Verenigde Staten, 4 uit Frankrijk en telkens 2 uit Nieuw-Zeeland, Oekraïne en Canada. Verder komt telkens één passagier uit Rusland, Italië, Nederland en Oostenrijk, zo meldde de luchtvaartmaatschappij.

Gepost op 08/03/2014


Metro
Terug naar boven Ga naar beneden
https://indonesie.actieforum.com
wu

wu


Aantal berichten : 6613
Registratiedatum : 08-12-08

Boeing Malaysia Airlines 'MH370' met 239 mensen vermist Empty
BerichtOnderwerp: Re: Boeing Malaysia Airlines 'MH370' met 239 mensen vermist   Boeing Malaysia Airlines 'MH370' met 239 mensen vermist Icon_minitimeza 8 maa 2014 - 15:00

Grote olievlekken mogelijk sporen van vermiste Boeing


08-03-14   13:54 uur  - Bron: ANP/AP/Redactie


Vietnamese vliegtuigen hebben oliesporen gezien in de regio waar een Boeing 777 van Malaysia Airlines vermist is geraakt. Dat hebben de autoriteiten van Vietnam laten weten. De sporen zijn volgens Verkeersminister Pham Quy Tieu kilometers lang..

Of het gaat om sporen van het vermiste passagierstoestel met 239 mensen aan boord is nog niet duidelijk. De olievlekken zijn gezien op 150 kilometer van het Vietnamese eiland Tho Chu.

Vietnamese staatsmedia hadden eerder gemeld dat het toestel voor de kust van Tho Chu in zee was gestort. Malaysia Airlines en de Maleisische autoriteiten ontkrachtten dat bericht later.

De Boeing 777 met aan boord 239 mensen verdween vannacht van de radar. Het toestel heeft geen noodsignaal afgegeven. Onder de passagiers zou één Nederlander zijn. Volgens het AD gaat het om een 50-jarige vrouw uit Amsterdam.

Internationale zoektocht
China, Vietnam, Maleisië, Singapore en de Filipijnen hebben schepen en vliegtuigen ingezet in de zoektocht naar het vliegtuig in het zuiden van Vietnam. Ook de Verenigde Staten hebben een oorlogsschip en een vliegtuig naar het gebied gestuurd. De Chinese president Xi Jinping heeft zijn ministerie van Luchtvaart en Transport de opdracht gegeven de contacten te intensiveren met de landen die ook naar het toestel zoeken.

De zoektocht met vliegtuigen is voor de nacht voorlopig stilgelegd. De luchtvaartmaatschappij heeft nog geen melding gemaakt van wrakstukken.

Parool
Terug naar boven Ga naar beneden
https://indonesie.actieforum.com
ElEl

ElEl


Aantal berichten : 8018
Registratiedatum : 08-12-08

Boeing Malaysia Airlines 'MH370' met 239 mensen vermist Empty
BerichtOnderwerp: Re: Boeing Malaysia Airlines 'MH370' met 239 mensen vermist   Boeing Malaysia Airlines 'MH370' met 239 mensen vermist Icon_minitimezo 9 maa 2014 - 19:04

Familie Surti Dahlia: 'We hopen dat ze overleeft op een eiland' (video)

09 mrt 2014 12:50 | laatste update: 09 mrt 2014 19:43

Boeing Malaysia Airlines 'MH370' met 239 mensen vermist Rcu04o

ALKMAAR Familie van de Amsterdamse Surti Dahlia, een van de passagiers van de Boeing 777 van Malaysian Airlines die vrijdagnacht spoorloos verdween, hoopt dat ze ergens weet te overleven op een eiland

Dat zegt de Amsterdamse Cheyenne Rigaglia, een vriendin van Surti, tegen RTV Noord-Holland. Cheyenne heeft de Indonesische familie van Surti, bij wie ze twee weken op familiebezoek was, telefonisch gesproken. 'Het was een lieve en behulpzame vrouw', aldus Rigaglia.

Volgens een Alkmaarse vriendin was de 50-jarige vrouw uit Amsterdam-Osdorp eenzaam en op zoek naar liefde. ,,Ze was vaak alleen, maar wilde graag van het leven genieten", zegt ze over de kinderloze Dahlia.

Surti was twee weken op familiebezoek in Indonesië geweest en zou via Peking terug naar Nederland vliegen. Dat was goedkoper dan een directe vlucht van Kuala Lumpur naar Schiphol.

Eerder werd bekend dat twee passagiers aan boord met een vals paspoort waren ingecheckt. Een Oostenrijker en een Italiaan waarvan eerder werd gemeld dat zij aan boord waren, bleken geen ticket voor vlucht MH 370 te hebben. Hun paspoorten bleken jaren geleden gestolen.

Onder meer de BBC meldde eerder vandaag dat de twee passagiers die met een vals paspoort reisden in Peking over zouden stappen op een KLM-vlucht richting Schiphol. In Amsterdam zouden ze opnieuw overstappen: één van hen Kopenhagen, de ander naar Frankfurt.

RTV NH
Terug naar boven Ga naar beneden
http://www.tileng.nl
ElEl

ElEl


Aantal berichten : 8018
Registratiedatum : 08-12-08

Boeing Malaysia Airlines 'MH370' met 239 mensen vermist Empty
BerichtOnderwerp: Re: Boeing Malaysia Airlines 'MH370' met 239 mensen vermist   Boeing Malaysia Airlines 'MH370' met 239 mensen vermist Icon_minitimedi 11 maa 2014 - 20:55


‘Vermist vliegtuig laatst gezien in Straat van Malakka’

‘Maleisisch leger is vermiste Boeing 777 op het spoor’
dinsdag 11 maart 2014, 13u09

Auteur: jvt

Het Maleisische leger heeft mogelijk een spoor gevonden van de vermiste Boeing 777 van Malaysian Airlines. Volgens een militaire bron vloog het toestel nog een uur nadat het van de radar was verdwenen.

Het toestel met 239 mensen aan boord verdween zaterdag van de radar en werd sindsdien niet teruggezien. De Maleisische autoriteiten zeiden eerder dat vlucht MH370 een uur na het opstijgen in Kuala Lumpur verdween. Op dat moment zou het vliegtuig zich ongeveer tussen het Maleisische Kota Bharu en Vietnam bevonden hebben.

‘Het vliegtuig veranderde van koers na Kota Bharu en begon lager te vliegen’, zegt een militaire bron aan persbureau Reuters. ‘Het raakte tot de Straat van Malakka.’

Eerder had een chef van luchtmacht al gemeld dat de militaire radar het vliegtuig om 2.40 uur voor het laatst gezien had nabij het eiland Pulau Perak in het noorden van de Straat van Malakka. Dat is zo’n uur en tien minuten nadat het toestel van de schermen van de luchtverkeersleiding was verdwenen.

Volgens sommige bronnen werden reeds brokstukken van het toestel teruggevonden, maar dat bericht werd door de Maleisische autoriteiten ontkend. Teams uit negen landen zetten de zoektocht daarom voort en het zoekgebied werd nogmaals uitgebreid. Intussen blijven de Maleisische autoriteiten de zaak onderzoeken. Voorlopig wordt vooral aan een mogelijke kaping, sabotage of zelfmoord gedacht.

nieuwsblad.be
Terug naar boven Ga naar beneden
http://www.tileng.nl
ElEl

ElEl


Aantal berichten : 8018
Registratiedatum : 08-12-08

Boeing Malaysia Airlines 'MH370' met 239 mensen vermist Empty
BerichtOnderwerp: Re: Boeing Malaysia Airlines 'MH370' met 239 mensen vermist   Boeing Malaysia Airlines 'MH370' met 239 mensen vermist Icon_minitimema 17 maa 2014 - 13:33

Laatste update: 17 maart 2014 14:04

'Co-piloot vlucht MH 370 voerde het woord in laatste contact'


Luchtvaartmaatschappij Malaysia Airlines denkt dat de co-piloot van de vermiste vlucht MH 370, Fariq Abdul Hamid, het woord voerde in het laatste contact met de luchtverkeersleiders.

Dat stelt de directeur van Malaysia Airlines, Ahmad Jauhari Yahya, maandag op een persconferentie.

Volgens de Maleisische minister van Transport, Hashammuddin Hussein, was een belangrijk communicatiemiddel - het Aircraft Communications Addressing and Reporting System (ACARS) - al uitgeschakeld tijdens het laatste contact.

Eerder bevestigden Maleisische autoriteiten dat het laatste contact eindigde met een kalm uitgesproken "all right, good night".


Belangrijk

Wie met de luchtverkeersleiders sprak vlak voordat het vliegtuig spoorloos verdween, is van belang omdat het vliegtuig naar alle waarschijnlijkheid bewust van de route is afgeweken.

Kaping kan niet worden uitgesloten en onderzocht wordt of het de piloot of de co-piloot was die achter de stuurknuppel zat toen het vliegtuig van de radar verdween.

Australië

Eerder maandag werd bekend dat Australië een grotere rol krijgt bij de zoektocht naar het toestel van Malaysia Airlines, dat nu ruim een week vermist is.

Het land gaat in op een verzoek van Maleisië om de leiding te nemen in het zuidelijk gebied van de zoekactie, zei premier Tony Abbott maandag.

Volgens Abbott vroeg zijn ambtgenoot Najib Tun Razak hem telefonisch het voortouw te nemen bij een deel van de zoektocht. De autoriteiten in Maleisië sluiten volgens de Australiër niet uit dat het toestel die kant op is gevlogen.

Extra middelen

Australië zoekt al met twee patrouillevliegtuigen naar het vermiste toestel, maar volgens Abbott worden nu extra middelen ingezet.

De premier zei overigens niet te beschikken over concrete aanwijzingen dat het toestel ook daadwerkelijk in de buurt van Australië is gekomen.

25 landen

De Maleisische autoriteiten lieten zondag weten dat het ongeveer 25 landen om hulp heeft gevraagd bij de zoektocht naar het vliegtuig. Naast Australië zijn dat onder meer Kazachstan, Pakistan, China, India, Indonesië en Frankrijk.

De luchtvaartautoriteiten in Kazachstan hebben naar eigen zeggen 8 maart niets bijzonders in het luchtruim waargenomen. Het luchtruim is niet zonder toestemming gebruikt.

De vermiste Boeing 777 van Malaysia Airlines was met 239 mensen aan boord onderweg van de Maleisische hoofdstad Kuala Lumpur naar Peking toen het van de radar verdween.

Onderzoekers gaan er inmiddels van uit dat de verdwijning van vlucht MH 370 geen ongeluk was. De communicatiemiddelen van het toestel zijn onderweg opzettelijk uitgeschakeld, waarna het vliegtuig zijn koers verlegde in westelijke richting.

Nu.nl
Terug naar boven Ga naar beneden
http://www.tileng.nl
ElEl

ElEl


Aantal berichten : 8018
Registratiedatum : 08-12-08

Boeing Malaysia Airlines 'MH370' met 239 mensen vermist Empty
BerichtOnderwerp: Re: Boeing Malaysia Airlines 'MH370' met 239 mensen vermist   Boeing Malaysia Airlines 'MH370' met 239 mensen vermist Icon_minitimedi 25 maa 2014 - 9:52

'Er is geen lichaam, we kunnen geen afscheid nemen'


Door: redactie
24-3-14 - 17:29 bron: AD/Ton Voermans


Onder de 239 inzittenden van vlucht 370, was één Nederlandse, de 50-jarige Surti Dahlia. Haar ex-man Leo Schuringa heeft twee weken al het nieuws over het vermiste vliegtuig gevolgd. Hij is verdrietig.


'Ik heb er geen woorden voor. Ik ben verdrietig omdat we nu weten wat er is gebeurd. Maar ook ik had hoop dat ze nog in leven was. Vooral voor haar familie in Indonesië is het een heel trieste toestand. Er is geen lichaam. Niets om afscheid van te nemen. Daar moeten we het dan maar mee doen.' De vrouw had in Nederland geen familie.

Bij nabestaanden in Azië, die nog altijd hoop hadden, leidde de verklaring van de Maleisische premier Najib Razak in Kuala Lumpur en Peking tot hartverscheurende taferelen. Tweeënhalve week hielden zij zich vast aan theoriën dat het vliegtuig ergens was geland en dat zij hun familie op een mooie dag weer in de armen zouden kunnen sluiten.

Razak was echter duidelijk: uit een nadere analyse van de radarbeelden blijft dat vlucht MH370 eindigde in de oceaan bijna 2500 kilometer ten westen van Australië. 'Ver weg van alle mogelijke landingsplekken

AD
Terug naar boven Ga naar beneden
http://www.tileng.nl
wu

wu


Aantal berichten : 6613
Registratiedatum : 08-12-08

Boeing Malaysia Airlines 'MH370' met 239 mensen vermist Empty
BerichtOnderwerp: Re: Boeing Malaysia Airlines 'MH370' met 239 mensen vermist   Boeing Malaysia Airlines 'MH370' met 239 mensen vermist Icon_minitimedo 27 maa 2014 - 12:09


Nabestaanden zetten eerste stap voor megaclaim MH370

Door: Caspar Naber
26/03/14 - 20u04


Een Amerikaans advocatenkantoor heeft de eerste juridische stap gezet voor een "megaclaim" en mogelijke rechtszaak tegen Malaysia Airlines en Boeing vanwege de crash van vlucht MH370. Het kantoor zegt op te treden namens een Indonesische advocaat wiens zoon (24) in het verongelukte toestel zat.

Advocatenkantoor Ribbeck Law uit Chicago houdt Malaysia Airlines en de Amerikaanse vliegtuigbouwer Boeing verantwoordelijk voor de crash van vlucht MH370 in de Indische Oceaan.

Ter voorbereiding op een schadeclaim en mogelijke rechtszaak spraken medewerkers van het advocatenkantoor de voorbije dagen in Kuala Lumpur met nabestaanden van inzittenden van vlucht MH370.

Op verzoek van een aantal families werd dinsdag bij de rechtbank in de Amerikaanse staat Illinois een 'petition for discovery ' ingediend. Dat is een verzoek om de overhandiging van alle documenten met informatie over zowel de vlucht als het vliegtuig, zo melden Amerikaanse en Maleisische media.

In de opgevraagde documenten hopen de Amerikaanse advocaten aanwijzingen te vinden voor fouten door de luchtvaartmaatschappij en/of mechanische gebreken c.q. ontwerpfouten in de Boeing 777-200.

Snel
Het zetten van de eerste juridische stap komt één dag nadat de Maleisische autoriteiten bekendmaakten dat met een aan zekerheid grenzende waarschijnlijkheid gesteld kan worden dat vlucht MH370 op 8 maart is gecrasht in de Indische Oceaan.

Het advocatenkantoor geeft nog geen details over de omvang van de schadeclaim maar spreekt van een "multimillion dollar" zaak die zich de komende dagen kan uitbreiden naar andere fabrikanten en ontwerpers van vliegtuigonderdelen die gefaald zouden kunnen hebben.

Zoon
Ribbeck Law treedt naar eigen zeggen op namens de vader van Firman Chandra Siregar uit Medan in Indonesië. "Een advocaat die zijn zoon verloor in deze verschrikkelijke crash," zo luidt het in een verklaring verspreid in Kuala Lumpur waar de firma een aantal nabestaanden sprak.

Voor Firman Chandra Siregar (24) had vlucht MH370 van Kuala Lumpur naar Peking het begin van een nieuw leven moeten worden. De pas afgestudeerde student van de TU in Bandung zou in China beginnen aan zijn eerste baan bij Schlumberger, een Amerikaans bedrijf actief in de olie-industrie met vestigingen in zo'n 80 landen.

"Firman was een slimme jongen. Voorafgaand aan zijn nieuwe baan nam hij in Maleisië deel aan een kennismakingsprogramma," zo verklaarde zijn vader tegenover de krant Jakarta Globe.

Siregar senior en zijn vrouw maakten zich naar eigen zeggen zorgen over de veiligheid van hun zoon. Bij een aanslag door terroristen in en station in de Chinese provincie Yunnan vielen begin maart 29 doden en 132 gewonden. 'Firman verzekerde ons dat hij veilig zou zijn in Peking,' verzucht de vader.


Crash Turkish Airlines
Advocatenkantoor Ribbeck Law is gespecialiseerd in het bijstaan van slachtoffers van luchtvaartdrama's, zo staat op zijn website. In ruim 20 jaar trad het voor Amerikaanse en Engelse rechtbanken op voor cliënten verspreid over 35 landen.

Daaronder ook in Nederland, waar het kantoor slachtoffers en nabestaanden hielp van de crash van Turkish Airlines bij Schiphol, in februari 2009. Daarbij vielen negen doden en tientallen gewonden. Zij kregen van vliegtuigbouwer Boeing, verantwoordelijk voor de haperende hoogtemeters in het toestel, schadevergoedingen variërend van 5.000 tot 50.000 euro.

HLN.be
Terug naar boven Ga naar beneden
https://indonesie.actieforum.com
Henri R. Cingoor

Henri R. Cingoor


Aantal berichten : 2328
Registratiedatum : 04-01-09
Woonplaats : Op de oevers van de Kali Brantas

Boeing Malaysia Airlines 'MH370' met 239 mensen vermist Empty
BerichtOnderwerp: Re: Boeing Malaysia Airlines 'MH370' met 239 mensen vermist   Boeing Malaysia Airlines 'MH370' met 239 mensen vermist Icon_minitimedo 27 maa 2014 - 18:02

As usual. Ik vroeg me al af waar ze bleven met hun claims.

De één zijn dood is de ander zijn brood en in dit geval (multimillion claims) wordt het dus dik belegd brood voor de advocaten.


OK, stap voor stap:

1) Verantwoordelijk stellen,
2) eventuele rechtspraak of een schikking treffen; hoe het ook moge wezen: It is payday time.
3) de boekhouders van MAS en Boeing gaan de a.s. jaarrekeningen 2014 opmaken en stellen vast dat er verlies geleden is
4) de MAS verhoogt vanaf volgend jaar de seats en BOEING verhoogt de onderhoudkosten naar de vliegmaatschappijen.

Read my lips.Niet te geloven.
Terug naar boven Ga naar beneden
http://www.imexbo.nl
wu

wu


Aantal berichten : 6613
Registratiedatum : 08-12-08

Boeing Malaysia Airlines 'MH370' met 239 mensen vermist Empty
BerichtOnderwerp: Re: Boeing Malaysia Airlines 'MH370' met 239 mensen vermist   Boeing Malaysia Airlines 'MH370' met 239 mensen vermist Icon_minitimema 31 maa 2014 - 10:37


zo 30 mrt 2014, 09:30
Chinese nabestaanden eisen gesprek


PEKING - Ongeveer dertig Chinese nabestaanden eisen een gesprek met de regering van Maleisië. De familieleden willen duidelijkheid over het vermiste vliegtuig van Malaysia Airlines.


"We willen hoe dan ook praten met de premier en met de minister van Defensie", zei een van de nabestaanden bij aankomst in de Maleisische hoofdstad Kuala Lumpur.

De Maleisische Boeing 777 verdween 8 maart spoorloos boven de noordkust van het Maleisische schiereiland Malakka. Het zoeken richt zich op de zuidelijke Indische Oceaan, omdat wordt vermoed dat het toestel na zijn verdwijning nog uren naar het zuiden vloog. Het is onduidelijk wat er precies is gebeurd.

Telegraaf
Terug naar boven Ga naar beneden
https://indonesie.actieforum.com
wu

wu


Aantal berichten : 6613
Registratiedatum : 08-12-08

Boeing Malaysia Airlines 'MH370' met 239 mensen vermist Empty
BerichtOnderwerp: Re: Boeing Malaysia Airlines 'MH370' met 239 mensen vermist   Boeing Malaysia Airlines 'MH370' met 239 mensen vermist Icon_minitimema 31 maa 2014 - 10:37Australië zet ‘zwarte dozenzoeker’ in

31-03-2014 07:10 | gewijzigd 31-03-2014 08:26 | ANP/BLM


Bij de zoektocht naar de vermiste vlucht MH370 van Malaysia Airlines wordt voor het eerst gebruik gemaakt van een apparaat dat signalen van de zwarte dozen kan oppikken. Een marineschip met het geavanceerde apparaat vertrekt zondag vanuit Australië naar het zoekgebied in de Indische Oceaan, 1850 kilometer ten westen van de stad Perth.

Of het inzetten van de signaalontvanger succes oplevert is nog maar de vraag, omdat het bereik slechts een kilometer bedraagt en het schip langzaam moet varen om de kwaliteiten optimaal te benutten. De tijd dringt, aangezien de zwarte dozen naar verwachting nog een week signalen uitzenden.


De nieuwste etappe in de zoektocht begon zondag met een teleurstelling; materiaal dat zaterdag uit zee was geplukt bleek niet afkomstig van de Boeing 777. Er zijn dus nog altijd geen brokstukken van het toestel gevonden.

RefDag.nl
Terug naar boven Ga naar beneden
https://indonesie.actieforum.com
wu

wu


Aantal berichten : 6613
Registratiedatum : 08-12-08

Boeing Malaysia Airlines 'MH370' met 239 mensen vermist Empty
BerichtOnderwerp: Re: Boeing Malaysia Airlines 'MH370' met 239 mensen vermist   Boeing Malaysia Airlines 'MH370' met 239 mensen vermist Icon_minitimema 31 maa 2014 - 10:39ma 31 mrt 2014, 08:30

'Verdwijning vlucht MH370 was geen terrorisme'
Washington - Amerikaanse onderzoekers hebben geen enkele aanwijzing gevonden dat de verdwijning van vlucht MH370 van Malaysia Airlines een terreurdaad is geweest. ''Alles wijst er tot nu toe op dat het een reguliere vlucht was waarop iets gruwelijk fout is gegaan."


Dat zeiden Mike Rogers en Dianne Feinstein van het Huis van Afgevaardigden zondag. Volgens de twee is de enige manier om erachter te komen wat er precies is gebeurd aan boord van de Boeing 777, het analyseren van de gegevens van de zware doos.

Een marineschip met een geavanceerde 'zwarte dozenzoeker' is zondag vanuit Australië vertrokken naar het zoekgebied in de Indische Oceaan, 1850 kilometer ten westen van de stad Perth. Maar tot nu toe ontbreekt nog steeds elk spoor van het vliegtuig. Ook de wrakstukken die zaterdag uit zee zijn geplukt, bleken niet afkomstig van de rampvlucht.

Telegraaf
Terug naar boven Ga naar beneden
https://indonesie.actieforum.com
wu

wu


Aantal berichten : 6613
Registratiedatum : 08-12-08

Boeing Malaysia Airlines 'MH370' met 239 mensen vermist Empty
BerichtOnderwerp: Re: Boeing Malaysia Airlines 'MH370' met 239 mensen vermist   Boeing Malaysia Airlines 'MH370' met 239 mensen vermist Icon_minitimema 31 maa 2014 - 10:42


"Geen deadline op zoektocht MH370"

31-03-2014 08:01

De zoekacties naar het verdwenen passagiersvliegtuig van Malaysia Airlines zal nog zo lang doorgaan als mogelijk is. Er bestaat geen deadline. Dat heeft de Australische premier Tony Abbott gezegd, die ook een bezoek bracht aan de reddingsteams.

Het is nu al meer dan drie weken geleden dat vlucht MH370 met aan boord 239 mensen van de radar verdween. Dat het vliegtuig is neergestort in de Indische Oceaan is nu wel zeker, maar hoe dat is kunnen gebeuren en waar de brokstukken zijn, blijft één groot mysterie.

De zoekactie concentreert zich op een gebied zo’n 1680 kilometer ten westen van de Australische stad Perth. De actie wordt dan ook gecoördineerd door Australië. Tien vliegtuigen en tien schepen blijven meezoeken. “En dat zal niet verminderen”, belooft Abbott. “Integendeel, het wordt almaar intensiever.”

Premier Abbott heeft het internationale reddingsteam ook een bezoek gebracht. Hij deed dat op de basis in Perth, waar hij hen een hart onder de riem kwam steken. “Jullie zijn onze onderzoekers. De hoop van de hele wereld rust bij jullie.”

VTM Nieuws
Terug naar boven Ga naar beneden
https://indonesie.actieforum.com
wu

wu


Aantal berichten : 6613
Registratiedatum : 08-12-08

Boeing Malaysia Airlines 'MH370' met 239 mensen vermist Empty
BerichtOnderwerp: Re: Boeing Malaysia Airlines 'MH370' met 239 mensen vermist   Boeing Malaysia Airlines 'MH370' met 239 mensen vermist Icon_minitimema 31 maa 2014 - 10:49'Surti leeft! Er is geen bewijs dat MH370 in de oceaan ligt'

Door: Ton Voermans
31-3-14 - 10:28 bron: AD


Broer van Nederlandse passagier spookvlucht houdt hoop

De familie van Surti Dahlia, de enige Nederlandse inzittende van rampvlucht MH370, is al 3 weken lang de wanhoop nabij. Voor het eerst praat de broer van Surti over de angst van de familie, maar ook over de hoop. 'Surti is niet dood! Hoor je me? Ze is vermist.'

Broer Maro laat de foto van zijn jongere zus zien. 'De laatste foto van haar', zegt hij zacht. 'Gemaakt op Kuala Namu International Airport vlakbij Medan, waar onze familie woont. Van daar vloog ze naar Kuala Lumpur en mailde ze de foto.'

De 50-jarige Surti stapte 7 uur later aan boord van de MH370, om via Peking naar huis in Amsterdam te vliegen. 'Ze wilde Peking nog zien, e-mailde ze me. Daarom had ze haar vluchtschema aangepast en vloog ze met Malaysia Airlines. 'Ik bel je als ik weer thuis ben', zei ze nog.' Maro houdt de foto die hij op groot formaat heeft geprint, weer omhoog. Zijn vrouw houdt haar hand op zijn schouder. Hij huilt zacht. 'Surti ziet er nog zo goed en zo jong uit.'

Zorgzaam
De 55-jarige Maro, die al zijn leven lang doodsbang is voor vliegen, woont in New York. Hij belandde er in 1983 als jonge matroos. Surti zag hij daarna niet vaak, maar het contact bleef intensief, per telefoon en later via e-mail en skype. 'Mijn zus is zo'n zorgzame vrouw. Ze betaalt de complete opleiding van haar vier nichtjes - de jongste is 7 jaar, de oudste studeren al - in Medan. Het is haar droom dat die meiden een beter leven krijgen door ze te laten studeren. Die droom moet blijven leven. Surti is dol op haar nichtjes. Ze wilde weer naar Indonesië omdat ze die kinderen zo miste.'

Surti is de vijfde van een gezin met zeven kinderen. Ruim 20 jaar geleden trouwde Surti met een Nederlander en kwam naar Amsterdam.

Bewijs
Maro wordt fel bij de suggestie dat zijn zus niet meer leeft. 'Waar is het bewijs? Toon ons het bewijs! Tot er hard bewijs is, houden wij hoop en móet Malaysia Airlines blijven zoeken, anders vinden wij nooit rust. Kom bij ons niet aan met verhalen dat het vliegtuig in de oceaan ligt. En zwijg over alle theoriën. Is er iemand op de wereld die bewijzen heeft?'

Maro ziet ook de beelden van familie van andere passagiers, die in Peking hun frustratie en woede uiten bij de ambassade van Maleisië. 'Ik weet hoe ze zich voelen. Houdt de Maleisische overheid informatie achter? Wordt het vliegtuig ergens verborgen? Ik weet het niet. Het is een tragedie.'

Malaysia Airlines is al begonnen met het uitkeren van schadevergoedingen aan de nabestaanden. Maro wil er niets van weten. 'Ik accepteer hun geld niet. Als ze betalen, gebruik ik het om te procederen tot ze weer naar mijn zus gaan zoeken. De mensen die zoeken werken keihard, maar ze mogen niet stoppen. Al duurt het jaren. Wij blijven wachten.'

Al het nieuws
Al 3 weken volgen hij en zijn vrouw Eirmah al het nieuws over de MH370 en haar 239 inzittenden op de voet. 'Om de dag bel ik met mijn oudste zus die in contact staat met Malaysia Airlines.' Het nieuws is steeds hetzelfde.

Al wekenlang tonen satellietfoto's 'mogelijke resten de vermiste Boeing 777', maar er is alleen oceaanafval van tankschepen en vissers gevonden. Het zoekgebied werd vorige week van de ene op de andere dag 1100 kilometer verplaatst. 'Iedere keer als wordt bericht dat er niets is gevonden, voedt dat onze hoop dat Surti leeft.'

In het Australische Perth worden voorbereidingen getroffen voor een herdenkingsbijeenkomst met familie van alle passagiers, voor als er wrakstukken zijn gevonden. 'Wij blijven bidden en wij blijven hopen. Maar als het zover komt, zullen mijn oudste broer en zus daar zijn.'

AD
Terug naar boven Ga naar beneden
https://indonesie.actieforum.com
wu

wu


Aantal berichten : 6613
Registratiedatum : 08-12-08

Boeing Malaysia Airlines 'MH370' met 239 mensen vermist Empty
BerichtOnderwerp: Re: Boeing Malaysia Airlines 'MH370' met 239 mensen vermist   Boeing Malaysia Airlines 'MH370' met 239 mensen vermist Icon_minitimeza 5 apr 2014 - 12:505 april 2014, 13:57


Chinees schip vangt signaal op in oceaan - mogelijk zwarte doos

door Pim van den Dool


Buitenland
Een Chinees schip dat meedoet aan de zoektocht naar het vermiste vliegtuig van Malaysia Airlines heeft in het zuiden van de Indische Oceaan een signaal opgevangen. Dat meldt CNN op gezag van het Chinese staatspersbureau Xinhua. Er is nog geen bevestiging dat het signaal afkomstig is van de zwarte doos van het vermiste vliegtuig.

Het signaal zou een frequentie hebben gehad van 37,5 khZ, een golflengte die gebruikt wordt in zwarte dozen van vliegtuigen. Een speciale detector aan boord van het schip, de Haixun 01, ving het signaal vandaag op. Dat gebeurde op ongeveer 25 graden zuiderbreedte en 101 graden oosterlengte.


Het nieuws over het opgevangen signaal komt een paar uur nadat de Australische autoriteiten bekendmaakten dat de zoektocht naar vlucht MH370 in de meest intensieve fase tot nu toe is beland. De zoektocht concentreert zich in het zuiden van de Indische Oceaan.

Vandaag zoeken 13 vliegtuigen en 11 schepen van verschillende landen naar mogelijke wrakstukken van MH370. De tijd voor het vinden van de zwarte dozen, die cruciale informatie over de verdwijing van het vliegtuig kunnen beantwoorden, begint te dringen omdat de batterij van de zwarte dozen na maximaal 40 dagen leeg is.

Zoektocht nu ook onder water

Het zoeken vindt sinds gisteren ook onder de zeespiegel plaats. Een Australisch en een Brits marineschip proberen met onderwatermicrofoons het akoestisch signaal op te vangen dat de zwarte dozen mogelijk nog uitzenden

De onderzoekers vermoeden dat het vliegtuig ergens in het zuiden van de Indische Oceaan is neergestort. Het zoeken concentreert zich momenteel in een gebied van 217.000 vierkante kilometer, dat zo’n 1700 kilometer ten noordwesten van het Australische Perth is gelegen.

Zodra er meer bekend is, vullen we dit bericht aan.

nrc.nl
Terug naar boven Ga naar beneden
https://indonesie.actieforum.com
wu

wu


Aantal berichten : 6613
Registratiedatum : 08-12-08

Boeing Malaysia Airlines 'MH370' met 239 mensen vermist Empty
BerichtOnderwerp: Re: Boeing Malaysia Airlines 'MH370' met 239 mensen vermist   Boeing Malaysia Airlines 'MH370' met 239 mensen vermist Icon_minitimezo 6 apr 2014 - 16:20


zo 06 apr 2014, 10:21

Weer signaal opgepikt in Indische Oceaan


Een schip heeft in de Indische Oceaan opnieuw een signaal opgepikt dat mogelijk afkomstig is van de zwarte doos van de vermiste Boeing van Malaysia Airlines. Het Australische marineschip Ocean Shield ving die 'ping' op, nadat een Chinees schip gisteren al een geluidssignaal oppikte.

Het is nog niet duidelijk of de schepen hetzelfde signaal hebben opgevangen, of dat het om twee verschillende signalen gaat. De 'ping' die het Chinese schip opving, had dezelfde frequentie als het signaal dat de zwarte doos van de Boeing uitzendt. Het is nog niet bekend welke frequentie het signaal had dat de Australiërs opvingen.

Telegraaf
Terug naar boven Ga naar beneden
https://indonesie.actieforum.com
wu

wu


Aantal berichten : 6613
Registratiedatum : 08-12-08

Boeing Malaysia Airlines 'MH370' met 239 mensen vermist Empty
BerichtOnderwerp: Re: Boeing Malaysia Airlines 'MH370' met 239 mensen vermist   Boeing Malaysia Airlines 'MH370' met 239 mensen vermist Icon_minitimedi 8 apr 2014 - 9:36


di 08 apr 2014, 08:09

Signalen 'zwarte doos' blijven uit

In de Indische Oceaan zijn geen nieuwe signalen meer opgevangen van de mogelijke zwarte doos van het vermiste vliegtuig van Malaysia Airlines. Dat betekent mogelijk dat de batterijen leeg zijn. Reddingswerkers zullen nog enkele dagen zoeken in het gebied waar eerder wél signalen werden opgepikt.

Gisteren nog noemde de Australische coördinator van de zoektocht naar de vermiste Boeing van Malaysia Airlines, Angus Houston, de signalen "zeer bemoedigend".

Op een Australisch marineschip in de Indische Oceaan werden zondag signalen ontvangen die mogelijk afkomstig zijn van de zwarte doos. Eerder werd ongeveer zeshonderd kilometer ten zuidwesten van de plek waar de Australiërs de signalen meldden ook door een Chinees schip signalen opgevangen.

Vlucht MH370 was met 239 mensen aan boord onderweg van Kuala Lumpur naar Peking, toen het toestel ten noorden van het Maleisische schiereiland Malakka verdween.

Telegraaf
Terug naar boven Ga naar beneden
https://indonesie.actieforum.com
wu

wu


Aantal berichten : 6613
Registratiedatum : 08-12-08

Boeing Malaysia Airlines 'MH370' met 239 mensen vermist Empty
BerichtOnderwerp: Re: Boeing Malaysia Airlines 'MH370' met 239 mensen vermist   Boeing Malaysia Airlines 'MH370' met 239 mensen vermist Icon_minitimeza 12 apr 2014 - 10:04


vr 11 apr 2014, 07:13

'Locatie zwarte doos vermiste MH370 bekend'


SHANGHAI -
De Australische premier Tony Abbott heeft vrijdag gezegd dat leden van de zoekteams er zeker van zijn de positie van de zwarte doos van de vermiste Boeing van Malaysian Airlines te hebben vastgesteld.


„We zijn ervan overtuigd dat we de positie van de zwarte doos bij benadering hebben vastgesteld”, zei Abbott tijdens zijn bezoek aan Shanghai. Tegelijkertijd temperde de premier de verwachtingen. „Dit betekent echter nog niet dat we ook het wrak van het toestel op 4,5 kilometer diepte zullen terugvinden.”

De afgelopen dagen zijn meerdere keren signalen opgepikt die mogelijk afkomstig waren van de zwarte doos. Donderdag gebeurde dat ook, maar dat signaal bleek na onderzoek niet afkomstig van de zwarte doos. Het zoekgebied in de Indische Oceaan is inmiddels behoorlijk verkleind.

Schepen en vliegtuigen proberen vrijdag opnieuw zogeheten 'pings' op te pikken. Volgens de Australische coördinator Angus Houston van de zoekactie is het van het grootste belang om zo veel mogelijk informatie te verzamelen, zo lang de batterijen van de zwarte doos het nog doen.

Telegraaf
Terug naar boven Ga naar beneden
https://indonesie.actieforum.com
Henri R. Cingoor

Henri R. Cingoor


Aantal berichten : 2328
Registratiedatum : 04-01-09
Woonplaats : Op de oevers van de Kali Brantas

Boeing Malaysia Airlines 'MH370' met 239 mensen vermist Empty
BerichtOnderwerp: Re: Boeing Malaysia Airlines 'MH370' met 239 mensen vermist   Boeing Malaysia Airlines 'MH370' met 239 mensen vermist Icon_minitimeza 19 apr 2014 - 13:19

Volgens Kompas.com van afgelopen maandag 14 april 2014.

Het bericht is (nog) niet gekonfirmeerd door Malaysia alsmede China.

Russische Intelligence beweert dat het vliegtuig in Afghanistan is (buurt van Kandahar grens met Pakistan). Gekaapt door een onbekende groep. De passagiers en bemanning zijn in groepen verdeeld en krijgen geen eten. Men traineert de boel vanwege onderhandelingen met USA of China.

Hoax????

============================================================LONDON, KOMPAS.COM -- Sebuah koran Rusia, Moskovsky Komsomolets, menyatakan bahwa pesawat Malaysia Airlines MH370 telah dibajak "teroris tak dikenal" dan diterbangkan ke Afganistan, di mana para awak dan penumpang sekarang sedang disandera.

Koran itu, sebagaimana dikutip Mirror.uk, Minggu (13/4/2014), menyebutkan bahwa sumbernya adalah intelijen Rusia. Sumber itu mengatakan kepada Moskovsky Komsomolets, "Penerbangan Malaysia Airlines MH370 yang hilang pada 8 Maret dengan 239 orang di dalamnya telah dibajak. Para pilot tidak bersalah, pesawat itu dibajak kelompok teroris tidak dikenal. Kami tahu nama teroris yang memberi instruksi kepada para pilot adalah "Hitch". Pesawat ini berada di Afganistan, tidak jauh dari Kandahar di dekat perbatasan dengan Pakistan."

Menurut Daily Star, Moskovsky Komsomolets juga mengklaim bahwa para penumpang telah dibagi dalam tujuh kelompok dan tinggal di gubuk-gubuk yang terbuat dari lumpur dengan nyaris tanpa makanan. Sebanyak 20 penumpang asal Asia dikatakan telah diselundupkan ke sebuah bungker di Pakistan.

Koran itu juga mengklaim bahwa para teroris mungkin sedang berusaha untuk melakukan tawar-menawar dengan Amerika atau Tiongkok.

Berita itu belum dikonfirmasi oleh pihak berwenang Malaysia atau Tiongkok.

Pesawat Malaysia Airlines MH370 hilang dari radar penerbangan sipil sekitar satu jam setelah lepas landas dari Kuala Lumpur saat menuju Beijing pada 8 Maret lalu. Hilangnya pesawat yang membawa 227 penumpang dan 12 awak itu telah memicu pencarian multinasional yang kini difokuskan di Samudra Hindia.

Hari Jumat, Perdana Menteri Australia Tony Abbott mengatakan, ia "sangat yakin" bahwa sejumlah sinyal yang ditangkap tim pencarian di Samudra Hindia berasal dari kotak hitam pesawat itu. Dalam sebuah kunjungan ke Beijing, Tiongkok, dia mengatakan kepada Australian Broadcasting Corporation (ABC), "Kami telah sangat mempersempit wilayah pencarian dan kami sangat yakin sinyal-sinyal itu berasal dari kotak hitam."

Sebuah sinyal kelima terdeteksi kru pencarian pada Jumat. Sinyal itu akhirnya akan memungkinkan tim pencarian untuk menentukan lokasi yang tepat dari Boeing 777 yang jatuh itu.

Tim kemudian akan menurunkan sebuah wahana robot kapal selam untuk menyelami kedalaman laut guna mencari kotak hitam itu. Sinyal (ping) yang dipancarkan oleh kotak hitam MH370 diperkirakan akan segera memudar setelah lebih dari sebulan pesawat itu hilang.
Terug naar boven Ga naar beneden
http://www.imexbo.nl
wu

wu


Aantal berichten : 6613
Registratiedatum : 08-12-08

Boeing Malaysia Airlines 'MH370' met 239 mensen vermist Empty
BerichtOnderwerp: Re: Boeing Malaysia Airlines 'MH370' met 239 mensen vermist   Boeing Malaysia Airlines 'MH370' met 239 mensen vermist Icon_minitimeza 19 apr 2014 - 14:11


ik had 'm van de week ook al gezien maar omdat het niet ook in de reguliere media geplaatst was heb ik het maar gelaten voor wat het is..

Tja, als de inzittenden van het vliegtuig geen eten hebben gehad, hoe zijn ze er nu aan toe dan? want het is al even geleden dat het vliegtuig verdween..

en ik weet niet wat beter is: gekaapt zijn of ergens op de bodem van de diepzee  No 
pff..
Let's pray
Terug naar boven Ga naar beneden
https://indonesie.actieforum.com
wu

wu


Aantal berichten : 6613
Registratiedatum : 08-12-08

Boeing Malaysia Airlines 'MH370' met 239 mensen vermist Empty
BerichtOnderwerp: Re: Boeing Malaysia Airlines 'MH370' met 239 mensen vermist   Boeing Malaysia Airlines 'MH370' met 239 mensen vermist Icon_minitimewo 23 apr 2014 - 10:09


Gesteggel om bezittingen vermiste MH370-passagier


Dinsdag 22 april 2014 18:28

Onder nabestaanden van de Amsterdamse Surti Dahlia, die in de vermiste Boeing van Malaysia Airlines zat, heerst onenigheid over de verdeling van haar nalatenschap.

Het toestel verdween 6 weken geleden van de radar en de hoop dat er nog iets wordt teruggevonden is klein. Nu duidelijk lijkt dat Surti niet meer terugkomt, moet er iets gebeuren met haar bezittingen, zoals bijvoorbeeld haar huis in Osdorp.

Farid Ghellab kende Surti al bijna 14 jaar, ze trouwden in 2005 voor de Islamitische wet. De twee waren al uit elkaar voordat Surti op reis ging, ze zijn altijd bevriend gebleven en hij mocht in haar huis blijven wonen. 'Wij zijn getrouwd geweest maar de akte is hier niet geldig en dat snap ik ook.'

Nu duidelijk is dat Surti niet meer terug zal komen, regelt een vriendin van de Indonesische de zaken. Het huis zal worden verhuurd, en dat kan Farid maar moeilijk verkroppen. 'Ik kan me niet zomaar overgeven, dit huis is een schat, een herinnering.'

met video AT5
Terug naar boven Ga naar beneden
https://indonesie.actieforum.com
wu

wu


Aantal berichten : 6613
Registratiedatum : 08-12-08

Boeing Malaysia Airlines 'MH370' met 239 mensen vermist Empty
BerichtOnderwerp: Re: Boeing Malaysia Airlines 'MH370' met 239 mensen vermist   Boeing Malaysia Airlines 'MH370' met 239 mensen vermist Icon_minitimewo 23 apr 2014 - 10:11


‘Vermiste Boeing mogelijk geland’

Xite: 23-04-2014 07:50 uur


De reddingsteams die op zoek zijn naar de vermiste vlucht MH370 van Malaysia Airlines, houden rekening met het scenario dat het vliegtuig ergens is geland.

Dit melden verschillende bronnen binnen het internationale team aan New Straits Times. Er wordt op dit moment in de Indische Oceaan gezocht naar het toestel op basis van signalen die mogelijk afkomstig waren van de zwarte doos. Australische autoriteiten lieten zaterdag weten dat de zoektocht in de oceaan deze week nog wordt afgerond.

“Het is niet onmogelijk dat het toestel ergens is geland – of gecrasht – want er is geen enkel brokstuk in de oceaan gevonden dat wordt gelinkt aan de MH370,” zo zegt één van de bronnen.


ThePostOnline
Terug naar boven Ga naar beneden
https://indonesie.actieforum.com
wu

wu


Aantal berichten : 6613
Registratiedatum : 08-12-08

Boeing Malaysia Airlines 'MH370' met 239 mensen vermist Empty
BerichtOnderwerp: Re: Boeing Malaysia Airlines 'MH370' met 239 mensen vermist   Boeing Malaysia Airlines 'MH370' met 239 mensen vermist Icon_minitimewo 21 mei 2014 - 15:54


Eerste boek over vlucht MH370: "Neergeschoten tijdens militaire oefening"

Stefan Grommen
19/05/14 - 10u07 Bron: The Independent, Sydney Morning Herald, Belga


De Boeing 777 van Malaysia Airlines die 10 weken geleden verdween, is neergeschoten bij een Thais-Amerikaanse militaire oefening. Dat beweert het eerste, uiteraard controversiële, boek over vlucht MH370. Schrijver Nigel Cawthorne maakt gewag van een internationale doofpotoperatie.

De Brits-Amerikaanse veelschrijver Nigel Cawthorne gaat met de primeur van 'het eerste boek over de MH370' lopen, zo meldt de Sydney Morning Herald. 'Flight MH370: The Mystery' ligt vandaag in de Australische boekenwinkels. Cawthorne lanceert meteen een straffe theorie: het vliegtuig is neergeschoten boven de Zuid-Chinese Zee.

Cawthorne onthult dat er op dat moment een reeks oorlogssimulaties bezig waren in de Zuid-Chinese Zee. Onder meer Thailand, de Verenigde Staten, China, Japan en Indonesië waren daarbij betrokken. Die militaire drills omvatten gevechtssituatie op het land, in het water en in de lucht met echte munitie (een zogenaamde 'live fire exercise'). De schrijver linkt dat aan het getuigenis van de Nieuw-Zeelander Mike McKay, die vanop een booreiland voor de kust van Vietnam naar eigen zeggen een vliegtuig in zee zag storten.


Valse zwarte doos
"Stel dat een deelnemer per ongeluk vlucht MH370 heeft neergeschoten. Zulke dingen gebeuren", klinkt het in de krant The Independent. "Niemand wil een nieuw Lockerbie, dus degenen die bij het neerschieten betrokken zijn, hebben er alle belang bij het stilzwijgen te bewaren." Volgens hem zullen de verwanten van de honderden slachtoffers "nagenoeg zeker" nooit te weten komen wat er precies is gebeurd.

Hij gaat zelfs verder door te suggereren dat er een valse zwarte doos in zee is gedropt aan de kust van Australië om zoekteams af te leiden. "Dat er geen wrak is gevonden in de Zuid-Indische Oceaan is op zichzelf al verdacht", schrijft hij.


Filmproject
Ook de filmindustrie heeft al heil gezien in het mysterie rond MH370. In Cannes promoot momenteel een zekere Rupesh Paul een filmproject over het missende vliegtuig, onder de naam 'The Vanishing Act'. Officieel valt die film in de categorie 'fictie' en is er geen verband met MH370. Maar dat krijgt Paul zelfs de ganzen niet wijsgemaakt.

HLN.be


 Shocked 
Terug naar boven Ga naar beneden
https://indonesie.actieforum.com
Henri R. Cingoor

Henri R. Cingoor


Aantal berichten : 2328
Registratiedatum : 04-01-09
Woonplaats : Op de oevers van de Kali Brantas

Boeing Malaysia Airlines 'MH370' met 239 mensen vermist Empty
BerichtOnderwerp: Re: Boeing Malaysia Airlines 'MH370' met 239 mensen vermist   Boeing Malaysia Airlines 'MH370' met 239 mensen vermist Icon_minitimewo 21 mei 2014 - 17:30

Wah die fen.... hij ken beter uit zijn duim zuigen dan ik....

Maar voorlopig zullen er wel weer mensen zijn die zijn boek kopen en verdient ie centjes over diegenen die verdwenen zijn tot nog toe. Hoe heet zoiets alweer? Lijkepikkerij niet?
Terug naar boven Ga naar beneden
http://www.imexbo.nl
wu

wu


Aantal berichten : 6613
Registratiedatum : 08-12-08

Boeing Malaysia Airlines 'MH370' met 239 mensen vermist Empty
BerichtOnderwerp: Re: Boeing Malaysia Airlines 'MH370' met 239 mensen vermist   Boeing Malaysia Airlines 'MH370' met 239 mensen vermist Icon_minitimezo 1 jun 2014 - 11:28


Zoektocht naar vermiste vlucht MH370 voorlopig gestaakt

donderdag 29 mei 2014, 14u16
Bron: AFP/BELGA/CNN
Auteur: Davy Geens, Jan Temmerman


De zoektocht naar het verdwenen vliegtuig van Malaysia Airlines wordt voorlopig opgeschort. Volgens onderzoekers zouden de signalen die begin april opgemerkt werden in de Indische oceaan niet afkomstig zijn van de zwarte dozen van vlucht MH370. De zoektocht met de onbemande duikboot werd zonder resultaat stilgelegd.

Verantwoordelijken die instaan voor de coördinatie van de zoektocht naar het vermiste vliegtuig van Malaysia Airlines spreken van een 'somber moment' in de zoekactie. Tot gisteren werd de zeebodem in een deel van de Indische Oceaan afgespeurd met de Amerikaanse onderwaterrobot Bluefin-21.

Volgens Michael Dean van de US Navy is het nu vrijwel zeker dat de signalen van een andere bron komen en dus niets te maken hebben met de Boeing die met 239 mensen aan boord spoorloos verdween tijdens een vlucht van Kuala Lumpur naar Peking. Mochten de signalen van apparatuur uit het vliegtuig komen, dan zou die apparatuur volgens Dean al gevonden zijn.

Dat betekent dat het zoekgebied in de Indische Oceaan nu opnieuw vergroot zal worden. De zoekteams zijn er immers nog steeds van overtuigd dat het toestel neergestort is in de Indische Oceaan, op 1600 kilometer van de noordwestkust van Australië. In de praktijk betekent dit dat er nu onbemande duikapparatuur gezocht moet worden die op nog grotere diepte kan zoeken. Dat zou maanden, tot zelfs een jaar kunnen vergen.

Vlucht MH370 met 239 passagiers aan boord van Malaysia Airlines verdween in maart van de radar. Sindsdien ontbreekt ieder spoor. De kritiek op de Maleisische overheid en de toplui van de Maleisische luchtvaartmaatschappij klinkt ook elke dag luider. Het land ondervindt steeds meer internationale druk om meer vrij te geven van het onderzoek naar de verdwijning van het vliegtuig.

Bij Malaysian Airlines eisen de vakbonden het ontslag van het bestuur van de maatschappij. De luchtvaartmaatschappijn zelf lijkt op een faillissement af te stevenen.


Het Nieuwsblad
Terug naar boven Ga naar beneden
https://indonesie.actieforum.com
Gesponsorde inhoud

Boeing Malaysia Airlines 'MH370' met 239 mensen vermist Empty
BerichtOnderwerp: Re: Boeing Malaysia Airlines 'MH370' met 239 mensen vermist   Boeing Malaysia Airlines 'MH370' met 239 mensen vermist Icon_minitime

Terug naar boven Ga naar beneden
 
Boeing Malaysia Airlines 'MH370' met 239 mensen vermist
Terug naar boven 
Pagina 1 van 2Ga naar pagina : 1, 2  Volgende
 Soortgelijke onderwerpen
-
»  Malaysia Airlines MH370: Search for missing plane heads underwater as use of pinger locator winds up
» Boeing Malaysia Airlines uit Amsterdam neergestort in Oost-Oekraïne
» Malaysia Airlines gaat van de beurs
» Malaysia Airlines pakt uit met grote winteractie
» Boeing maakt noodlanding

Permissies van dit forum:Je mag geen reacties plaatsen in dit subforum
Indonesië :: Berichten :: Actueel-
Ga naar: